Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Lekker genieten dit weekend, daarna wisselvalliger

check ook eens

51 Reacties

 1. Arjan Ehlert schreef:

  Zo eindelijk weer eens wat tijd om wat weerkaarten te bestuderen en jullie mooie weerberichten te lezen 🙂
  Persoonlijk voor ons komt de verkoeling geweldig uit. Stijn doet het geweldig! Wat een leuk kindje echt helemaal super!
  Wat het weer betreft, tegen Sjaco zei ik een tijdje terug al dat rond 15 augustus we echt even gaan profiteren van een uitloper van het Azorenhoog met hogere temperaturen. Ben benieuwd?!

 2. Roland Zwammerdam schreef:

  Vanuit een grauw Wald am Arlberg. Het valt mij op dat er voor Vorarlberg een temperatuur van 11 graden staat, Nou ik jullie verzekeren dat het dat niet is. 16/17 zoiets. Gisteravond kwamen we om 22.30 aan en het was toen nog 20 graden. Heerlijk om de auto bij uit te pakken. Vandaag maar even naar Lech en morgen bij goed weer de berg op. Zondag naar het Gardameer. Kunnen jullie wat meer zeggen over het weer daar?

  • Frederic schreef:

   De koudere bovenluchten dringen de komende dagen ook tot de Alpen door. Door noordstuwing gaat er dan vanaf maandag vooral aan de noordkant regen vallen. Het Gardameer profiteert dan van een Fohneffect. Daar is het dus droger en zonniger, maar ik sluit niet uit dat een paar buien nog tot daar kunnen doordringen, zeker aan de noordkant van het Gardameer (Riva, e.d.). Hoe meer naar het zuiden, hoe beter.

 3. Frederic schreef:

  @Kees: Over je vraag van gisteren.
  Halverwege een zonnecyclus van 11 jaar is de zon het meest actief. Meeste zonnevlekken, protuberansen, enz. De zon stuurt tijdens zo’n piek dan ook meer UV-stralen naar ons. De UVc-stralen worden door de ozonlaag in de stratosfeer geabsorbeerd, waardoor die daar dus wat meer opwarmt. En wellicht herinner je je van afgelopen winter nog de SSW-theorie (Sudden Stratospheric Warming). Een warmere stratosfeer ZOU kunnen leiden tot een zwakkere straalstroom, die voor ons vooral tijdens de wintermaanden belangrijk is.
   
  Zwakkere straalstroom = meer kans op noorden-, oosten- en zuidenwinden bij ons, dus grotere kans op kouder weer

 4. chris (haarlem) schreef:

  Zie dat de temperatuur op de noordpool voor het eerst weer onder de nul graden is gedoken. ik schat dat het een dag of 50 er boven is geweest (laatste week nauwelijks). “normaal” zou dit 80 dagen zijn. ben benieuwd of dit nog invloed gaat hebben op ons weer deze herfst en winter.

 5. Jelte schreef:

  Kan niet wachten tot 1okt, weer web cams bekijken.

 6. Frans schreef:

  In de EC pluim hierboven is vanaf vrijdag wat spreiding omhoog te zien. De EC 0 uur run van vandaag gaat die vrijdag de 16de wel voor een (tijdelijk) zuidelijke stroming met mooi weer en hogere temperaturen. Net als GFS al eerder liet zien.
   

   
  De return van de zomer na de 20ste gelooft GFS nog steeds in. Ook ECMWF laat iets soortgelijks zien als je naar de windrichting kijkt op 23 augustus. Maar eerst een frisse week voor de boeg!

 7. Mooi bericht weer @ Ronaldo !
  Wie niet kan wachten om de latten onder te binden kan alvast naar Australië, de place to be voor de echte die-hard winterfanaat: http://www.planetski.eu/news/5208

  • Klopt @ Ronaldo, is idd een geweldige site. Leuk dat jij hem ook leuk vind. 🙂
   Vanavond gaat de Dodentocht (100km stappen of hardlopen) van start @ Bornem, dat is een dorp vlakbij en ligt op 5km van Puurs. Er zijn 9500 deelnemers van alle nationaliteiten ingeschreven op dit moment maar daar komen er straks nog wel een aantal bij. Ze hebben iig prachtige condities om te stappen want de vooruitzichten zijn echt ideaal. Meestal sneuvelen ze ‘s nachts door de koude, regen of een combinatie van beide. Of overdag wanneer het gewoon té warm wordt, heb een keertje geweten dat het overdag zo’n dikke 30°C werd. Wie dan niet voldoende getraind is sneuvelt in de laatste kilometers. Meer info over het evenement kan je vinden op: http://www.dodentocht.be
   🙂

 8. Ronaldo schreef:

  Geweldige site Kirsten. Staat inmiddles in mn favouriten. Heb er ééntje tussenuit gepakt die er erg lekker uit ziet. Dit is Las Lenas in Argentinië. Smullen!!
   

  • Jelte schreef:

   Heerlijk Ronaldo ….

