Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Laagste novembermaximum ooit gemeten in San Francisco

check ook eens

46 Reacties

 1. Stefan Kaptein schreef:

  Hajo, dit ben ik niet van je gewend zo’n ruime boude voorspelling. De dagen na 10 december is natuurlijk makkelijk scoren. Tot 10 december staat er namelijk nauwelijks to niks te gebeuren qua sneeuwval aan de noordkant zoals de kaarten nu geschud zijn. Dus na 10 december zal er heus wel een keer een moment komen dat er sneeuw gaat vallen en dat alles weer wit ziet tot in de dalen. Maar tussen de regels door begrijp ik wat je bedoelt als je het ensemble erbij ziet die je in je verhaal erbij hebt gezet, dan snap ik wat je bedoeld met je boude voorspelling. Maar om de weergoden echt te tarten had ik een iets scherpere boude voorspelling van je verwacht. Alvast goede reis 5 december naar Hopfgarten, wij volgen twee weken later.

  • Hans schreef:

   Ik vind het wel een gedurfde BV want nog nix is zeker maar bovenal de
   genoemde 800 m. …… mmmmmm…. volgens mij (als er al wat gaat vallen) kan de svg weleens een behoorlijk stukkie hoger komen te liggen.
   Weet trouwens nog niet of de “trommel” op tijd klaar is….. 😉

  • Hajo schreef:

   Ik heb het over “insneeuwen”…. dat het boven 800m niet meer groen wordt…. dat is een boude voorspelling….

   • Hans schreef:

    Ho wacht ‘s even…. “de noordkant sneeuwt in de dagen NA 10 december in vanaf 800m.”…. NA 10 december is niet moeilijk hé, je bedoelt wrs VANAF 10 december 😉

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ik vind dit ook een duidelijke bv van Hajo hoor Stefan.Ook laatste runs laten deze verwachting zien.Het komt goed voor de noordkamt

   • Stefan Kaptein schreef:

    Ron, duidelijk is de voorspelling ook wel, dat zeg ik niet. Maar bij een boude voorspelling van Hajo verwacht ik een gewaagde voorspelling, en in mijn ogen is deze voorspelling minder gewaagd. Verder niks mis mee hoor.

    • Michel Janse schreef:

     toch een witte kerst op de camping en geen maandverbandje dat in de volksmond De Nieding wordt genoemd en anders gewoon lkkr aan de apres ski in het Leitenhof en dan naar beneden wandelen.
     Nee alle gekheid op een stokje. Ik hoop ook op veel sneeuw en skien tot aan de caravan dat is toch het ULTIEME

     • EKlop schreef:

      Ik ga ook de kerstweek weer naar Brixen. Ik ben benieuwd naar Leitenhof, voor de sluiting afgelopen jaar, vaker naar volle tevredenheid gegeten en gedronken. (Voor hele goede prijzen)

 2. paco37 schreef:

  Ecmwf gaat voor diepvries vanaf 9 drcember, aan de hand van een Groenland hoog.

 3. Hans schreef:

  EC komt met arctische polaire kou op 240h
  brrrr…mm

 4. Remko schreef:

  Lijkt op een kanteling vanaf de 10e, maar best wel wat slagen om de arm. GFS ziet het minder zitten dan EFMC.

 5. Jorne schreef:

  Runs van vanavond vind ik ook weer best goed. Leuk dat Hajo met zn BV komt!
  Echter moet ik wel erkennen dat we in een bekend patroon raken met het Azorenhoog als sturende factor, dat kan geweldig uitpakken maar vaak lijkt de invloed van het hoog op het Europese vaste land op lange termijn onderschat te worden door de modellen (of onze wishful thinking 😉 )
  Het bekende knietje van het hoog lijkt telkens te zorgen voor uitstel, want eerlijk is eerlijk, we zagen hetzelfde patroon in de meteofictie een week geleden ook al.
  Het is wat mij betreft nu dus belangrijk dat zo’n noordwester- of noorder-dump het eens red tot in de betrouwbare ternijn.
  Desalnietemin blijft de meteofictie bestuderen natuurlijk geweldig 🙂

