Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Lage Landen winter nadert met grote passen!

check ook eens

48 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190113_213811.jpg

  Jorne…..moest dat nou? Fernpass dicht en meteen grappen en grollen uithalen…

 2. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Lekker bericht weer Jorne, bedankt!

 3. Snowfever schreef:

  @Mark, dat is nog de stijve plasser van onze vriend van het eerste uur….Stefan Kaptein. Hij zei het toch echt zelf deze week 😉

 4. Snowfever schreef:

  @Jorne, dat was weer een mooi bericht! Thanx.

 5. Adrie schreef:

  Vandaag slecht skiën in Silvretta. Groot deel van de liften dicht, slecht zicht en veel nieuwe sneeuw. Vanacht is de weg van Gallenkirch naar Schruns af gesloten vanwege lawinegevaar. Morgen nog een slechte dag maar daarna moet het beter gaan.

 6. Chris schreef:

  Mooi bericht, we zijn benieuwd naar morgen ochtend. Nu voor 3e jaar hier in kwt en is echt prachtig gebied, je kan alle kanten uit en pistes zijn geweldig. Gastvrijheid is hier top! Al jaren lees ik jullie berichtten elke dag hier en blijft mooi ga vooral zo door!

 7. Qlubtempo Raoul schreef:

  Getuige vandaag gewoon herfst in Nederland, harde wind en regen. Over de LL winter, eerst zien dan geloven. Zal hooguit iets kortstondigs zijn voor we weer terug gaan naar nog meer herfst.

 8. Joke,riederalp schreef:

  @jorne, de kerstboom in Chamonix is misschien niet alleen voor de gezelligheid.Hier staan ook nog de meeste in Riederalp. Alle lichtjes en versieringen zitten vastgevroren en onder een dikke laag sneeuw!
  Het komt nog met bakken uit de hemel,wind en min 3 graden.

 9. Henrik schreef:

  GFS oper is bar slecht vanochtend maar ook een redelijke uitbijter in het ensemble. Gemiddelde gaat nog steeds voor kou-kwakkelen vanaf de 20e zonder dat het echt winter wordt.

 10. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Elke ochtend weet het zelfde liedje Henrik en Ron. Even de boel plat slaan en vervolgens geen onderbouwing of verdere analyse. Als er gefilosofeerd wordt dat er wel eens een koudere periode op til is wordt dit weggehoond, maar wel met volle overtuiging kunnen zeggen dat er op langere termijn ook niets te verwachten valt. (dit zou dan wel zeker zijn??) Ik vind dat jammer. Kom er maar in met jouw uitebreide analyse Ab!

  • Maarten schreef:

   Wat is dit nou voor opmerking. Ron is juist vaak erg enthousiast. Het is nu ook minder qua runs. Ab heeft idd vaak een uitgebreide analyse en is erg kundig maar dat kan je niet van iedereen verwachten

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Zo is dat niet bedoeld beste Daniel! Is gewoon even de realiteit.En heb idd niet de tijd en kunde om net als Ab te kunnen reageren.Fijne dag en hopen en op betere runs vanmiddag

   • Henrik schreef:

    Maandagochtendhumeur Maarten? Is idd gewoon een korte samenvatting van de pluim, niet meer niet minder. En als Ab niet gereageerd heeft in de ochtend weet je eigenlijk al genoeg:-)

   • Ab schreef:

    Mensen niet zo jammeren allemaal. Als je de pluimen had gevolgd wist je dat de meeste kans op koud kwakkelen was voor midden NL zowel bij GFS als EC. En dat is ook deze ochtend het geval gezien het ENS gemiddelde bij beide modellen.
    Alleen het oosten of zuidoosten heeft wat meer kans op een mogelijke ijsdag. Tot later

  • Geert schreef:

   Helemaal met je eens wat betreft Henrik. Hij vertrouwt de meteofictie niet…maar als er een signaal naar verzachting toe is in de superverre meteofictie…dat zet hij dan wel steeds in de kijker. Beetje tegenstrijdig lijkt me.

 11. Carl schreef:

  Vanaf 23/01 bakken sneeuw voor de Franse Alpen.
  Vertrek dan net voor 5dagen naar Avoriaz.
  Nu berekenen ze bijna 1,5m
  Hopelijk toch ook een dagje zon.

