La thuile een droomBijna in Frankrijk, maar toch nog in Italië vind je La Thuile, een prachtig ongekend skiresort met massa’s potentieel. Dit prachtige gebied kent voornamelijk Italiaanse en Franse wintersporters. Locals die komen genieten van de 160 kilometers aan pistes of de geweldige diepsneeuw mogelijkheden. Authentieke liftjes, die hier à volonté staan brengen je op top pistes. Ongekend, rustig en dan nog eens het zonnetje erbij. Wat een droomdag! 

La Thuile adembenemend mooi

Onze skidag in Courmayeur (lees je hier) beleefden we in de mist, in La Thuile scheen de zon. Heerlijk, eindelijk genieten van het uitzicht op de reeks 4000’ers die deze streek rijk is. De Monte Bianco waarschijnlijk de bekendste. In de verte spot ik zelfs de Monte Cervino (Mattenhorn). Ik kan je eerlijk zeggen, het was zo’n dag waarop ik gewoon vaak stil werd vanwege de pracht van dit skigebied. La Thuile is mooi, adembenemend mooi, het pak sneeuw dat hier was gevallen deze winter heeft het omgetoverd in een soort van winterwonderland.

La thuile een droom

La Thuile een parel

La Thuile indrukwekkende pistes

Onze gidsen brengen ons omhoog in een stoeltjeslift zonder kap (typisch Valle d’Aosta), zonder kussen die in het midden van het gebied eindigt. We verlaten ons liftje en kijken rond…. massa’s stoeltjesliften, brede pistes en vooral amper mensen. Op zo’n zonnige dag, bijna niet te geloven. Alle pistes in dit gebied zijn bijna rood, maar dat mag je met een korrel zout nemen. Zelf als beginner kan je hier goed wintersporten. Brede pistes worden soms afgewisseld met smallere stukjes, die langsom de berg gaan. Enig nadeel als snowboarden kan je hier wel eens moeten wandelen. Vooral het begin van de rode dalafdaling is zo’n stuk, maar dat wordt daarna helemaal goed gemaakt ;-).

Die witte besneeuwde toppen, prachtig toch!

La Thuile

La Thuile pistes

Op de eerste foto en hieronder zie je trouwens ook die typische Lariks (of Lork), een naaldboom die in de wintermaanden zijn naalden wel verliest. Heel praktisch voor de liefhebbers van het betere off-piste werk aangezien je hier best goed doorheen kan kijken.

Larix in La Thuile

Even naar Frankrijk en terug

Je kan hier gewoon skiën tot in La Rosière, maar wel genieten van de Italiaanse pasta’s. Maar dat niet alleen, je kan hier ook terecht om te heli-skiën. De helikopter brengt je op 2 verschillende plaatsen waar jij de diepsneeuw in kan duiken. Indrukwekkend om te zien allemaal. Reken hier ongeveer zo’n €380 voor. Niet niks natuurlijk, wat je beter gaat bevallen is de prijs van een skipas. Voor slechts €44 (in het hoogseizoen) kan je hier al terecht. Beetje gek eigenlijk als je ziet wat je er allemaal voor in de plaats krijgt. Die oude liftjes neem ik er graag bij.

Hieronder effe pauzeren bij de Italiaans/Franse grens… Hoort er hier gewoon bij!

De grens in la Thuile

SM_DSC00405

La Thuile is heerlijk eten en genieten

Ik was al dagen aan het wachten op overheerlijke pasta en mijn gebeden werden verhoord. Daarnaast houden we nog halt in een schattige berghut, naast de piste voor je vlak aan de dalafdaling begint. Heerlijk genieten in het zonnetje. Het perfecte einde van een dagje op de pistes.

hutje in La Thuile

Vind je de buitenkant maar gewoontjes… wacht even hier is de binnenkant!

Hutje in La Thuile

Wil je meer weten over deze prachtige regio, kijk dan zeker even op deze website!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.