lesmenuires6

Het zit erop. Mooi geweest. Les Menuires laat u groeten. Sinds 6 december open geweest…. met we weten het…. pas na kerst de mooie sneeuw. Vervolgend een topseizoen tot het gaatje. Met nu toch wel een warme fase die de lagere pistes (voor zover dat hier kan) geen goed heeft gedaan. Dus is het mooi geweest. Basta! Alleen dat hogere buurdorp op 2300m gaat nog even door en het zal niet waar zijn…. krijgt nog een bak sneeuw volgende week!

lesmenuires5

Zie het als “lelijk” of zie het als moeder natuur. Of zie het als Evi Fersterer met haar aquarellen van de Schneeschmelze. Of zie het als een paraglider die smult van deze thermische situaties met gevarieerd terrein (lees: plekken met gras en plekken met sneeuw). Als skiër kun je er ’s ochtends ook van smullen… en zelfs ’s middags als het niet druk is waardoor er geen paphopen zijn en als je poederbakken hebt met rocker waarmee je gemakkelijk draait in de zachte sneeuw.

lesmenuires2

De thermiek was heel goed af te lezen aan deze videowebcam. De vlag links bolde om de 5 minuten op. Als er weer een thermiekbel opstijgt. Verder windstil. Stilte voor de storm die Les Menuires niet meer gaat meemaken. De liften sluiten vandaag voor het laatst en morgenavond gaat ook het dorp “op slot”. Natuurlijk opent het hier gewoon weer voor de zomer! Dolle boel met veel gezinnen…

lesmenuires1

La Masse! Poederberg der poederbergen. Wat kun je hier leuk spelen! Tijd om even in een video te duiken…

 

Als wintersportweerman krijg ik hier ook wel kippenvel van! Het was een mooi seizoen… nog niet helemaal afgelopen…. maar toch. Een beetje afscheid nemen is het wel…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.