sauerland-kappe0112

Dankzij de vele ogen en oren van alle reageerders wisten we het meteen dat de sneeuwkanonnen en sneeuwlanzen in de Wintersport Arena Sauerland zijn aangegaan vandaag. Tot dusver had alleen industriële crushed ice-productie iets kunnen uithalen tegen de op een na warmste herfst in Duitsland sinds 130 jaar. De warmste was 2006. Nu het zelfs in Groningen overdag is gaan vriezen (zie temperatuurkaart) hoeven we ons niet te verbazen dat het in Sauerland tussen 500 en 841,9 meter hoogte prima te doen is momenteel. Leo schijnt zijn licht vanavond op de verdere vorst- en sneeuwkansen voor Nederland. Misschien kan hij met een schuin oog naar Sauerland kijken. Zelf neem ik vanavond de Alpen voor mijn rekening.

winterberg0112

H/T Michael en VanDam.


Helemaal off topic natuurlijk maar deze tweet van Hans Kleinwalsertal ter Braak nemen we natuurlijk ff mee! (H/T Jannes)

retour0112

Interessant dat het in die oostelijke gebieden sneeuwt! Op de kaart is duidelijk te zien dat hier sprake is van het inmengen van de oostelijk kou die we ook in Nederland merken. Ondertussen regent het namelijk nog steeds in Obergurgl op 1700m waar we vanochtend al over klaagden. Ook in het Valle d Aosta is de sneeuwgrens hoog. Eens kijken of we sneeuwplaatjes in Tsjechië kunnen vinden…

kaspersky0112

Boheemse woud!

reuzengebergte0112

Reuzengebergte! Yes hoe mooi: op 1 december slaat het weer om in Europa. Hoe verder? Lees het vanavond in extra edities van Leo en mij!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

75 reacties

Gesloten voor reacties.