temperaturen Oostenrijk

Klik voor grotere kaart

Als wij kunnen schaatsen bij -14°C kunnen ze in de Alpen ook gewoon de piste op. Hierboven de ochtendtemperaturen in Oostenrijk. Hierrr de Zwitserse. De Beierse Funtensee haalde -35,5°C vannacht en de Centraal-Zwitserse Glattalp -34,1°C. In de Franse Alpen was het minder koud. De komende vier nachten blijven zo ijzig. Daarna waarschijnlijk minder koud, maar onzeker. Vele mensen gaan bij -20°C gewoon de pistes op. Zo bewijzen de beelden hieronder…

[fbphotos id=344130822287796]

Graag hieronder ervaringen uit de skigebieden….

Hier verzamel ik reacties uit de skigebieden. Ook Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads.

SMS van Guido uit Valloire in de Maurienne:

11.57u: “Heerlijke zon boven mistop 1900m. Kristalvlokjes uit hoge bewolking. Wind iets steviger maar prima. Met -17°C fors kouder vooral op snelheid.”

14:34u: “Skileraar had vanochtend om 9 uur eerste skiles met -26°C en huilende kindjes. Nu -13°C. Flink koude nevel <1900m. Erboven soms behoorlijk warm.”

Tuurlijk zijn ook schaatsberichten welkom! Of LL-ski- en snowboardavonturen.

Ik heb ook een setje 06 nummers die ik later vanmiddag ga bellen… 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.