lesmenuires6

Het zit erop. Mooi geweest. Les Menuires laat u groeten. Sinds 6 december open geweest…. met we weten het…. pas na kerst de mooie sneeuw. Vervolgend een topseizoen tot het gaatje. Met nu toch wel een warme fase die de lagere pistes (voor zover dat hier kan) geen goed heeft gedaan. Dus is het mooi geweest. Basta! Alleen dat hogere buurdorp op 2300m gaat nog even door en het zal niet waar zijn…. krijgt nog een bak sneeuw volgende week!

lesmenuires5

Zie het als “lelijk” of zie het als moeder natuur. Of zie het als Evi Fersterer met haar aquarellen van de Schneeschmelze. Of zie het als een paraglider die smult van deze thermische situaties met gevarieerd terrein (lees: plekken met gras en plekken met sneeuw). Als skiër kun je er ’s ochtends ook van smullen… en zelfs ’s middags als het niet druk is waardoor er geen paphopen zijn en als je poederbakken hebt met rocker waarmee je gemakkelijk draait in de zachte sneeuw.

lesmenuires2

De thermiek was heel goed af te lezen aan deze videowebcam. De vlag links bolde om de 5 minuten op. Als er weer een thermiekbel opstijgt. Verder windstil. Stilte voor de storm die Les Menuires niet meer gaat meemaken. De liften sluiten vandaag voor het laatst en morgenavond gaat ook het dorp “op slot”. Natuurlijk opent het hier gewoon weer voor de zomer! Dolle boel met veel gezinnen…

lesmenuires1

La Masse! Poederberg der poederbergen. Wat kun je hier leuk spelen! Tijd om even in een video te duiken…

 

Als wintersportweerman krijg ik hier ook wel kippenvel van! Het was een mooi seizoen… nog niet helemaal afgelopen…. maar toch. Een beetje afscheid nemen is het wel…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.