Lees je die “voorlopig”,inderdaad dat wil zeggen dat we de smaak te pakken hebben. De Franse Alpen hebben ons aangenaam verrast en we kijken uit om meer gebieden te ontdekken van de Savoie Mont Blanc. Hoe we onze laatste stop in Les Arcs vonden kom je hier te weten. 

Les Arcs het paradijs

Les Arcs vormt samen met La Plagne “Paradiski”, wat goed is voor 400 kilometer aan pistes indien alles geopend is. Dat laatste hebben we natuurlijk niet mogen ervaren. Jezelf het paradijs noemen, dat is durven. En is die naam echt terecht? Wel. Les Arcs is opgedeeld in 4 dorpen elk vernoemt naar de hoogte van het gebied. Wijzelf verbleven in Les Arcs 1800, omringd door hoge appartementsgebouwen en groen. Ja helaas dat laatste was hier net dat tikkeltje harder aanwezig dan in de andere gebieden die we hebben bezocht. Eerste doel van de dag was dus om helemaal richting top te gaan, op zoek naar goede pistes. Om 9H15 stonden we netjes aan de gondel “Transarc” voor het eerste deel van de reis. Eenmaal daarboven zien we allemaal witte pistes, ideaal. We gaan nog hoger via de Varet en daarna de Télécabine richting Aiguille Rouge.

thumb_img_4698_1024

Aiguille Rouge, de top op 3226 meter

We hebben voor onze trip richting Aiguille Rouge vanuit Les Arcs 1800 maar liefst 1 uur nodig. Een beetje lang, wat dat is 1 uur dat je niet of nauwelijks aan het skiën bent. Ben je helemaal op de Aguille Rouge dan kan je de Mont Blanc en zelf het Jura gebergte zien, indien de condities optimaal zijn.  Hier een prachtige foto vanop de website van Savoie Mont Blanc. Daarna kan je via de rode of zwarte pistes richting Les Arcs 2000.

L'Aiguille Rouge 3225m, avec Mont Pourri. Arc2000, France

Les Arcs 1950 op en top gezelligheid

Na onze aankomst in 2000 gaan we door richting 1950. Dit weekend stond in Les Arcs 1950 in het teken van het Film Festival, helaas geen Depp of Jolie kunnen spotten, maar Les Arcs 1950 is wel het bezoeken waard. Dit klein dorp mag dan het laatst zijn bijgebouwd het is volledig in de authentieke Savoye -stijl. En dat kunnen wij wel appreciëren. Na Les Arcs 1950 is het terug richting 1800. Als laatste kan je nog door richting 1600, maar de pistes zouden hier niet optimaal zijn dus dat hebben we aan ons laten passeren.

thumb_img_4695_1024

De pistenkwaliteit

Ondanks het gebrek aan sneeuw kan je zeggen dat de pistes vanaf de top tot ongeveer op 1900 meter wel in goede conditie waren. Heerlijk breed, voldoende mogelijkheden voor verschillende niveau’s, enorm veel zetelliftjes en gondels dus ook al is de sneeuw niet erg aanwezig je kan hier wel even ontdekken. Hiervoor kan je wel Les Arcs als paradijs beschouwen. Wat wel opvalt is dat alles er een beetje verouderd uitziet, maar ja sommige houden van die retro-look.

thumb_img_4685_1024

Les Arcs is een budgetvriendelijke regio waar je je zeker kan uitleven op de pistes. Daarnaast is hier ook een bruisend nachtleven voor zij die willen. Hou je van lekker eten ga dan richting Bulle Café of L’altriport op de piste. Een welgekomen verademing is Frankrijk is ook de afwezigheid van aprés-ski muziek. Helaas ben ik geen liefhebber van de polonaise, maar wel van brede, geweldige pistes en dat kan je in de gebieden van Savoie Mont Blanc wel vinden! Wij keren zeker terug!

img_4165

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.