Legendarische Black Mamba

Elk skigebied heeft wel zwarte pistes met een bepaalde moeilijkheidsgraad. Zell am SeeKaprun heeft “legendarische” pistes. Want hoewel dit een echte familieberg is kan je hier ook de nodige uitdagingen vinden. Hierboven een plaatje vanop de Black Mamba! Ontdek de steilste pistes van dit partnergebied in deze blog. Haal jouw beste skills boven bij het bedwingen van deze legendes! Ga jij dit wintersportseizoen de uitdaging aan? 

Legendarische Trass en Standard

De naam van deze zwarte pistes verklapt nog niets. “Trass en Standard” je weet niet echt wat je moet verwachten. Toch zijn dit de 2 knallers die vanuit de Schmittenhöhe richting het dal gaan. Door een gebrek aan direct zonlicht zijn de condities nog extra moeilijk. Zeker voor de Trass-afdaling heb je niet alleen skills, maar ook een goed uithoudingsvermogen nodig. Een hoogteverschil van 1000 meter over 4,15 kilometer resulteert in een hellingsgraad van 75%. Jaarlijks vind hier ook de Trass Run plaats! Zowel locals als niet-locals willen hier hun kunde bewijzen voor het publiek.

Legendarische pistes in Zell am See - Kaprun

Dit jaar vind de Schmitten Trasslauf plaats op 27 januari. Een overzicht van de feiten: 110 bochten, 1000 meter hoogte verschil op 4150 meter. Deze slalomrace vindt al plaats sinds 1951 en lokt veel bezoekers naar Zell am See- Kaprun.

Legendarische pistes op Zell am See Kaprun

Legendarische Black Mamba

Deze zwarte piste vind je op de Kiztsteinhorn Gletscher en gaat tot diep in je dijspieren. Met een hellingsgraad van 63% is nummer 14 een echte piste om op jouw to do-lijstje te plaatsen. Deze piste is slechts 1000 meter lang en je overbrugt hier 260 hoogtemeters. Knal jij hier dit seizoen naar beneden? Of ga je genadeloos tegen de grond. Misschien heb jij deze piste al bedwongen? Deel hieronder gerust jouw ervaringen!
Legendarische zwarte pistes in Zell am See Kaprun

Geen paniek als bovenstaande niets voor jou is. Je vindt genoeg leuke alternatieve pistes. In Zell am See- Kaprun heb je naast de 25 kilometer aan zwarte pistes ook nog 25 kilometer aan rode en 27 kilometer aan blauwe pistes.

Wil je weten wat je kan verwachten, bekijk dan de filmpjes op deze link.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.