Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Laatste topdag in zowel de Alpen als Lage Landen, daarna begint OSAG rustig

check ook eens

54 Reacties

 1. Rob schreef:

  Jeetje, ik zie net een neerslagkaart voorbij komen voor de periode t/m zaterdag 16 maart. Ik weet dat het uiterst onbetrouwbaar is maar Montafon kan gewoon ruim 2 meter sneeuw te verwerken krijgen. Even afwachten wat de sneeuwgrens doet.

 2. Spyfromthesky schreef:

  Ik hoop nu op de GEM run. Dat betekent na een weekje slecht weer en mogelijk vanaf a.s. donderdag weer licht kan opknappen in de L.L. Een weekje slecht weer nu maak me niet zoveel uit. Ik moet toch al weer werken na deze fantastische bruinbak dagen in de L.L.

  We maken ons op voor lekkere grote regenbuien. Dit is even goed voor de zonnepanelen. Want er ligt toch een stoflaag erop. Lijkt wel Afrika stof! En dan vangen mijn 4 winddelen genoeg op om een lekkere stormachtige boost te geven aan energie productie.
  GFS kijk ik al lange tijd niet meer na, maar je zou net zien als zo een ellendige natte, zachter en regenrun voor de L.L. op het programma staat, dat het nog uit gaat komen ook. Dit verdient het GFS in zijn geheel niet. GFS lijkt met elke winter steeds slechter te gaan presteren.

  Spyfromthesky (Arnold)

 3. Ik voelde zonet een licht briesje opsteken en volgens mij draait de wind ook naar een andere hoek.
  Ik zie ook lichte bewolking opzetten, alvast de voorbode van wat komen gaat.

  • Hans schreef:

   Af en toe een licht koud briesje, waait vanuit noorden dus bij jou vandaan Kirsten. Bewolking zie ik ook wat in het noorden…… fus ook bij jou. Bij mij? …. Blue sky rules !! 😉

 4. Filzmooser schreef:

  Laatste lekkere dag in Filzmoos, als het idd gaat regenen dan pak ik me boeltje in en rij rustig terug naar huis….mij hoor je niet klagen wat een heerlijke week…

 5. Cescia schreef:

  Helaas niet altijd in de Alpen hé Jorne 🙂

 6. bernd niessen schreef:

  Hi jorne

  Ik zie voor het salzburgerland ( filzmoos) in de weer apps incl bergfex toch regen ipv sneeuw de komende week

  Vanwaar het verschil met hetgeen Hajo en jij voorspellen??

  Thanks

 7. Bart schreef:

  Technisch vraagje hier. Als ik naar de nieuwe gfs kijk valt mij op dat er in de lamge termijn ondanks hoge druk vaak neerslag wordt berekend. Kijk je bijvoorbeeld op 288 uur vooruit dan zie je een kleine hoge druk kern van ongeveer 1030hpa over de alpen trekken terwijl er toch aardig wat neerslag wordt berekend. Nu weet ik dat je op deze termijn die neerslag sowieso niet letterlijk moet nemen, maar is dit technisch uberhaupt wel een plausibel scenario?

 8. Ron schreef:

  Vandaag laatste dag van de wintermaanden. Was me weer een winters feest in de L.L. NOT:-(! Gelukkig in de Alpen door die dump alles in orde. Maar…. we zouden vanaf 2014 ook hier echt koudere winters gaan krijgen was ons verteld vanwege de kleine ijstijd, benieuwd wat dit jaar weer de reden voor uitstel is en waarschijnlijk krijgen we te horen dat het 2019/2020 wel gaat gebeuren:-(

  • Harm schreef:

   Flink zuur ondertoontje in je bericht Ron. Dat lijkt mij niet nodig toch? Alsof men hier schuld heeft voor het feit dat de voorspellingen (wat dat zijn het, geen beloftes) mogelijk niet uitgekomen zijn..

   • Ron schreef:

    Behoorlijk zuur weet ik @Harm maar als men stellig wat beweert ………… dan mag dat vind ik, of mag je geen kritiek hebben? Ook wel goed als er ook nee-knikkers zijn toch, alhoewel ik hoop dat ik volgend jaar mezelf al enigszins voorzichtig kan verontschuldigen, dan doe ik dat graag hoor. Maar ik denk van niet helaas.