  • Klopt @ Ronaldo, is idd een geweldige site. Leuk dat jij hem ook leuk vind. 🙂
   Vanavond gaat de Dodentocht (100km stappen of hardlopen) van start @ Bornem, dat is een dorp vlakbij en ligt op 5km van Puurs. Er zijn 9500 deelnemers van alle nationaliteiten ingeschreven op dit moment maar daar komen er straks nog wel een aantal bij. Ze hebben iig prachtige condities om te stappen want de vooruitzichten zijn echt ideaal. Meestal sneuvelen ze ‘s nachts door de koude, regen of een combinatie van beide. Of overdag wanneer het gewoon té warm wordt, heb een keertje geweten dat het overdag zo’n dikke 30°C werd. Wie dan niet voldoende getraind is sneuvelt in de laatste kilometers. Meer info over het evenement kan je vinden op: http://www.dodentocht.be
   🙂

 9. Ronaldo schreef:

  Dit is Perisher in Australië, waar ik van de week nog over schreef. Volgens mij had ik gelezen in de reacties dat iemand liever naar de indoorbaan van Rucphen ging. 😉
   

 10. Ronaldo schreef:

  Nieuwsgierig als ik ben ff een fotootje gezocht van Las Lenas. Ziet er verdomd goed uit. Wellicht mogen we binnenkort met Koning Wimlex en Maxima mee om het gebied te verkennen.

   
  check de website, staan mooie dingen. http://www.laslenas.com

 11. Met bijna 41 graden is gisteren het hitterecord in Oostenrijk verbroken! Héél wat anders dan de sneeuw @ down under. Logisch gezien zou het net omgekeerd moeten zijn, toch ? 🙂

 12. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Ziet er goed uit voor het weekend @Ronaldo! Gisteren en vandaag in Weesp geweest. Heerlijke gezellige stad,prachtige landelijke omgeving.dus alles in huis om met dit heerlijke weer op pad te gaan. Daar Weesp aan de rivier de Vecht ligt,zie je de mooiste boten binnen komen. Terwijl we bij een van de bruggen stonden,wat (sfeer)plaatjes geschoten.

 13. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Deze foto heb ik oa geschoten!!
   
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/69075ea994888b3dc517714ac43011a2.jpg

 14. Roland Zwammerdam schreef:

  11 graden klopte overigens wel, stond 18.00 bij en dat klopt wel. is vanaf 15.00 onafgebroken aan het regenen/plenzen en toen gaf de auto al 11 graden aan. Voor wat betreft het Gardameer zitten wij aan de goede kant, namelijk het zuiden.

 15. Paul A. Club 1989 schreef:

  Dag Ronald Zwammerdam, ik zit nu aan het Gardameer, (westkant) vanaf vandaag is het fantastisch! Hiervoor veel te heet. De komende dagen 30-ers. Prima dus. @ Ronaldo: Voldemortissimo is momenteel aan de haal gegaan met zwaar onweer ma + di. Ik heb er niet op gereageerd. Mocht jij een verloren minuutje hebben, graag. Anders volg ik de wolkenradar europa of de weerkamer. Groeten,, Paul.

 16. Ronski schreef:

  Ey Ronaldo, tja, bij dat plaatje van Australie die er eerst opstond werd ik niet echt enthousiast over die bultjes die ik zag, dit ziet er wel indrukwekkender uit dan Rucphen hoor.
  grtz

 17. Paul A. Club 1989 schreef:

  Heren liefhebbers, ik heb een paar schitterende foto’s genomen van de onweersbuien die momenteel ten noorden vh Gardameer voorbij trekken. Kan ik die (morgen 😉 ) plaatsen?

 18. Eric schreef:

  Ik weet niet of deze info al gedeeld is maar Oostenrijk heeft warmterecord bijgesteld naar 40,5 graden

  http://www.zamg.ac.at/cms/de/klima/news/neuer-hitze-rekord-40-5deg-c-in-bad-deutsch-altenburg

 19. Frederic schreef:

  @Paul: ik vrees dat die lokale weerman het deze keer meer bij het rechte eind heeft, maar niet volledig. Maandag, maar vooral dinsdag passeert een koufront het Gardameer vanuit het noorden. Vooral op dinsdag gaan er dan enkele stevige buien vallen. Maar zwaar onweer? Nee, er zal wel wat donder en bliksem te horen en te zien zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, zeker niet zwaar.

  • Ronaldo schreef:

   @ Paul.
   Punt voor Frederic. Van onweer is geen sprake. Wellicht wat gespetter. Zelfs dat trek ik in twijfel. De stroming is noordelijk, dus over de alpen. Zodra het over de hoogste toppen komt droogt de lucht uit. De meeste energie is er uit en door de neerslag ontstaat er subsidentie. Hierdoor gaat de relatieve luchtvochtigheid eruit. Wellicht blijft er van neerslag dan weinig over.

