Hou je van een actieve vakantie? Stilzitten zit niet in jouw programma? Geen tijd om jezelf te vervelen? En dan nog het liefst met het ganse gezin en in het zonnetje… Dan moet je zeker blijven lezen, onderstaand artikel leert jouw namelijk de topbestemming Les Gets kennen! Les Gets is één van die dorpjes van de Savoie Mont Blanc waar je je direct welkom gaat voelen. Zowel in de winter als in de zomer is dit een topbestemming.

Les Gets, onderdeel van Portes Du Soleil

De naam Les Gets mag dan onbekend klinken wanneer je weet dat het onderdeel is van Portes Du Soleil gaat het bij velen al een belletje rinkelen. Dit dorpje ligt in de Haute Savoie en wordt gekenmerkt door de authenticiteit, daarnaast kan je hier genieten van een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Dankzij dit landschap is deze gemeente al perfect voor het maken van wandelingen en mountainbike tochten. Maar je kan hier ook terecht voor watersport, alpinisme en golfen.

304867_374186979315252_30628526_n

Watersport voor het hele gezin

In dit prachtige Savoyard regio kan je terecht voor watersporten op het prachtige Lac Des Ecoles. Nieuw dit jaar is de Wibit, dit is een gigantisch (1200m2) drijvend “springkasteel”. Verwacht je aan 30 onderdelen van drijfplanken tot een trampoline en zelf een human catapult. Onderstaand filmpje gaat dit helemaal duidelijk maken. Naast zwemmen kan je ook terecht in Les Gets voor te raften.

Sporten, sporten en nog eens sporten

In Les Gets komen de echte sportliefhebbers aan hun trekken. Naast mountainbiken kan je jezelf of je tegenstander uitdagen op een chrono-parcours. Vergelijk de snelheid van jezelf met jouw vrienden en zelf met Loïc Bruni. Daarnaast is er voor ieder wat wils. Niet zo’n topconditie, probeer dan de e-bike. Het leukste onderdeel van aan het Lac Des Ecoles moet de open air fitness zijn. Laat de kids ravotten in het water onder toezicht van redders en verbeter zelf jouw conditie op de crosstrainer. Hier kan je zelf trainen op de “cross country ski simulator”. Ideaal voor volgend winterseizoen ;-). Ben je echt bereidt om tot het uiterste te gaan boek dan zeker een afspraak bij Flora Mugnier, zij organiseert een heleboel openlucht training voor elk niveau sporter. Daarnaast kan hier ook terecht voor Yoga in openlucht of een leuk potje golf.

27955329415

Cultureel ontdekken

Helemaal niet sportief aangelegd of liever eens een dagje rust ga dan op bezoek bij één van de talrijke lokale boerderijen. Bloemenliefhebbers komen aan hun trekken in de botanische tuinen naast Lac Des Ecoles. Niet enkel prachtig om te zien maar ook heerlijk om al de verschillende geuren te ontdekken. Daarnaast kan je hier van 31 juli tot en met 12 augustus genieten van het Lounge Music Festival. Geniet van één van de 40 gratis concerten over het hele dorp. Daarnaast kan je ook deelnemen aan chocolade workshops, potten gaan bakken of het muziekmuseum bezoeken.

14316920_1077572108976732_6860541935878969952_n

 

Voor meer informatie en deze prachtige beelden kan je terecht op de website van Les Gets of de facebookpagina.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!