    • Harm schreef:

     Absoluut goed om een tegengeluid te (laten) horen, maar het kwam op mij over als ware hetgeen beloofd niet uitgekomen en zo werkt het natuurlijk niet met voorspellingen en verwachtingen.

     • Ron schreef:

      Ha @Harm. nou ik meen mij echt te herinneren dat het ook een vaststaand feit zou zijn en geen voorspelling, vandaar!!

     • Harm schreef:

      Dat kan ik mij moeilijk voorstellen, want zelfs het weer over een week kan niet als vaststaand feit gepresenteerd worden. Maar goed, als je dat ergens gelezen hebt, dan zal dat mogelijk zo zijn..

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ron, ik reageer keer op keer op je langzamerhand drammerige opmerking over de kleine ijstijd (overigens door o.a. Hajo de ‘nieuwe kleine ijstijd’ genoemd).
   Nogmaals, Hajo is daar ten dele op ‘terug gekomen’ en heeft dit ook netjes onderbouwd. Verder verwijs ik je naar de ‘weerkamer’ op deze site.. zie de drie streepjes rechtsboven deze pagina.

   Overigens, als je de afgelopen jaren terugkijkt naar de drukverdeling in Europa in de wintermaanden dan is het zachte weer volstrekt logisch. Of dát te wijten is aan ‘de klimaatverandering’ ? Ik zou het niet weten maar ik denk als leek altijd dat dit over een tijdje weer anders kan zijn. Wellicht zullen we dan terugverlangen naar dit fantastische intermezzo van voorjaar in februari…

   • Ronski schreef:

    @Asten, ok ik ben de eerste om mijn opmerking maar bij te stellen maar ik heb daar nooit iets van vernomen, nu lees ik ook niet elke dag alles dus kan het gemist hebben. Ik zou dat artikel dat Hajo er op terugkomt eens graag zien, dan ben ik de eerste hoor! Maar ik heb toch ergens wel een punt dit wetende toch?

 9. Sandra schreef:

  Mooie vooruitzichten voor eind Maart, veel verse sneeuw in het vooruitzicht.
  Vertrek 22 Maart richting La Rosiere, hopend op nog een mooie wintersportweek met zon.

 10. Hans schreef:

  Alweer ein SUPERTAG…. KAISERWETTER

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551355114.jpeg[/img]

 11. Jorne schreef:

  Hier nu ook een welkome frisse bries. Eerste sluierbewolking in zicht. Nog 1x genieten op het terras.

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551368236.jpeg[/img]

  Weersverandering op komst.
  Blik op het Gadmertal.

 13. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551371693.jpeg[/img]
  Ik zie net de eerste 2 wolken boven het Simplongebied. Ook een heel klein beetje wind, maar nog plus 4 graden. Ben benieuwd of we morgen een sneeuwvlok zien. Na 16 dagen zon ben ik wel toe aan een lekkere dump.Maart roer lekker je staart!

 14. Vincent schreef:

  Gaan we in Obergurgl nog veel sneeuw zien morgen? Of teveel zuidkant?

 15. Topdag weer hoor am Arlberg. #Arlberg #ski #Österreich #Vorarlberg <3
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551373073.jpeg[/img]

 16. Arjo schreef:

  Heerlijke zonnige dag gehad in st. Michael im Lungau. Helaas door harde wind hoge liften dicht na 15:00 uur. Net fantastische zonsondergang, belooft niet veel goeds voor morgen….

 17. Arjo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551373533.jpeg[/img]

 18. Richard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551373834.jpeg[/img]

  Na een heerlijke skidag genieten van de aanstaande weersverandering, op naar nog meer moois, let it snow!

