Waar dit plaatje precies vandaan komt weet ik niet maar de bron is het artikel op RT over het insneeuwen van de langste brug van Europa. Het is de brug die de Krim verbindt met Rusland. De brug inderdaad die kort na de annexatie is gebouwd en die in 2018 werd opgeleverd. We gaan naar de plaatjes en koffiedik kijken …

Eerst dus die video. Zal ergens in die regio zijn. Goede actie.

De kou in Oost-Europa staat als een muur tegen de warmte bij ons aan.

Je ziet het ook terug in de sneeuwdekafwijking. Rond de Zwarte Zee en de Kaspische Zee zijn de plussen. En de grote vlek in Amerika is er nog, zij het niet meer zo ver naar het zuiden. Nu dan die langst brug! De beelden zijn van een week geleden.

Is dat voor het laatst dat er sneeuw die kant op gaat?

Nee: 6-8 maart is nog steeds de fase om in de gaten te houden. Eerder vaak ook met sneeuw in de Lage Landen berekend. Nu weer heftig voor Zuidoost-Europa.

Op 10 maart dan toch weer wat sneeuw in Nederland! Een kleine vlek in Groningen. We weten dat dat ook weer om kan floepen naar veel meer op die termijn. Volgen dus.

We sluiten af met dit ensemble voor de regio Moskou. Met een wilde rollercoaster ijskoud de maand maart binnen. En dan na 6 maart gaat de hoofdrun echt spoken!

Deze temperatuurkaart hoort bij de neerslagkaart hierboven. Absoluut geen zeer extreem weer voor de Lage Landen maar steeds wel ergens op en plek in Europa. Een behoorlijk “vuile” periode lijkt het wel te worden. Dus geniet nog even van het mooie weer!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Slobodan · 25 februari 2021 op 13:05

De totale lengte van de brug is 18,1 km

Gesloten voor reacties.