Het skigebied van les Menuires zet zich 100% in voor het aangepaste toerisme. Al het mogelijke is er aan gedaan om ook de gehandicapte wintersporter van een fantastische wintersport te kunnen voorzien. Het transport, de middelen, de skipas, en verschillende accommodaties zijn volledig gericht op deze doelgroep.

Het transport
Het skioord is uitgerust met toegankelijke pendelbussen die diverse wijken van les Menuires aan doen. Deze bussen zijn overigens gratis. De pendelbussen verbinden La Croisette met de wijken Reberty 1850en 2000, het buurtschap van Les Airelles, les Fontanettes en les Bruyeres. De wijken van Preyerand en Brelin zijn te bereiken via kabelbanen en liften. Voor de tijden van de pendelbussen klik je hierrr.

50% korting op Handiski skipassen
Op de skipas (halve dag, dag of verblijf) voor de gehandicapte persoon en zijn/haar begeleider op vertoon van de invalidenkaart (geldige blauwe kaart) krijgt u 50% korting. De skipas van de begeleider moet van dezelfde duur en skigebied zijn als van de gehandicapte persoon, en de skipassen moeten gelijktijdig worden aangeschaft d.m.v. een enkele betaling. Het verkooppunt voor deze passen is de kassa Croisette in les Menuires.
handiski

Aangepaste toegang
De toegang voor gehandicapten tot de skiliften is aangepast via hellende vlakken. Alle kabelbanen en stoeltjesliften zijn toegankelijk gemaakt. Er zijn gedeeltelijk aangepaste toiletten bij aankomst van de stoeltjeslift van Les Dorons en bij aankomst van de kabelbaan Saint Martin.
remontee-handi

Accommodatie
Er zijn verschillende verblijven waar u als minder valide wintersporter terecht kunt tijdens uw wintersport vakantie in Les Menuires. De verhuurders van deze verblijven hebben verschillende voorzieningen ter beschikking gesteld zoals een mobiele rolstoelplank, en een slee met riemen en ski’s eronder om zo ook makkelijk verplaatsbaar in de sneeuw te zijn. Neem gerust contact op met het VVV-kantoor van les Menuires voor advies bij uw keuze. Het personeel adviseert u over de plaatsen, de sfeer en de omgeving. Voor meer info kunt u ook bellen naar telefoonnummer +33(0)479007300

 Like en share dit bericht om ook andere wintersporters te informeren;-)


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.