 12. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/B9556636-0A6E-463E-8785-14C984024AAA.jpeg[/img]
  Het sneeuwt nog steeds,wind en min 3 graden. Werd wakker van de lawineknallen. De meeste liften open. Wel zag ik dat de autotrein Lotschberg tijdelijk dicht is.
  Vandaag nog maar niet de kerstboom opruimen! Als je goed kijkt zie je de lichtjes nog branden(zonne-energie)haha

 13. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Nouja, het is ook minder straf bedoeld als het blijkbaar over kont. Ik twijfel zeker niet aan ieders goede bedoelingen, het was enkel een gevoel welke ik kreeg bij de reacties. Til er verder niet te zwaar aan! Fijne dag en inderdaad hopen op betere runs!

  • Daniel (Heerhugowaard) schreef:

   MOD: Deze reactie hoort onder Sneeuwfanaat(Ron) van 7.54 uur

  • Jannes schreef:

   Ik snap je helemaal hoor. Ik zou hetzelfde gezegd kunnen hebben… T is alleen wel zoals het is, echt winters zijn de kaarten niet, pijnlijk genoeg 🙁 iemand moet het gezegd hebben dan maar.

 14. Thomas schreef:

  De adelaar op de cam van Muhlbach lijkt nu definitief te gaan verdwijnen. Dat is echt ongelooflijk. Wat een belachelijke hoeveelheid sneeuw!

  https://www.snoweye.com/grabs/0049/36.jpg

 15. Skiwi schreef:

  Wow zeg, 80cm verse poeier in Serfaus-Fiss-Ladis!

  Daarmee één van de toppers, dat gebeurt ook niet zo vaak gezien de inneralpine ligging

  • Gerald (Apeldoorn) schreef:

   Pffff, moet me nog 5 weken inhouden voordat ik los mag in Serfaus.

   1 ding doe ik al wel goed, dat zijn been spieren trainen.
   Ik sta de hele dag te springen van vreugde bij het lezen van alle sneeuw geweld 😉

  • Floris schreef:

   Nou gisteren vertelde hier in Serfaus een local nog dat er vorig jaar eind januari nog meer was gevallen als nu …
   En 80cm in een dump is toch niet heel bijzonder?

  • Koning Winter schreef:

   Zijn er nog meer liefhebbers die de eerste week van maart naar SFL vertrekken voor de Carnavalsskivakantie?

 16. Rob schreef:

  Silvretta Montafon is helemaal dicht vandaag vanwege hoogst mogelijke lawinegevaar.

 17. Roy schreef:

  @Jannes vraagje: Zou je een keertje kunnen kijken naar de scroll pijl rechtsonderin (mobieleversie) om snel naar de reacties te kunnen gaan? Deze zou net iets naar links moeten is mijn idee. Met de curved screens van tegenwoordig zit deze nu precies onder de curve en blijf je soms maar drukken op de ‘zijkant’ @#%^%#&!!! 🙂

 18. Roland Bodegraven schreef:

  Zurs… Dicht. Stuben… Dicht. St. Anton… Dicht… Sonnenkopf… Dicht… Lech een paar liften open.

  Er heerst dan ook Lawineniveau 5 boven de 1500m in zowat heel Vorarlberg. Lech-Zurs nog tot in ieder geval dinsdag afgesloten.

 19. Patrick schreef:

  Is er dan toch hoger regen gevallen dan oorspronkelijk voorzien . Blijkbaar op sommige plaatsen regen geweest tot 1400 a 1500 m . Was tot +/- 1000 m voorspeld .

 20. Roy schreef:

  Val Gardena is wit geworden!! 🙂

 21. En we gaan voor de zoveelste dag op rij een pure Allerheiligen dag op weervlak beleven. Saai, saaier, oersaai.
  Geef ons nou gewoon een streep zonlicht of spoel snel door naar een zomer 2018 v2.0.

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DRrUTqXXcAAlv5d-1.jpg[/IMG]

 1. 14 januari 2019

  […] deze voor exact hetzelfde tijdstip in het EC. Niet alleen voor de Lage Landen belangrijk zoals we gister zagen, maar ook voor de Alpen, in het bijzonder de […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.