Lange afstandwandelpaden in Innsbruck

Wanneer een dagtocht niets voor jou is, dan kan je beter blijven lezen. Ik ben even gaan kijken welke prachtige meerdaagse bergtochten je kan doen in het mooie Innsbruck. Meerdaagse tochten zijn een grotere uitdaging plus je komt op mooie plekjes. De regio Innsbruck telt 6 lange afstandwandelpaden, het ene al wat makkelijker dan het andere. Ga jij de uitdaging aan?

6 lange afstandwandelpaden

Wil je je wagen aan één van deze routes bedenk dan altijd eerst of de route wel geschikt is voor jouw niveau. Het is altijd aangeraden om een “vluchtroute” in te plannen,  daar bedoel ik mee dat je best altijd enkele punten hebt om jouw tocht af te blazen. Daarnaast kan je ook best de weersvoorspellingen in de gate houden. Heb je graag een overzicht met de beste tips, dan kan je die hier downloaden. Belangrijk is natuurlijk of je de bagage zelf gaat meenemen of niet.

Indien je voor dit 2de kiest is er de “Innsbruck Trek“, elke dag wordt jouw bagage naar het nieuwe eindpunt gebracht. Plus je kan kiezen of je gaat voor een makkelijke of moeilijke route. Ideaal voor iedereen die zich voor het eerst aan een “week wandelen” durft te wagen.

Ben je fysiek wel wat gewoon? Hou je van een steile wandelpaden in hoogalpine terrein, dan kan je kiezen voor de hoogtewandeling in het Sellraintal. Deze route vind je hier.  Je komt hier trouwens helemaal tot in de Stubaier Alpen! Hou rekening met hoogtes tussen de 900 en 3000 meter, dat laatste kan echt al tellen. Naast meerdaagse tochten heb je hier ook een enorm aanbod aan kortere routes, wel telkens voor geoefende wandelaars.

Nog zo’n fysieke uitdaging is de Karwendel Hoogteweg, die j e enkel kan doen wanneer je in topconditie bent. Deze route wordt afgeraden voor kinderen en beginners. De tocht bestaat uit “6 delen” en neemt je mee over de zwarte wandelwegen ( ter info, dit zijn de zwaarste routes). Je kan het natuurpark van Karwendel trouwens bereiken met de Nordkette Bahn. Je hebt over deze route trouwens uitzicht op de Zugspitze.

Daarnaast is er ook een tocht die vertrekt vanuit Innsbruck en onderdeel uitmaakt van de grootste uitdaging ooit. Je kan hier namelijk een stuk van de Adlerweg nemen. Die bestaat in totaal uit meer dan 24 (sommige zeggen zelf 30) etappes doorheen heel Tirol. Laten we deze de ultieme tocht noemen, het parcours vind je hier.

Als laatste in de reeks van de afstandwandelpaden geef ik jullie ook nog de Jacobsweg mee, dit is een populaire bedevaartsroute die uit meerdere etappes bestaat. Onderweg kan je je verwachten aan diverse kerken, eenzame routes en de meest prachtige vergezichten. Klik maar even hier.

Lijkt je dit toch wat zwaar? Ga dan voor een gewone wandelroute, want deze heb je natuurlijk ook in het mooie Innsbruck.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!