Vorige week en ik zijn Kees en ik op weg van het Grasjoch en Kreuzjoch in Silvretta Montafon een lange skitunnel gepasseerd. Een hele lange skitunnel. De langste ter wereld. We hadden eigenlijk geen idee waarom die tunnel daar is aangelegd. We vroegen ons het niet eens af. Het is gewoon fun om erdoor heen te skiën. Heel toevallig spraken we een uurtje later een vrouw die precies kon uitleggen waarom die tunnel nodig was. Het antwoord is verpakt in onderstaande video.  

Leuk toch? Dat zijn de weetjes. En er is nog een skitunnel in het Montafon. Een korte met een rollend tapijtje erin zodat je in twee richtingen heen en weer kunt. En achter die tunnel ligt een hele fraaie zwarte piste: de Diabolo piste. Vooral het eerste stuk is echt ruig. Het is in het skigebied Golm. Het eerste skigebied als je het Montafon binnenrijdt. Een topper in de categorie klein maar fijn! Deze korte tunnel en de piste zie je in onderstaande video. 

We zijn eigenlijk nog steeds op zoek naar de echte diehard Montafon fans. Misschien zijn er onder de lezers ook mensen met een staanplaats op een van de campings zoals we een heel elftal op de been kunnen brengen in een ander Oostenrijks skigebied. Graag jullie reacties. Kees en ik zijn zwaar overtuigd van het gebied en de vier skigebieden, waarvan een groot (Silvretta Montafon), twee middel (Gargellen en Golm) en eentje mini (de Kristberg). Die laatste is waar ik als ventje leerde skiën.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.