20170210_181236

Poedersuikersneeuw in Purmerend. Vandaag heeft het in Amsterdam heel licht gesneeuwd. Enkele hele kleine vlokjes. Toen ik vanavons thuis kwam lag er een heel klein laagje poedersuikersneeuw op m’n auto. En het was erg koud. Je moet weten dat ik elke dag 17 kilometer naar m’n werk in Amsterdam fiets. En het was koud deze week. Echt winter, ondanks dat sommigen het drama vinden. Niet erg, wellicht hebben andere mensen een andere defenitie wat winterweer is in Nederland. Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik kan je zeggen dat het vanaf afgelopen woensdag brrrrrrr was op de fiets.

IMG-20170210-WA0005

En niet alleen in de provincie Noord Holland viel er sneeuw, ook in andere delen van het land viel er sneeuw. Zoals hier in Moerdijk aan het Hollands Diep (H/T Leo) Maar we kijken vanavond niet naar het weer in de Lage Landen. We kijken naar de Alpen want morgenochtend komt Leo met een LL weerbericht. En we pakken de het Amerikaanse model erbij want het Europese model laat het in de Alpen opdrogen. Kurkdroog tot aan het gaatje. Oplopende temperaturen, dauwpunten lekker laag, wellicht een klein beetje smelt maar geen neerslag de komende 10 dagen. Dus we kijken naar de GFS, en die is ook niet echt scheutig met neerslag.

obertauern 1002

Kijk eens naar de x-as van deze pluim met prikpunt Obertauern. Op 18 februari komt er volgens de hoofdrun dan een neerslag momentje aan de noordkant..

za 1802

Het zal niks zijn, dus ook denk ik dat de GFS qua neerslag niet veel in de pap te brokkelen heeft. En indien de neerslag toch doorkomt dan zal de sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter liggen. De GFS06 run gaf een lagere sneeuwgrens dan de avondrun. Beter dan de regen die er afgelopen week op de kaarten stond voor de eerste week van de voorjaarsvakantie.

zo 1202

Dit is namelijk de constellatie voor zondag….

do 1602

… en donderdag heerst die hoge druk nog steeds boven centraal Europa.

 

Het is allemaal maar saai de komende dagen voor de Alpen zoals hier in Kleinwalsertal.

 

Les Menuieres 1002

Les Menuiers

Dan de Franse Alpen. Fijn neerslagsignaal van woensdag op donderdag. De controle run is enthousiast en er zijn enkele leden die er aan meedoen.

15 naar 16

Kijken we naar de hoofdrun? Niks. Toch denk ik dat er wel wat gaat vallen komende woensdag.

 

Tessin 1002

Zuidkant Tessin/Tecino

De zuidkant dan weer wel wat neerslag op dinsdag volgeng de hoofdrun en enkele leden.

tessin 2002

Zo’n 20 centimeter is mogelijk met een sneeuwgrens ronde de 1200 – 1300 meter.

 

Valgardena 1002

Zuidkant Val Gardena

Meer naar het oosten in Val Gardena dan weer kurkdroog. Nee voor de Alpen is het saai. Maar voor Nederland En Belgie morgen en overmorgen. Oei, spanning alom.

EC 1002

Van zaterdag op zondag is dit het Europese model…..

gfs 1002

…. het Amerikaanse model van zaterdag op zondag….

hirlam 1002

… en Hirlam van zaterdag op zondag. Ik zit geramd in het westen. Laat die sneeuw maar komen. De laatste winterprik van Koning Thialf, voordat volgende week “a touch of spring” intreedt. Morgenochtend komt Leo met een uitgebreide analyse over de sneeuwkansen in de Lage Landen.

Fijn weekend


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

53 reacties

Gesloten voor reacties.