Langlaufen in Filzmoos

Vandaag wil ik jullie eens warm maken voor een ander soort wintersport. Want niet enkel voor skiën en snowboarden moet je richting Filzmoos, ook langlaufen kan je hier. Filzmoos telt maar liefst 45 kilometer aan langlaufpaden. En iedereen van elk niveau komt hier aan zijn trekken, van beginners tot echte pro’s. Genieten kan je op de sneeuwzekere Papageno-Höhenloipe in Rossbrand op een hoogte van 1600 meter.

Langlaufen in Filzmoos

De Höhenloipe Rossbrand is dit jaar uitgebreid met 2 kilometer aan piste. Wanneer je uit de lift stapt vind je 16 kilometer aan perfecte langlaufpiste. De extra 2 kilometer is speciaal voor beginners aangelegd en je kan hier je eerste ervaring opdoen. Daarnaast is het andere deel van de route geschikt voor ieder type langlaufer. Je vindt hier een afwisseling aan glooiende loipes tot een pittige hoogteloipe.

langlaufen in filzmoos

Hier zie je nog een kaart van de Höhenloipe am Rossbrand. Deze route is vooral geliefd voor de prachtige uitzichten. Soms durven mensen zelf de Rossbrand de mooiste berg van Oostenrijk noemen, dit is natuurlijk wel persoonsgebonden.  Je bereikt deze route simpel door de Papageno kabellift te nemen. Van daar kan je starten aan de 16 kilometer.

Langlaufen in Filzmoos

De touristische dienst van Filzmoos heeft trouwens een leuke tool op hun website geplaatst.
Surf maar even naar deze link. Je ontdekt de verscheidene langlauf-mogelijkheden in dit leuke gebied, inclusief het niveau, de gemiddelde duurtijd en hoe je op de locatie geraakt. Zeer handig voor beginners. Een ervaren langlaufer kan hier dan ook de juiste parcours voor zijn niveau kiezen.

langlaufen in filzmoos

Voor meer details over dit partnergebied kan je terecht op de website.

Wisten jullie trouwens dat Filzmoos één van die sneeuwzeker gebieden in de Alpen is? Tof toch, want dan kan je hier wintersporten in een prachtig besneeuwde omgeving.

Ben jij al eens gaan langlaufen? Toegegeven, ik heb het nog nooit gedaan, maar ik wil het zeker eens proberen :).


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.