arvieux1410

Arvieux in de zuidelijke Franse Alpen vanochtend. Twintig centimeter sneeuw. Het was voorspeld en het is gekomen. En nu is het al weer flink aan het opwarmen want de wind is om naar zuid.

valledaosta1410

Het hele Valle d’Aoste is wit vanochtend

traunstein1410

Prachtig wolkenmeer aan de noordkant van de Alpen

19esneeuw

De nieuwe zuidelijke golf wordt woensdag afgesloten met een Italiaanse depressie die ook weer sneeuw naar de ALpen brengt met sneeuw vanaf 1500m of zo.

schermafdruk-2016-10-14-11-09-29

De pluim voor de Lage Landen laat een golfbeweging zien. Ergens rond de 25e kunnen we net als komende zondag weer op een warme top zitten en dan lijkt een volgende duikeling waarschijnlijk. Dat is namelijk het huidige patroon, de groef waarin de plaat blijft hangen…

vanzuidnaaroost

Hierboven zie je helemaal in de meteofictie eind oktober precies hetzelfde patroon als we ook nu hebben: een warme zuidelijke stroming die dooe een Italiaanse depressie met sneeuw in de Alpen omslaat in een oostelijke aanvoer. Dat kan zo nog wel even doorgaan!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.