 19. Hanjo Vd Berg schreef:

  Wat een topweer deze week. Vandaag heerlijke 2e dag op rij in Warth. Mijn moeder heeft nog nooit zo genoten. Op haar stoeltje onderaan de Saloberlift heerlijk in het zonnetje naar iedereen kunnen kijken. De jongste (7) gaat inmiddels al van rood. Ideaal elke dag 1 uurtje privéles van pap en mam en ze skiet zonder problemen naar beneden. De andere twee meiden hadden de grootse lol met elkaar. En pap en mam genoten daardoor het meest. Eerlijk gezegd vind ik Warth-Schröcken een erg mooi gebied. Misschien wat weinig rood maar wat een rust. Vanaf 13.00 ben je zo goed als alleen op de pistes. En het ritje vanuit Schoppernau omhoog naar Warth is zo impressive. Echt ongelooflijk wat wen dikke pillows en muren van sneeuw. Hoezo er is hier wat minder gevallen? Zelfs op de daken in Schoppernau liggen nog dikke pakken sneeuw. Beide talabfahrten nog open. Ondanks de lente temp is het nog volop winter. Erg benieuwd wat het morgen wordt. Sneeuw of regen in het dorp. We gaan het wel zien. Wij gaan iig de berg op. Even slim kiezen ivm de wind zodat de sneeuw niet tijdens het skieen in je gezicht blaast. Komt helemaal goed.

  • Hans schreef:

   Mooi Hanjo, fijn samen genieten. Wat een weer! Als toetje voor jullie (kinderen) morgen gehele dag sneeuw!? ….. en anders maar iets omhoog

  • Fijn om lezen dat het hele gezin zo geniet van een wintersportvakantie!
   Warth is inderdaad erg rustig ondanks de bijna volle parkings. Gisteren en eergisteren vond ik het een pak drukker dan vandaag. Wellicht zat de voorspelde wind er voor een deel tussen?
   Of er zijn al veel toeristen huiswaarts gekeerd, kan ook.
   Geniet nog van jullie skidag morgen en zwaai effe wanneer je mij als een speer ziet voorbijkomen. 🙂 😛

 20. Paul A Club 1989 schreef:

  Halverwege de middag ging de Dachegg lift van Dienten naar Mühlbach dicht vanwege harde wind- vlak voor onze neus. De eerste de beste skibus terug kunne pakken, maarrrr de piste terug naar Mühlbach was dus dicht. En dat zijn een paar mensen die terug moesten! Wij waren echt op tijd terug dus de apres ski begon vroeg. Ook vervelend. Pistes zij toe aan aan een opfrisser want 14 graden op 1000 meter is heftig voor de sneeuw. En toch ligt er nog steeds veel. Dus alle vakantiegangers: don’t be afraid. Het is nog steeds volle bak sneeuw. Oude sneeuw maar echt wel ok.

 21. Roland Bodegraven schreef:

  @martijn sonnenberg. Je moet eens op donderdag of vrijdag naar de bazar in strolz gaan. Vandaag een knaloranje overall van mammut gekocht voor 300 euro, was 1200… overigens zijn de pistes in lech op dit moment bagger, pap en bulten. Gelukkig denkt mijn dochter nog dat het springheuvels zijn. Haha.
  Benieuwd naar weer van morgen om meteen de overal te proberen!

 22. Jorne schreef:

  Hajo heeft vanavond gezellig met ons meegegeten dus avondupdate is iets later 😉

 23. Filzmooser schreef:

  Pistes in Filzmoos vallen mij niet tegen, op de Grossberg/Neuberg ligging op het zuiden na 11:00 slush maar nog geen bruine plekken te bekennen.
  Op de Rossbrand (noordkant) zelfs aan het eind van de middag nog prima te skiën geen slush te bekennen.
  Morgen helaas weer naar huis maar wat een week!

 24. Ewald schreef:

  Afgelopen week was qua weer zeker een topweek.
  Voor ons begon het wel wat minder aangezien mijn vrouw op de eerste dag haar voorste kruisband afgescheurd heeft.
  Vanwege het mooie weer zijn we gebleven; ze heeft een aantal dagen in het zonnetje op een terras gezeten.

  Ook morgen gaan we nog even van de winter (sneeuw) genieten en dan zaterdag op het gemak naar huis.

  En dan maar hopen dat ik volgend jaar hier weer kan melden dat we toch weer op wintersport zullen gaan.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.