Afgelopen winter was het dik onder de min twintig in Ottawa toen duizenden mensen in het hart van de hoofdstad een feest der democratie vierden totdat de dictator van Canada besloot een hardhandig einde aan het feest te maken. Destijds zei de organisatie nog optimistisch dat men niet meer weg zou gaan tot het BBQ-seizoen. Dat is het vanwege dat geweld niet geworden destijds. Maar de drang naar vrijheid in Canada zit diep en dus is men weer terug! Nu voor een weekeinde met vooral motorrijders, maar het zal een opwarmertje zijn om uiteindelijk door te knokken tot alle vrijheidsbeperkende covid-wetgeving is geëlimineerd en tot de zoon van Fidel Castro niet langer het scepter zwaait in Canada.

En mooier kon het niet in het ook in het voorjaar meestal nog koude Canada … drie supermooie dagen op een presenteerblaadje voor het Rolling Thunder gedoopte rollende protest. Geniet van de beelden. Qua commentaar heb je weer ofwel enthousiasme voor de demonstraties in de onafhankelijke media en misprijzende woorden vanuit de aan de macht gekoppelde media.

Schitterend wat mij betreft net in een fase waarin in Amerika een “ministerie van waarheid” wordt ingericht als reactie op de overname van Twitter door Elon Musk. Want de macht wil geen vrijheid van meningsuiting. De macht wil controle op wat wij denken en heeft daar nu het woord “equitable speech” voor ingevoerd.

Gelukkig hebben we Glenn Greenwald, Max Blumenthal, Aaron Maté, Jimmy Dore, Tucker Carlson en vele andere onafhankelijke journalisten en commentatoren om de inmiddels toch wel knotsgekke wereld te duiden en koers te houden op vrijheid en gerechtigheid. Maar op dit moment zitten we nog in knotsgekkistan.

Wanneer gaat dit weer goed komen? In november! Als de idioten die nu aan de macht zijn ons tot die tijd niet naar een nucleaire oorlog hebben geleid. Dan zou het pas echt lente zijn … maar niet met de juiste golflengte straling. Laten we bidden dat het niet zo ver komt! Dat Poetin in november naar de G20 mag is positief natuurlijk. Want we moeten er toch met hem uitkomen. Europa kiest nu al eieren voor zijn geld wat de in roebels te betalen gasleveringen betreft. Het is goed te zien dat het boerenverstand nog kans heeft te winnen van de psychopaten.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Dirk · 2 mei 2022 op 12:16

Hajo wederom weer met veel
Interesse gelezen. Fijn dat iedereen een reactie mag geven en een eigen mening mag hebben maar ik zou er niet teveel op reageren. Jou kennis en kunde overstijgt de wel eens kortzichtige reacties. Dat werkt zo in deze tijd.
Ga vooral door.

Joost Amsterdam · 3 mei 2022 op 13:38

Als jij bedoelt dat als Rusland op de rode knop gaat drukken dat de schuld is van het westen. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor jouw daden toch? Je kunt de ander wel de schuld geven, maar het is toch maar hoe je er mee omgaat. Ik lees namelijk bij verschillenden dat als Poetin op de knop is, het de schuld is van het westen (Als Trump nog president was geweest dan zou dit nooit zijn gebeurrrrddd…. als onderkopje).
Had die Tucker Carlson niet toevallig een aanvaring met Rutger Bregman?
https://youtu.be/XLIseOCKHR8

