temperaturen Oostenrijk

Klik voor grotere kaart

Als wij kunnen schaatsen bij -14°C kunnen ze in de Alpen ook gewoon de piste op. Hierboven de ochtendtemperaturen in Oostenrijk. Hierrr de Zwitserse. De Beierse Funtensee haalde -35,5°C vannacht en de Centraal-Zwitserse Glattalp -34,1°C. In de Franse Alpen was het minder koud. De komende vier nachten blijven zo ijzig. Daarna waarschijnlijk minder koud, maar onzeker. Vele mensen gaan bij -20°C gewoon de pistes op. Zo bewijzen de beelden hieronder…

[fbphotos id=344130822287796]

Graag hieronder ervaringen uit de skigebieden….

Hier verzamel ik reacties uit de skigebieden. Ook Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads.

SMS van Guido uit Valloire in de Maurienne:

11.57u: “Heerlijke zon boven mistop 1900m. Kristalvlokjes uit hoge bewolking. Wind iets steviger maar prima. Met -17°C fors kouder vooral op snelheid.”

14:34u: “Skileraar had vanochtend om 9 uur eerste skiles met -26°C en huilende kindjes. Nu -13°C. Flink koude nevel <1900m. Erboven soms behoorlijk warm.”

Tuurlijk zijn ook schaatsberichten welkom! Of LL-ski- en snowboardavonturen.

Ik heb ook een setje 06 nummers die ik later vanmiddag ga bellen… 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.