Waar dit plaatje precies vandaan komt weet ik niet maar de bron is het artikel op RT over het insneeuwen van de langste brug van Europa. Het is de brug die de Krim verbindt met Rusland. De brug inderdaad die kort na de annexatie is gebouwd en die in 2018 werd opgeleverd. We gaan naar de plaatjes en koffiedik kijken …

Eerst dus die video. Zal ergens in die regio zijn. Goede actie.

De kou in Oost-Europa staat als een muur tegen de warmte bij ons aan.

Je ziet het ook terug in de sneeuwdekafwijking. Rond de Zwarte Zee en de Kaspische Zee zijn de plussen. En de grote vlek in Amerika is er nog, zij het niet meer zo ver naar het zuiden. Nu dan die langst brug! De beelden zijn van een week geleden.

Is dat voor het laatst dat er sneeuw die kant op gaat?

Nee: 6-8 maart is nog steeds de fase om in de gaten te houden. Eerder vaak ook met sneeuw in de Lage Landen berekend. Nu weer heftig voor Zuidoost-Europa.

Op 10 maart dan toch weer wat sneeuw in Nederland! Een kleine vlek in Groningen. We weten dat dat ook weer om kan floepen naar veel meer op die termijn. Volgen dus.

We sluiten af met dit ensemble voor de regio Moskou. Met een wilde rollercoaster ijskoud de maand maart binnen. En dan na 6 maart gaat de hoofdrun echt spoken!

Deze temperatuurkaart hoort bij de neerslagkaart hierboven. Absoluut geen zeer extreem weer voor de Lage Landen maar steeds wel ergens op en plek in Europa. Een behoorlijk “vuile” periode lijkt het wel te worden. Dus geniet nog even van het mooie weer!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Slobodan · 25 februari 2021 op 13:05

De totale lengte van de brug is 18,1 km

Gesloten voor reacties.