  Hajo · 3 mei 2022 op 13:59

  Joost blijf binnen je eigen logica. Iedereen is verantwoordelijk voor wat hij of zij gedaan heeft en niet voor wat iemand anders gedaan heeft. Mijn ex is verantwoordelijk voor mijn scheiding. Ik ben verantwoordelijk voor het feit dat ik haar blijkbaar zo ver gebracht heb. Alle Russische oorlogshandelingen zijn de verantwoordelijkheid van Poetin (en van alle officieren en soldaten die ook kunnen deserteren). Het westen is exact verantwoordelijk voor exact wat wij gedaan hebben: namelijk Poetin en Rusland zo genegeerd en gekleineerd hebben 20 jaar lang dat hij geen andere uitweg meer zag. Terwijl die uitweg er gisteren, vandaag en morgen ligt: de Krim bij Rusland, Donbas en Luhansk status aparte, vrijheid van taal en cultuur in heel Ukraine, en Ukraine via de grondwet een neutrale staat als Oostenrijk. Dat is de enige oplossing en was altijd al de enige oplossing. het is Zelensky die wat dat betreft de oorlog aan de praat houdt. Stellen dat de Krim terugmoet is gewoon lol hebben ion verder oorlog voeren, wat ook te snappen is bij deze clown die nu tientallen miljarden te verdelen heeft nadat hij het zelf al eerder van simpele komiek tot miljardair heeft geschopt. Maar om het even helder te hebben: ik sta aan de kant van het westen, voor zover het westen nog de kiemen van vrijheid in zich draagt zowals we zien in Florida, Texas, Virginia en met de zet van Elon Musk. Het heil en de vernieuwing moet uit Amerika komen hoe verrot dat land ook is. Ook Bitcoin is een Amerikaanse uitvinding. En inderdaad: onder Trump zou dit nooit zijn gebeurd en nog veel meer niet. De democraten zijn toch vrij eenvoudig – ook historisch als de partij van de slavenhouders – samen te vatten als de partij van Satan!

Joost Amsterdam · 3 mei 2022 op 17:50

Kijk Hajo
En dan ga je toch het westen de schuld geven dat Poetin niet anders kan. Daar gaat het namelijk om en dat zie ik steeds terug bij jouw ik noem het toch maar even “geloofsgenoten “. Ik kan er een hele rij van noemen die dit beweren. Poetin kan wel anders maar ziet het niet. Hij is niet van deze tijd maar van de 20ste eeuw. Denkt in 20ste eeuw “machtsoplossingen”. Gaat Oekraïne aanvallen en wil de oude Sovjet Unie weer terug en dat werkt niet meer.
Ik heb je nog niet gehoord over mijn YouTube die ik je stuurde. Iedereen heeft boter op zijn hoofd en jij gelooft teveel in Musk en Trump. De toekomst zit mogelijk in Musk maar zeker niet bij Trump. Trump is ook blijven hangen in de 20ste eeuw. Dat soort mensen hebben hun beste tijd gehad. Ouderwetse machtdenkers. Die tijd is echt voorbij Hajo. Zou je echt vanaf moeten stappen. Trump is echt niet meer van deze tijd. Ik kan mij nog herinneren dat jij dat nieuwe democratie noemde. Ga het niet steeds bij een ander leggen. Trump heeft een ongelofelijke blunder gemaakt op 6 januari 2021 net als Poetin bij de aanval op de Oekraïne. Daar komen ze nooit meer overheen. Trump gaat de verkiezingen in 2024 echt niet winnen. Er komen nieuwe verassingen in de komende jaren. Dat voorspel ik jou. Misschien wel uit een Elon Musk hoek of uit een andere onverwachte hoek.

  Hajo · 4 mei 2022 op 16:17

  Nee, je redeneert filosofisch gezien drie niveau’s lager dan ik. Dan wordt uitwisselen lastig. Of in feite lees je niet goed of heb je een gesloten geest of wat ook. Als je terug leest wat ik schrijf zie je dat ik ieder verantwoordlijk houd enkel voor wat hij of zij doet. “De schuld geef” is sowieso al een kinderachtig begrip wat ik mijn kinderen altijd heb uitgepraat en afgeleerd. Het gaat niet om schuld…. schuld is voor de rechtbank of in een verzekeringszaak. Het gaat erom wat ieder kan leren en waar een ieder zijn verantwoording kan nemen. Het is “een kat in het nauw maakt gekke sprongen”. En het westen heeft Poetin en Rusland in het nauw gedrongen. Het is Poetins schuld/verantwoordelijkheid dat hij voor oorlog heeft gekozen. In zijn plaats was ik met Venezuela gaan praten voor een grote oliedeal en en militair strategische samenwerking (wat Amerika volledig op tilt had gebracht). Jullie Oekraïne? OK, ik Venezuela. Ik ben dus pacifist en tegenstander elke dictatuur en dus ook van Poetin. Walgelijk aan Poetin is hoe hij voorbij gaat aan de schanddaden van de Soviet Unie. Rusland zou net als Duitsland aan Israël nog 100 jaar schadeloosstelling moeten betalen aan Oekraïne (en Polen en Tsjchië) ipv het land in puin schieten. Trump 20e eeuw? Jouw visie… daar kun je over stechelen. De kans dat hij in 2024 niet weer president wordt schat ik momenteel 5%. Maar daar kan nog heel veel gebeuren ja. De geschiedenis gaat leren of Trump de man van de 21e eeuw is of niet. Wat sowieso al bijzonder zou zijn gezien zijn leeftijd.
  PS Assange moet vrij

