2014-11-18_1232

Waar is mijn auto? Dat is een goeie voor onze prijsvraag deze winter. Ik vind dit wel eentje voor de lijst.De foto is geschoten in Lancaster in de staat New York en op twitter gezet door @Irisheagle (Tim Ballisty). Hele, hele, hééééle DIKKE sneeuw.

B2uF0VBIYAA4ZEm

Dat het op het ogenblik winter is in de USA en Canada dat wisten we al want daar berichten wij al een aantal dagen over. Maar dat er zo ontzettend veel sneeuw zou vallen, dat verbaasd mij enigzins. Onderschat nooit de effecten van “lake effect snow”. Doordat de enorm koude en instabiele lucht over het nog steeds relatief warme water van de grote meren wordt geblazen, intensiveren deze buien gigantisch. Met gevolg werkelijk enorm veel sneeuw aan de lijzijde van zo’n meer. In dit geval oostkant van Lake Erie. De staat New York is volop getroffen. Steden als Lancaster, Cheektowaga en Buffalo zijn werkelijk ondergesneeuwd. Letterlijk en figuurlijk. Echt krankzinnig.

LEsnow

Hier zie de accumulatie zoals gisteren is voorspeld. In werkelijkheid is het vele malen meer geworden. De bovenste roze plek is de accumulatie ten oosten van Lake Ontario en de onderste die van Lake Erie. Dit meer zal als eerste van de grote meren binnenkort als eerste dichtvriezen omdat die het ondiepst is. Dan hebben de Niagara watervallen ook grotere kans op dichtvriezen, want Lake Erie bevoorraadt de watervallen van water.

B2uKlZACUAACQSy

 

En dit is de werkelijke stand van zaken. Bestand via Twitter @JWatson_wx. 11 cm sneeuw per uur. Oeps. En het sneeuwt al een aantal uurtjes hoor.

B2rS3wYIEAE6ZMy

 

En als klap op de vuurpijl zie je dat afgelopen nacht ergens in alle staten van de USA de temperatuur onder nul is gekomen. En dat in november. Tja, toch wel een klein beetje jaloers op die Amerikanen hoor.

B2uGmQHCIAAdJq0

 

De afsluiter. Jaloers?? Nou ja…laat maar zitten dan!


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

13 reacties

Gesloten voor reacties.