aiguilledumidi3103

@Gerdaaa, onze grote Val d’Anniviers fan, stuurt ons deze bloedmooie plaat van de Aiguille du Midi vandaag. Het is me het dagje wel! Laten we nog eens kijken naar de videi van Jeroen uit de Zillertal Arena!

Die heeft dus op Facebook tig likes en shares.

De avondupdate doe ik in de vorm van deze video en dan nog wat dingen hieronder die me opvallen. In jullie vele reacties vandaag bijvoorbeeld. En ook in de weerkaarten van de avondruns.

We beginnen met deze van Jorne Valstar die met ons deelt dat zijn werkplek voor komende zomer vandaag is vernield: een strandtent in ’s Gravenzande…

bootkrommenie

In Krommenie was een windstoot van 84km/h sterk genoeg hiervoor. Heb het niet gezien. Gelukkig maar want het zou best angstaanjagend zijn…

GMT_FXFX_latest2015_03_31_B

Leo deelt deze met ons. 117km/u is de grens van orkaankracht. Lees zijn begeleidende commentaar nog even.

duitsland

 

Duitsland was natuurlijk het epicentrum vandaag…

winterberg_wit

Ook dankzij een tip van Leo: over sterven in schoonheid gesproken…. Winterberg vanavond… onwerkelijk! De kou is bezig binnen te lopen…

1aprildebiltEr komen nu 3 dagen op rij met kans dat er een top 10 koude maximumtemperatuur wordt geboekt in De Bilt. Zie in de grafiek zoals altijd het klassieke PDO ritme en de stevige afkoeling waar we ons momenteel in bevinden. En dat is in dit geval geen 1 aprilgrap.

gb

De avondruns wijken iets af ten opzichte van de ochtendruns en voor de Lage Landen in ongunstige zin! De kern van het hoog zou meer boven Groot-Brittannië komen te liggen in plaats van boven onze hoofden. Consequentie: meer bewolking en lichte neerslag in plaats van strak blauw. Duim dit weer de goede kant op ajb. Ik ga hangen. Hup Holland Hup!

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.