   Tjeerd · 5 mei 2022 op 19:55

   Hajo, doe dat nou niet om te zeggen dat je 3 niveau’s hoger bent of reageert.
   @ Joost geeft een normale reactie. De laatste tijd doe je een beetje denigrerend over lezers die op jouw site reageren. Moet je niet willen/ doen, is mijn mening. Laat ze in hun waarde. En dat mis ik bij jou de laatste tijd.
   Weet dat je heel veel leest en expertise hebt.
   Hajo, het gaat om macht en geld, en dat hebben Trump en Poetin allebei.
   Denk jij nou echt dat Trump het wat interesseert hoe het het echt gaat met Amerika? Kom op, dat weet je zelf ook wel. Net zoals vroeger gaat het om brood en spelen. Ze zien het als een spel, om de macht en het geld. Zoals je weet ben ik ook Christen. Ik geloof wel wel dat de eindtijd nabij is,gezien alle ontwikkelingen.

    Hajo · 5 mei 2022 op 20:38

    Ik wilde je bijna gelijk geven en erkennen dat ik te arrogant ben. Maar bij nader inzien doe ik dat niet. Het niveau waarop deze Joost Amsterdam argumenteert is werkelijk erbarmelijk. Ik zou me niet eens moeten verlagen erop te antwoorden.

    En mbt Trump? Ik heb vele honderden uren studie gemaakt van die man en zijn context vor mijn boek. En ja het gaat Trump zuiver en alleen om Amerika en zijn liefde voor Amerika en zijn dankbaarheid voor wat Amerika hem en zijn familie gegeven heeft. Het gaat Trump zo zeer om Amerika als het Elon Musk met Twitter om free speech gaat.

    En in zekere zin is Trump een beter mens dan jij. Want jij bent te kwader trouw. Je roept iets wat je totaal niet hard kunt maken over een ander mensenkind… en meteen ook over mij erbij… “Denk jij nou echt dat Trump het wat interesseert hoe het het echt gaat met Amerika? Kom op, dat weet je zelf ook wel. ”

    Nee dus. Ik leg mijn hand ervoor in het vuur dat Trump te goeder trouw is en de democratische kopstukken spreekwoordelijke handlangers van satan inclusief RINO’s als Lindsey Graham.

     Tjeerd · 5 mei 2022 op 21:11

     Jammer dat je schrijft dat ik ter kwade trouw ben.Ben een vredelievend persoon, zullen ook mijn naasten over mij zeggen. Dat jij Trump.zo bewondert is jouw goed recht, ok denk er totaal anders over. Trump is nogmaals geil op macht en geld. Dat geluk heeft hij gehad. Was hij een spoorweg beambte geweest??? Had je nooit van hem gehoord. En zo zit het Hajo.

     Hajo · 5 mei 2022 op 21:20

     Nu maak je jezelf belachelijk Tjeerd. Jammer. En je liegt. Zonde. Je spreekt onwaarheid. Mag niet volgens de Bijbel. En wat een krankzinnige vergelijking “Wat als Trump een spoorwegbeambte was geweest”. Wat als “Churchill een spoorwegbeambte was geweest?”. Wat als Willem van Oranje een spoorwegbeambte was geweest. Nu ga je in je redenatie nog 10 niveau’s lager staan dan Joost. Dan zit je dus 13 lagen onder mij qua baarlijke onredelijke nonsens die je uitkraamt.

     PS We hebben geprobeerd aardig tegen elkaar te doen en een relatie te voelen. Denk niet dat het gaat werken. Sorry.

