Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Laat deze zomer zo warm worden als 1947 en komende winter zo koud als…. 1947!

check ook eens

20 Reacties

 1. @hajo je hebt het over zomer en winter van 1947 maar dat valt toch in 1 jaar. We hebben winter 2015 gehad en zitten midden in zomer 2015 komende winte zie ik als winter 2016……..of Heb ik dat verkeerd……..ff weer een duik nemen wat een hitte….

  • Hajo schreef:

   Dat heb je precies goed! Maar is niet in tegenspraak met wat ik schrijf… ik heb het over “deze zomer” en “komende winter”. Da’s inderdaad anders dan 1947 en 1684. Maar in het weer is alles altijd anders. Ik schrijf ook “als jij het leuk vindt”. Verder was december 2010 een apart geval nog in het jaar zelf. Ik sluit dan ook af met een hoop dat december 2015 wordt als december 2010. Dan zou het wel in 1 kalenderjaar zijn. Maar eerst moet 2015 zich nog bewijzen als extreme zomer. Dat is nog lang niet binnen…

 2. Albert Boom schreef:

  Beste Hajo, aan wat voor winterse temperaturen moet ik gaan denken tijdens een kleine ijstijd. Namelijk al onze woningen worden tegenwoordig berekend op -10 grd C.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, deze video wil ik je niet onthouden:
  http://www.steynonline.com/7000/mann-for-breakfast
  Kijk vanaf ongeveer 22 minuten naar Mark Steyn…

 4. Frans schreef:

  Nieuwe ec doet wat leuks, een uitdiepende depressie voor onze kust volgende woensdag zorgt voor een heuse westerstorm! T max die dag en dagen erna 21 graden. Brrrr 😉

  • Jack schreef:

   hmmm eerlijk gezegd wil ik daar helemaal nog niet aan denken! Ik kan namelijk wel wennen aan dit weer, lekker in de zon en tot laat buiten zitten 🙂

 5. erwin schreef:

  Geweldig artikel van hoog niveau Hajo. Zouden zoveel meer mensen moeten lezen! Zonde dat zo’n mooi artikel door relatief weinig mensen wordt gelezen.

 6. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/1099109775.jpg Foto begin van de avond in Noordwijk gemaakt……. nu nog goed toeven op het terras met 25.6 graden.

 7. Joost Amsterdam schreef:

  Giant Tourride van a.s. Zaterdag heeft nu als maximum afstand 110 kilometer. Ik start om 8 uur en ik zit sterk te denken aan 65 kilometer. Rustig aan pauze, veel water en zonnebrand. Zie ik daarna nog een stukje Tour. Wie weet in de komende winter lekker schaatstochten rijden die misschien worden aangepast aan te koud weer. Wie weet. God only knows….

 8. Willem schreef:

  Opwarming van het zeewater door de hete aardkorst? Je moet een professor zijn om zulke flauwekul te bedenken. Alsof je een pan met water kunt verhitten door alleen de bovenste rand van de pan warm te maken.
  Net zoals de z.g. opwarming van de aarde (die er al 18,5 jaar niet meer is, maar dat is een ander verhaal) niet komt door co2 maar door de zon, wordt het zeewater niet verwarmt door een hete aardkorst maar door onderzeese vulkanen.
  Vulkanen, weten we, worden actiever voorafgaand aan een sterke afkoeling van de gemiddelde temperatuur.

 9. Leo schreef:

  Naast Harmonie tekent ook Hirlam voor een absoluut record -al- vandaag; ik acht het gezien de ontwikkelingen van woensdag redelijk waarschijnlijk!

 10. Prachtig artikel @hajo; erg fijn om lezen en we kunnen er wederom veel uit bijleren.
  Eens kijken wat winter 2015/16 ons zal brengen maar eerst maar een keer volop genieten van het huidige zomerweer.
  Heb nog een rondje gefietst gisterenavond, vertrokken omstreeks 22u30 en 2 uur later was ik thuis.
  En het was warm, nog niet eerder meegemaakt dat het langsheen de Schelde en langs velden zo warm was rond dit tijdstip. Best uniek voor de Lage Landen, dat wel !
  Er was nauwelijks wind voelbaar, terwijl het langs de Schelde altijd winderig is, maar enkel een zucht van warme lucht.
  Ga nou proberen slapen want mijn oogjes vallen stilaan toe. 🙂

 11. Joke, Riederalp schreef:

  Hajo waar is die prachtige eerste foto gemaakt?

  • Jack schreef:

   Dat is Volendam. De sneeuw is met de oostenwind van de bevroren Gouwzee tegen en over de dijk gewaaid. In strenge winters hebben ze vaak een groot deel van het dorp moeten uitgraven.

 12. Spyfromthesky schreef:

  @ Hajo,

  Yep, je bent vandaag de man waarmee ik door één deur kan!
  Vaak monitor ik ook dit soort tendensen, van het zou zo maar kunnen gebeuren bij bepaalde weerpatronen. Maar juist die warmte mag er wezen, voorwaarde is wél dat dan september weer gewoon normaal wordt tot iets onder het gemiddelde.

  En ja om 04.30 uur opgestaan op rond 05.05 een uur te sporten. Merkwaardig. Bij mijn temperatuurmeter achter was het rond 05.00 23,6 graden en een uurtje later was het 23,2.

  Dus ik kan er weet goed tegen vandaag op mijn werk. Gelukkig een groot (modern gebouw) waar het echt veel koeler is dan bij mij thuis. En dan een persoonlijke waaier er bij op de grond.

  Nee, dit gaat vandaag goed komen.

  Spyfromthesky (Arnold).

  • Siem schreef:

   Wat is merkwaardig, dat je zo vroeg opgestaan bent, of dat de temperatuur nog iets daalde ?.

   Eerste ben ik met je eens, het tweede niet 😉

 13. Spyfromthesky schreef:

  @ Siem

  Ja, ik probeerde ook vroeg naar bed te gaan en slapen. En nog merkwaardigers was dat ik best veel mensen zo vroeg tegenkwam of toch weer niet.

  Tsja, het is een waarneming die temperatuur. Ik vond het wel interessant om dit eens te monitoren.
  Er kunnen met zo weinig mogelijk wind een nog relatieve koude sloot een twee meter verderop in wellicht net dat punt zijn. Dus nog net voor het punt dat zon echt opkomt.

  En gisteren in het park wandelen samen met vrouw en hondje, ervoeren we een paar keer heel even tussen de natuur en weerskanten wat water een mindere warme fase. Maar dat gebied was zo klein, maar wel opmerkelijk voelbaar.

  Gewoon schitterend dit soort belevenissen.

  En ja, die volle maan, zo groot vanmorgen. Ach, gewoon allemaal moot.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.