Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Laatste echte herfstbeelden van het seizoen

check ook eens

37 Reacties

 1. Erwin schreef:

  Topman Total is gisterenavond op vliegveld in Moskou om het leven gekomen nadat zijn vliegtuig met bemanning op sneeuwschuiver botste. Iedereen op slag dood.

  • Jannes schreef:

   Bizar verhaal. Op de radio zeiden ze dat het vliegtuig na de botsing in brand vloog en daarna toch op probeerde te stijgen. Wat vervolgens mislukte met een crash…

 2. Erwin schreef:

  Ik verwacht op veel plaatsen toch wel ruim een halve meter sneeuw. In Gerlos waar ik met kerst zit kan dat op woensdag en donderdag samen toch wel zo´n 70 cm worden denk ik. De dagen daarna, vrijdag en ook komend weekend lijkt zeer zonnig te gaan verlopen.

 3. Roy schreef:

  Helaas zit er zoals het er nu uitziet geen winterweer meer in tot aan eind oktober voor de Alpen. Beide grote modellen lijken nu wel eensgezind. Zie bij de EC op woensdag 29 oktober zelfs flinke föhn ontstaan aan de noordkant dus de sneeuw die valt komende dagen zal grotendeels weer verdwijnen. Ik ben ook wel benieuwd wat de warmte die nu nog in de bodem zit voor effect heeft op het smeltingsproces. Houdt het straks gesloten sneeuwdek juist de warmte vast door zijn isolatie of krijgen we bijvoorbeeld een onwaarschijnlijk snelle dooi vanaf de onderzijde?

 4. Peter Brown schreef:

  Wij zitten nu in Ehrwald. Het regent nu af en toe flink door.
  We zullen morgen wel berichten hoe het hier met de sneeuw is. Wij zitten op ruim 1000 meter.

 5. Dennis schreef:

  In ischgl zijn de toppen al wit aan het worden.

 6. Maurice schreef:

  Ik kijk al uit naar de beelden van witte landschappen!
  NL komt nu ook los met regen en wind. Al meer nieuws over wel of geen storm??

 7. Patrick schreef:

  Natuurlijk allemaal heel leuk die sneeuw die wordt verwacht, maar is veel te vroeg hoor . Is mooi als voorbode op de winter, maar met deze sneeuw zijn we niets voor komende winter ( behalve voor de gletchers natuurlijk )
  Het wordt de komende dagen weer warmer waardoor het gevallen wit goud weer voor het overgrote deel volledig zal wegsmelten ( behalve misschien boven 2300 a 2500 m ? )
  Had liever gehad dat het nog een paar weken warm zou blijven en deze dump pas tegen eind november . Maar is niet zo en we zien wel wat er van komt .

  • Frederic schreef:

   Tuurlijk is deze dump te vroeg @Patrick. We zijn nog maar net in de laatste decade van oktober. En het is waar, onder de 2000 meter gaat de sneeuw sowieso verdwijnen. Maar als er nu echt een meter gaat vallen zal een deel daarvan boven de 2000 meter het wel deels overleven.

 8. Roy schreef:

  Laatste prognose sneeuwhoeveelheid volgens WRF (GFS6h):

  of:
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/8490dbafa7250213ca39f5c3186c1df0.bmp

  De (Vor)Arlberg komt hier boven de anderhalve meter!!! Het lijkt erop dat Frankrijk in deze prognose ook een halve meter meepakt. 🙂

 9. Frederic schreef:

  Het koufront dat voor de duikeling in temps gaat zorgen in de Alpen hangt nu boven het midden van de LL. Pas tegen 22h in Vorarlberg verwacht. Ook EC geeft nog steeds hoeveelheden boven de 100cm @Roy. GFS06 wat minder

 10. Helaas geen Zeeuws-Vlaanderen voor mij vandaag, plannen zijn ietwat gewijzigd dus moet ik noodgedwongen thuis blijven.
  Zwaar balen natuurlijk want had zo graag er naartoe gegaan!
  Maar ach, er komt wellicht nog wel een herfststorm dit seizoen…

  Een kleine correctie, op het overigens weer top bericht @ Frederic, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, houden eekhoorns geen winterslaap.
  Ze zijn in de winter wel minder lang actief, om niet teveel energie te verliezen: vooral in de voormiddag en de vroege namiddag duiken ze dan op. Bij langdurige koude blijven eekhoorns wel eens enkele dagen in hun nest. De rest van het jaar zijn ze actief van zonsopgang tot zonsondergang.
  Eekhoorns leggen een zo groot mogelijke wintervoorraad aan, waarbij ze de zaden telkens alleen of met enkele samen in een ondiep putje begraven. De ‘wintervoorraadjes’ worden teruggevonden op geur, maar vaak ook vergeten of niet teruggevonden.