  Hajo · 4 mei 2022 op 16:38

  Je moet ook altijd de vraag stellen “qui bono”. Is de oorlog in het belang van Poetin of Rusland? Had Poetin niet liever gezien dat er men de Minsk akkoorden had gerespecteerd de laatste 7 jaar? En dat men had toegezegd dat Oekraïne nooit bij de NAVO komt? Wat dus een super redelijke eis is. Er is maar 1 partij die overduidelijk van de oorlog profiteert en dat is as usual het Amerikaans militair industrieel complex. Als je dan ook nog ziet dat Amerika al heel lang consequent op een conflict met Rusland aan stuurt… wie is dan bijna het meest verantwoordelijk voor de oorlog. Stel er is een jongetje op het schoolplein met een moeilijke jeugd die nog wel eens agressief wil worden als je hem stangt… en de sterkste jongen van de klas en een stel helpers zijn hem al weken aan het stangen…. en dan nog gaat het niet om “nananana het is jouw schuld sliep uit nananana….”. We moeten als mensheid leren en verbeteren. Dat we van het militair industrieel complex af moeten is evident. Trump is daar een bijzonder figuur in met zijn peace through strength beleid. Gigantisch veel geld naar het militair industrieel complex… maar geen nieuwe oorlog. Tja…. dat geld had wat mij betreft niet gehoeven…. maar de keuze voor vrede omarm ik…. zie ook wat Noam Chomsky daarover zegt!!!!

Aart · 4 mei 2022 op 22:39

Waar 2 vechten hebben 2 schuld (toch even het woord schuld gebruiken).
Mijn zeer beperkte kennis over Oekraïne en Rusland heb ik van deze lezingen:
https://cafeweltschmerz.nl/videos/oekraine-oorlogsdreiging-of-bluf-marie-therese-ter-haar-en-kees-van-der-pijl/
https://cafeweltschmerz.nl/videos/de-strijd-tussen-rusland-en-het-westen-marie-therese-ter-haar/
Zeer verhelderend te horen wat er na de val van de Sovjetunie met dat land gebeurde; totale chaos, waar een aantal ‘slimmeriken’ (de oligarchen) schofterig van profiteerden. Poetin strijdt daar tegen, zo begrijp ik uit deze lezingen. Nog los van wat de Amerikanen in Oekraïne allemaal uitgespookt hebben en wat de NAVO doet ondanks afspraken met Rusland. Zoals je zegt Hajo, Amerika stuurt al heel lang op een conflict aan in/rond Rusland. Waar kennen we dat van?
Het instituut Amerika is voor mij al lang van zijn/haar voetstuk gevallen.
Klerezooi.

Joost Amsterdam · 4 mei 2022 op 22:39

Historicus Hans Goedkoop: ‘Hoe recht is onze rug nu eigenlijk echt?’
Kijk hier gaat het om Hajo. Jij vindt jezelf te geweldig en dat is en blijft jouw grootste valkuil.

Joost Amsterdam · 4 mei 2022 op 22:42

Historicus Hans Goedkoop: ‘Hoe recht is onze rug nu eigenlijk echt?’
Ik denk nog steeds niet dat zijn toespraak op deze site verschijnt. Het zou goed zijn als je die eens doorleest en tot je door laat dringen.
Ga anders gewoon naar AD.NL.

  Hajo · 5 mei 2022 op 21:17

  Dank voor tip. Heb het gelezen. Die Goedkoop zit er compleet naast en heeft geen benul van de werkelijke geschiedenis van de 20e eeuw noch van de actuele situatie. Jammer dat zo iemand een podium krijgt voor zijn jankverhaal.

Hajo · 5 mei 2022 op 21:34

Ik heb besloten dat dit platform geen plek is voor politieke discussie. Het gaat om weer en wintersport. Soms vind ik dat er puur op ethisch gronden iets politieks gezegd moeten worden. Iets dat als ik het hier niet zou delen ik mezelf niet meer in de spiegel zou kunnen kijken. Maar de discussie verloopt dan steeds volgens hetzelfde oersaaie patroon: één of twee trollen die je verder nooit hoort en die nooit een donatie zouden doen, is/zijn er als de kippen bij om hun plas op mijn artikel te doen. Dan komt er vaak iemand die wel aan mijn kant staat die tegengas geeft op de trollen. En dan is er nog iemand die krampachtig probeert genuanceerd te doen. Kortom: mijn volgende “mijn ethiek dwingt me hier iets van te melden en te zeggen” artikel…. zal niet meer de mogelijkheid geven om te reageren. Het heeft geen zin. Twitter mijn artikel maar ergens met je reactie erbij! Weerberichten en wintersportberichten houden de mogelijkheid te reageren. Fijne avond.

Gesloten voor reacties.