 6. MARCO(Haarlem) schreef:

  Denk als ik de verwachtingen zo zie dat ik met neus in de boter val in Val Gardena van 5 tot 8dec.Zon zon en zon op verse sneeuw die er vannacht gaat vallen.YUMMIE

 7. Wessel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575180361.jpeg[/img] in Sölden gister vanaf een uurtje of 1 volle bak zon. Dat was erg lekker op de eerste skidag van t seizoen. Nu snel früstucken en weer knallen!

 8. Joalie schreef:

  Sneeuwkanonnen in Winterberg zijn aangezet!

  • joke,riederalp schreef:

   Hier zijn ze toch ook begonnen!
   Vorig jaar zag ik pas alpenkauwen(gele snavel) rond de kerst. Dat was laat(de winter kwam hier ook pas laat opgang)
   Nu zitten ze al te azen op het voer in het vogelhuisje!
   Kortom, de winter is begonnen!!!!!! Daar kan geen voorspelling van de beste weerman tegenop.haha

 9. Jorne schreef:

  Vandaag een mooie laag verse sneeuw voor de zuidelijke westkant! Iemand die daar naartoe gaat deze winter?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575187027.png[/img]
  Morgen wordt datzelfde neerslaggebied uitgeknepen boven Oostenrijk maar veel meer dan 10 a 20 cm zal het niet worden daar

 10. Jorne schreef:

  Hans vertelde het gister over de avondruns en vandaag is eigenlijk dezelfde 2deling. Het Europese model wil richting 10 december een meer noordelijke stroming hebben met een soort wasmachine depressie zoals Hajo die eerder beschreef. Zo krijgen pure noordkantgebieden met een wat minder gunstige ligging ook voldoende sneeuw, denk aan Skiwelt, Zell am See, Flachau etc
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575187425.png[/img]
  Het Amerikaanse model gaat nog steeds voor het aanhoudend komen en gaan van stormen uit het noordwesten. Hierbij vallen vaak vooral de Zwitserse boog, Franse noordwestkant en de Arlberg in de prijzen. Meer noordkantgebieden van hierboven moeten het vaak doen met te warme restjes.

  De modellen zijn wel iets naar elkaar toe getrokken dus laten we hopen dat ze met een gulden middenweg komen en we de sneeuwmomenten kunnen gaan tellen vanaf 8 december. Let op, we praten nog altijd over Meteofictie (+7dagen) dus mijn berichtje van gisteravond over uitstel is vooralsnog relevant

  • Hans schreef:

   De meteorologische winter is begonnen vandaag! Op naar de serieuzere weerkaarten!

  • Hans schreef:

   Het lijkt of EC wat terugkrabbeld, kruipt naar wat GFS wil. Als de as van AzoortjeHoog meer W-O komt te liggen dan zijn is het nog maar de vraag in hoeverre er sneeuw gaat vallen vanaf de 10e.
   Denk dat de “trommel” nog wel even ter reparatie blijft liggen…..

 11. Koninks schreef:

  De pluim is toch al weer warmer dan gisteren helaas.

 12. JanVanSoest(soesja) schreef:

  De VS zal wel in de prijzen vallen zoals elk jaar.
  Ben nog steeds niet gerust! Nog ruim 3 weken nu……Kerst!
  Voor de Zuidkant ben ik wel gerust!

 13. Roy schreef:

  Vanaf vanochtend gaat het flink tekeer in de Franse skigebieden! Veel wind maar de sneeuw komt met bakken uit de hemel! 🙂

 14. Raymond schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575217091.jpeg[/img]

 15. Hans schreef:

  November was met 6,4 °C onder gemiddeld tegen 6,7 °C normaal.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.