Met wit bedoelen we hier uitsluitend … sneeuw. Niet die vreemde gewoonte om blanke Nederlanders wit te noemen. Kappen daarmee. Wit is sneeuw. We bedoelen hier niet eens drugs met wit poeder. Want sneeuw is al een drug. Zou ik jong zijn en psychologiestudent zou ik een studie opzetten naar het effect van sneeuw op het gemoed. Zoals zo vaak in de sociale wetenschappen weet je de uitkomst van te voren al: ja jong en oud wordt blij van sneeuw. En die gaat dus komen. Hierboven de berekeningen van 2 modellen waarbij de Europese berekening laat zien dat er tot maandagavond op veel plekken in Nederland en beetje sneeuw kan blijven liggen. Zuid-Holland en West-Brabant kunnen een echt sneeuwdekje tegemoet zien zo laat vooral het Amerikaanse model zien.

Wat vooral opvalt in alle actuele runs en van de hele afgelopen periode is dat alles wijst op een groot deel van Europa wit met als grootste kans dat het laagland in het westen niet meedoet. Nederland dus niet wit op wat kleine sneeuwmomenten na. Maar wel dus een forse overgang naar winterweer in grote delen van Europa. Dat noem je het “opstapje voor meer” in een later stadium.

Kijken we naar de pluim van het Europese model voor De Bilt zien we bijvoorbeeld zo’n controlerun op Sinterklaas onder nul duiken met steun van nog enkele lijntjes. De bulk gaat voor een gemiddeld scenario voor begin december maar zo is het altijd.

PS Dank voor alle donaties weer! Hartverwarmend. Ik zag dat de automatische melding bij donatie niet goed stond en er geen automatische bedank e-mail was ingesteld. Dat heb ik gefixed. Grotere donaties beantwoord ik altijd ook even persoonlijk.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

EKlop · 25 november 2021 op 19:37

Lekker hoor de winter komt er weer aan! (en hopelijk blijven de lockdowns weg….. )

Gesloten voor reacties.