Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Langetermijnmodel CFS gaat voor dikke winterpret

check ook eens

9 Reacties

 1. Joost Amsterdam schreef:

  Ik hou van dromen. Laat deze droom uitkomen!

 2. Spyfromthesky schreef:

  @ Frederic,

  Spontaan droom ik dan even weg en denk ik dan aan een herhaling van december 2010 toen de ene na de andere depressie onder de Lage Landen doorschoof dat steeds meer in een Siberisch landschap veranderde. Hmmm, those were the days

  Ik ga voor jou visie en niet die van Hajo dat hij pas inzet op 2015/2016. Nee, die van Hajo heb ik gauw in de digitale zomerprullenbak gegooid :>).

  Jij bent vanavond even mijn weerman. Ach, je ziet, ik droom al :>).

  Maar, er toch één ding dat we een beetje nu gemeenschap hebben. Ik schreef al een tijdje geleden dat ik denk dat de depressies een baan naar het zuiden kiezen. Want, ok, nu een noorden, beetje noordwesten wind en wat koeler, maar het is nog lang geen depressietrein die we nu te verwerken krijg.

  De droom is natuurlijk dat in de wintermaanden dit hoofdzakelijk achterwege zal blijven.

  Spyfromthesky

 3. Spyfromthesky schreef:

  Op zich is het al met al op deze site knap hoe door verschillende reacties wij het weer van september nagenoeg goed hebben weergegeven (mooi woordspeling).

  Ok, ik schreef bijna twee weken voor 25-09-2014 dat we wel warmte houden t/m 25-09-2014 en nagenoeg droog. Ok, We houden en tot morgen nog een beetje vol. En we krijgen even wat regen. Maar dat was het dan.

  Even later schreef ik ook dat al het mee zat we de hele maand september het droog kunnen houden. Kijk, dat her en der in het land een buitje is gevallen, dit valt natuurlijk nog onder nagenoeg droog.

  En volgens mij is het KNMI pas vandaag ook weer bijgesteld en krijgt meer vertrouwen in een redelijk droog einde tot en met deze maand.

  Maar ja, ik schreef ook (beetje durf) dat in de laatste week we mogelijk 27 gaan halen. En ja, 30 september valt daar ook nog onder, dus wie weet.

  Maar, de weerkaarten worden nu steeds interessanter. Het noorden gaat toch wel wat kou al brengen, alleen nu meer noordwestelijker dan noordoostelijker. In Rusland wordt toch nog een portie warmte naar boven gepompt in de laatste runs.

  Spyfromthesky

 4. Leo schreef:

  Mooi ijzig bericht Frederic! Kleine aanvulling op de zeeijsbedekking rond Antarctica 😉
  De onderste grafiek van je bericht laat de area zien: de daadwerkelijke (a.h.w. aan elkaar geplakte) oppervlakte aan ijs. De -o.a. door het NSIDC- ook veel gebruikte extent (het gebied met meer dan 15% ijsbedekking) bereikte juist gisteren de magische 20 miljoen vierkante km. Om precies te zijn: 20,004 🙂

  http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  • Leo schreef:

   NB de minimum ijsbedekking in het Noordpoolgebied lijkt bereikt. Met 5 miljoen vierkante km op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar en derhalve opnieuw een ca. 50% grotere bedekking dan het dieptepunt in 2012. En het verschil in negatieve afwijking t.o.v. het langjarig gemiddelde voor de helft gedicht. Vooral het feit dat dit het 2e opeenvolgende jaar is is interessant. Relatief de grootste toenames in het 2 jarige en het 4+ jarige ijs. Dikker dus; grotere kans dat dit een blijvertje is. De trend is gezet!

 5. Paul A. Club1989 schreef:

  @ spy, toen je jouw bericht schreef vielen er ongeveer 150 regendruppels neer op Dordrecht. ;-). Kan geen toeval zijn 😉

 6. Mooi bericht Frederic !
  Beloofd wat te worden op termijn, we gaan het zien !
  Hier alles terug zoals het hoort; azuurblauwe lucht, volop zon, windstil en warm.
  Tegen de avond wat meer bewolking, vandaar deze mooie zuid Franse zonsondergang :
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/Cavaliere%20september/sized_IMGP2865_zps48277d9d.jpg

 7. Ronaldo schreef:

  Lekker Frederic. Proef ik hier een zééér boude voorspelling? 😉
  En hoe zat het ook alweer met de QBO (Quasi-biennial oscillation). Die heeft toch ook invloed op de stratosferische circulatie op het noordelijk halfrond? Daarentegen wil dat dan weer niet zeggen dat de winter bij ons per sé kouder wordt. Toch? Pfoei. Mooie materie.

  • Frederic schreef:

   Haha. Jij hebt goed opgelet vorig seizoen @Ronaldo. Grappig, want ik was gisteren net hetzelfde aan het denken.
   Wel, momenteel zit die QBO nog steeds in een positieve fase (net als vorig jaar), maar hij loopt wel naar zijn einde toe. Er is dus hoop.
   Volgend jaar iig een dikke negatieve QBO.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.