   • Frederic schreef:

    In de winter en de meeste zomersituaties klopt dat @Ronaldo. Alleen zijn er begin volgende week ook enkele thermische laagjes aanwezig boven Italië. En wanneer die in botsing komen met dat opschuivende koufront kan er ook gerust aan de zuidkant een hele plens regen vallen.
    Tel daarbij dat op dat moment de windschering vrij hoog is en de bovenluchten dus steeds kouder worden. Neen, voorlopig ben ik er nog niet meteen gerust op. Nog maar even afwachten. De komende dagen weten we meer.

   • Frederic schreef:

    Best wel boeiend eigenlijk, dat onweer-forecasten. Niet? 😉

   • Ronaldo schreef:

    Absoluut Frederic. We zullen zien wat het wordt. Ik denk namelijk dat de neerslag gaat meevallen. Het hogedruk gebied (Azoren) breidt zich uit richting de alpen op maandag. Daardoor verdwijnt mijn inziens de windschering. Nou ja, wel goed dat we er beide even naar kijken. Volgende runs meer zekerheid.

 20. Frederic schreef:

  De verschillende weermodellen komen eindelijk tot wat overeenstemming voor komende week. Donderdag wordt de beste dag van de week, met in heel de LL aangenaam en zonnig weer. Temps tussen 20° en 25°C. Vrijdag wordt de warmste dag rond 25°C maar dan komen er terug meer wolken. En vanaf zaterdag terug overschakeling op westcirculatie, met koeler weer en mogelijk veel regen.

 21. Paul A. Club 1989 schreef:

  OK…Ronaldo & Frederic, bedankt voor deze zeer intrressante info, maar ga NU eens op de EU radar kijken, en dan rakelings langs het gardameer links trekt een forse onweersbui langs die vlg mij uitbolt over het meer. En nu worden we overladen met vliegende mieren en een aantrekkende wind. Weerlicht volop aan de overkant, Voldemortissimo zal wel zijn zuidwester op hebben nu.

  • Frederic schreef:

   idd @Paul. Ook nu stroomt er lucht samen bij het Gardameer. vlak voor het koufront dat over de Alpen passeert. Kan zo nog wel een aantal uur doorgaan volgens mij. Maar een superzwaar onweer is het niet. Effe genieten man

 22. Arjan Ehlert schreef:


  Deze weerkaart voor 19 augustus (BOM model) is mijn favoriet vanavond. Eens kijken of hier morgen meer modellen mee komen. Ik hoop van wel. GFS gaat hierin gedeeltelijk mee. De kans op wisselvallig en koel weer is groter.

 23. Paul A. Club 1989 schreef:

  Ja idd erg mooi…we zitten op het terras naar de voorstelling te kijken.

 24. Paul A. Club 1989 schreef:

  Salo, westzijde vh meer in dat linkse puntje onderin. Prachtig gezicht op de bui boven de bergen

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   @Paul,dat zeiden wij ook een keer in Duitsland,prachtig het onweer in de verte,totdat de bliksem op 2 meter afstand van het huisje in een boom sloeg….. en daarvoor was er bij ons echt niets aan de hand…….. maar ik ben het met je eens,het is een mooi gezicht zo uit de verte!

  • Ronaldo schreef:

   2 jaar geleden zat ik in Menerba.
   Vroeger met mn ouders altijd naar Cecina (Maderno/Toscolano)
   Leuke omgeving en niet zo druk als “de overkant”.

   • Eric schreef:

    He Toscolano Maderno goeie herinneringen aan van heel lang geleden. camping la voce maar die zal er niet meer staan staan volgens mij allemaal huisjes en caravans….maar gardameer altijd top maar het weer…ja dat kan zo omslaan..binnen 5 minuten storm en regen…je ziet dan de golfjes komen met die witte kopjes en dan…..kun je je bergen……

 25. Paul A. Club 1989 schreef:

  Gewoon droog nog hier en een heerlijk verfrissende wind met het onweer op +|- 10, 15 km

 26. Frederic schreef:

  @Paul. OK, dan ga je het wel redden. Noordkant (Riva / Limone) zit nu wel in onweer.

 27. Paul A. Club 1989 schreef:

  Inderdaad Ronaldo, Manerba is hier 10 min vandaan, prachtig hier. Maar toch ook hoe we met zijn allen tegenwoordig alle weersfenomenen op de voet kunnen volgen is eigenlijk pnvoorstelbaar. Ik ben zelfs zo gek geweest om extra MB’s in te kopen bij mijn provider om aan te blijven haken bij deze site. Mooi man.
  @ Gerda, ik las je bericht van laatst over die inslag waarover je vertelde, ook eerlijk gezegd dat ik het toch graag in de gaten hou. Vorige week maandag zijn hier ook tenten de berg afgewaaid en met inslagen en al. Kortom: de Alpen zijn ook in de zomer een plek om te volgen ;-). Onweer is weg, sterrenhemel is er weer… Bedankt voor de leuke berichten

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   idd @ Paul,natuurverschijnselen als onweer zijn prachtig om te zien,maar ook om in de gaten te houden.Leuk dat je er op reageert. Fijne vakantie nog 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.