la thuile

Toen ik hier vorig jaar passeerde in de winter was ik er van overtuigt “hier kom ik nog terug”. Door een druk winterprogramma kwam het er helaas niet van tijdens de wintermaanden, dus besloten we hier toch even halt te maken op weg naar Breuil-Cervinia. Mijn vorige post lees je hier, maar nu spendeerde ik 2 volle dagen in La Thuile. In de zomer, in de camper, en het was heerlijk!

We rijden via Frankrijk naar Italië door de Mont Blanc tunnel. Met onze mobilhome door Frankrijk zijn we al snel €70 kwijt aan péage, de tunnel zelf kost nog eens €75 (retourtje). Wanneer je door de tunnel rijdt kom je direct in Courmayeur. Een leuk skigebied en zo’n 30 minuten verder arriveer je in La Thuile. We zijn hier op het rustigste moment mogelijk. De liften zijn nog gesloten tot eind juni, veel restaurants en hotels nemen een verdiende pauze. Ik vind het wel iets hebben. Net zoals in Montafon in November (klik maar hier).

Fietsen in La Thuile

In La Thuile kan je tijdens de zomermaanden heerlijk wandelen en fietsen. Er is zelfs al een parcours om te ontdekken met de E-bike, maar je hebt hier ook gewone mountainbike-parcours. Onderaan de lift is ook nog een park voor je tricks te oefenen. Je kan hier zo’n 220 kilometer aan fietsroutes ontdekken. En dan hebben we het niet enkel over mountainbiken. Nee ook de wegwielrenners komen hier aan hun trekken. La Thuile is dit jaar zelfs onderdeel van de Giro! Op 25 mei passeert de befaamde wedstrijd dit prachtige dorp! En ook de Tour de France passeerde hier al. Je hoort het al, aan fietsmogelijkheden gene gebrek!

Wandelen in La Thuile

Daarnaast kan je hier uitgebreid gaan wandelen. Tijdens de wintermaanden heb je hier prachtige winterwandelroutes en kan je hier ook sneeuwschoenwandelen. In de zomer heb je een uitgebreid aantal wandelroutes voor diverse niveau’s. Van een wandeling die 30 minuten duurt tot eentje van 4 uur. Je vindt hier een handig overzicht.

De camperplaats in La Thuile

Deze vakantie was ook een test, in Oostenrijk is er een gebrek aan camperplaatsen. Je mag er bijna nergens overnachten, je hebt nergens water ter beschikking tenzij je echt op een camping gaat overnachten. Die campings zijn echter enorm duur, en niet altijd praktisch. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals de Waldcamping in Montafon. Klik maar hier. Hier in La Thuile hebben we een mooie camperplek op 500 meter van de gondels. Je hebt er verharde ondergrond, stroom, water  (ook drinkbaar) en je kan hier je afvalwater lozen. Prijs in de wintermaanden €20/nacht, all in! In Kleinwalsertal hadden we ook een top camping, maar die was veel prijziger, lees maar hier.
Maar tips voor plekjes in Oostenrijk zijn altijd welkom ;-)!

Wat je in je achterhoofd moet houden is de Zuiderse relaxte manier van leven. Alle winkels zijn open tussen 08h en 12H00 en openen opnieuw vanaf 15H30 à 16H00. Italianen zijn nogal extravert, maar ze zijn de vriendelijkheid zelve, je wordt hier hartelijk ontvangen. Soms moet je wat geduld hebben, maar deze relaxte manier van leven, ik vind ze veel leuker dan het constante gejaag in België.

We rijden straks door naar Breuil-Cervinia, hier gaan we morgen, vrijdag en zaterdag nog even de pistes op! Heerlijk, het seizoen zo mogen afsluiten. Hopelijk hebben we toch nog wat zon ;-).

Categorieën: Zomervakantie

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.