  Weten jullie dit ook weer, toch ? 🙂

  Tot slot nog een mediabericht over de aankomende “storm” :
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2124964

  • Frederic schreef:

   Dat dacht ik al @Kirsten 🙂
   Hier bij mij in de tuin komt 1 eekhoorn altijd alle gevallen okkernoten uit het gras plukken. Ik dacht al wel dat hij die ’s winters ging opeten. Anders zou die wel heel dik moeten worden als die nu alles al in 1 keer zou opeten.

 11. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Hier vallen diverse pittige buien, zojuist een met hagel .
  Nog een recent stormbericht :
  http://nos.nl/artikel/712396-stormfront-nadert-kustprovincies.html

 12. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Live beeld Scheveningse kust :
  http://www.scheveningenlive.nl/surf-webcam/

 13. Stefan Kaptein schreef:

  Hier op zee is het maar een laf windje. Tot nu toe ook niet echt foto geniek. Geen spectakel hier.

 14. Spyfromthesky schreef:

  Ik ben benieuwd in hoeverre de runs af zullen wijken naar zo een storm doorsteek. Dit zijn berekening en modellen die volgens mij door de beste computers dan niet goed te berekenen zijn. Daardoor zou het zomaar kunnen dat de kaarten geheel anders geschut gaan worden.

  Mogelijk dat we ruim een dag verder met de runs dan wat meer kijk er op gaan krijgen. Nou, laten we dan maar hopen op positieve verrassingen op de langere termijn.

  Hoewel buiten natuurlijk lang niet koud, vond ik het als watje geworden gewoon koud. Dit zijn we niet gewend meer.
  En ja, dit is ook met die koude regen, lekker afkoeling hoor.

  Spyfromthesky

 15. Frederic schreef:

  Het was al een beetje merkbaar in GFS06 (en ook in andere modellen zoals het Chinese CMA), GFS12 gaat voor een nieuwe sneeuwvalperiode volgende week woensdag! 🙂

 16. Joost Amsterdam schreef:

  Ik loop net door Amstelveen. Hagel. Heerlijk het is herfst!

 17. Geert schreef:

  Hier half uurtje geleden intense buien voorbijgetrokken met felle windstoten, hagel, bliksem, donder en temperatuur snel gezakt tot 7°!! Herfst!

 18. Leo schreef:

  Soms is er wel eens wat discussie of je van “orkaan (restanten)” mag spreken. Deze compilatie is er duidelijk over 😉

 19. Frederic schreef:

  Ook EC12 doet leuke dingen vanavond. OK, geen diep winterse, maar daar hoeven we in deze fase van de herfst gewoon nog niet op te rekenen.
  Op ongeveer dezelfde termijn als GFS12 (ongeveer 1 dag later, dus volgende week donderdag en vrijdag) een mobiel hoog op de Atlantische Oceaan, met aan de rechterflank daarvan koudere polaire zeelucht die via de LL naar de Alpen glijdt.

  • Frederic schreef:

   De voorbije 3 dagen zag het er eerder naar uit dat Europa voor lange tijd in een WZW-stroming terecht zou komen, maar sinds deze middag komen er terug meer leuke variaties op het thema. Geen stabiele situaties, maar gewoon een doodnormale gezonde afwisseling tussen wat zachtere en koelere fases. En zo gaan we stap voor stap meer richting het winterseizoen! 😉

 20. Frederic schreef:

  Op dit moment schuift de eerste hevige buienlijn (echt koufront) het noordwesten van Oostenrijk binnen. De Jura heeft die al over zich heen gekregen in NW-Zwitserland. Maar daar is alles pikdonker nu.

 21. Frederic schreef:

  In Bregenz (uiterste noordwesten Oostenrijk) is de temp het laatste uur al met 4°C gedaald.

 22. Carl schreef:

  arlberg sneeuw op 1800m hoogte. Blijft liggen op de daken. Maar nog niet op grond.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.