Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Kunstsneeuwproductie machtig geluid en Sintersneeuw signaal sterk

check ook eens

44 Reacties

 1. soesja schreef:

  Nou Sint kom maar op dan met dat lekkers….en Piet strooi het niet zomaar in één of andere hoek!!

 2. Martijn sonnenberg schreef:

  Als ik als leek naar de kaarten kijk is volgens mij het nadeel van die mooie uitzakkende koudegolf op 4-5 dec wel dat het scandihoog er niet komt. De koudeputjes houdt het hoog boven Frankrijk. Het vervolg in meteo fictie is overigens prima

  • Paco schreef:

   Uitstel afstel? De winter moet nog beginnen.
   Ik moet wel zeggen dat de ontwikkelingen me wel zorgen maken en me doen denken aan afgelopen 2 jaren. Het is weer wachten op nieuwe impulsen die nu ook eens worden ondersteunt door het Europese model die er toch wel steeds goed bij zit de afgelopen periode.

   • Jannes schreef:

    Als leek voelt het voor mij ook zo. Steeds mooie kaartjes in de verte, maar geen overtuigende duik naar beneden. Steeds komt het verkeerde model uit. Verhaal vorig jaar GFS en nu EC die niet winters is maar wel steeds uitkomt. Alsof ze ons willen pesten, haha!

    Overigens vandaag wel weer een prachtdagje tot nu toe. Heerlijk weer even een stukje te wandelen of tuin winterklaar te maken :)…

    • Asten (Harmelen) schreef:

     GFS 06.00 biedt, zeker voor de wintersportgebieden, ook dichter bij huis,mooie kansen… Ook op de middellange termijn (<240 uur).. Rond Sinterklaas overal in de Alpen kans op 20 cm en meer dus in combinatie met kunstsneeuw relatief goede wintersportmogelijkheden… zeker boven de 1.000 m

     Meteofictie: sneeuw… veel sneeuw… ook in de dalen..

    • Tuin winterklaar maken ? Dat is absoluut NOT DONE en eigenlijk moet je tuin nét niet winterklaar maken maar gewoon laten zoals ie erbij ligt, doe je heel veel dieren en Moeder Natuur een plezier mee.
     Kijk maar eens op : http://www.natuurpunt.be/acties-voor-een-tuin-vol-leven waar je een zee aan handige tips kan vinden. 😉 Succes !

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, zondag valt het wel mee met de sneeuwgrens in de Alpen. In de West-Alpen zo rond de 1000 meter. In de Oost-Alpen zo rond de 1200 meter. Maandag lopen de sneeuwgrenzen flink op!

 4. nils schreef:

  Vorarlberg gaat ook al weer aardig los! Alle beetjes helpen

 5. Richard schreef:

  Wie durft er een kleine voorspelling te geven voor de maand December in Oostenrijk vooral rond de kerstdagen. Elke keer zie ik mooie berichten en daarna weer een diepte puntje.
  Wie o wie gaat me een goed bericht geven.

 6. Spyfromthesky schreef:

  Daar waar de zon nog goed in de tuin komt, daar groeit het onkruid (zo noemen we dat) gewoon door.
  De bladeren van mijn appel en perenboom willen ook nog er lang niet af, terwijl er in de koude fase van oktober het er al op leek dat ze relatief vroeg eraf zouden vallen

  Zelf een nieuwe uitloop als gevolg van de zomer november gaf aan mijn perenboom nieuwe blaadjes.
  Met dit soort dagen, ben ik rond de middag altijd even in de tuin bezig. Juist ook om van zonnestralen op te doen die je toch al te kort komt door de weeks in de winter met een gewone werkdag waar donker en donker ongeveer de maatstaf is van heen en terug verkeer van werk en woning.

  De natuur staat hier en daar onder een vorm van lente modus. En dat is gewoon niet goed.
  Vandaag zat ik ook oude meester schilderijen op internet te bekijken over de prachtige winterlandschappen. En ja, ook de foto’s die je zelf geschoten hebt van de winters die vormen een heimwee naar ijs.

  Een Schilder A. Schelfhout, die heeft er o.a. toch wel een aantal geschilderd. Nee, echt lange winters lijken voor de LL even niet meer te bestaan. En de jaren 80 had vaak toch twee goede vorstperiodes in zich.

  Eigenlijk is het nu al bijna afwachten wat het rond 15 december zal wezen en wat dan het GFS zal voorschotelen. Dit kan je pessimistisch opvatten of optimistisch. Maar voor mij toch wel optimistisch!

  Spyfromthesky (Arnold).

  • Zeer wijze woorden @Spyfromthesky en ik kan het zelf niet beter verwoorden maar denk er net hetzelfde over. Ik zie erg veel tuinvogels en denk dan dat het komt vanwege een paar koudere dagen die we onlangs gehad hebben maar ik vermoed toch dat er een andere reden achter zit; ze zijn gewoon voltallig omdat ze een heel goed broedjaar achter de rug hebben. Erg zachte winter 2014/15, bijzonder warm voorjaar, zomer was zuiders te noemen en ook de herfst verliep veel te warm. We hebben ook nauwelijks neerslag gehad van voor tot najaar en dat is ook erg belangrijk voor vogels tijdens de broedperiode. Er zullen wellicht wel andere signalen komen vanwege de non believers maar ik zie wat ik zie en dat zijn persoonlijke vaststellingen. 😉

   • Jack schreef:

    hmmmm dan zou ik toch nog maar eens goed gaan nadenken Kirsten, want ik kan mij herinneren dat het eerste halfjaar exact volgens het langjarig gemiddelde verliep en dat de herfst tot begin november verschrikkelijk koud en nat was. Of had je het over 2014 ?

   • Snowman schreef:

    Toch even zeggen dat hier in Nederland het voorjaar vrij normaal tot iets te koel en de herfst vrij koel is verlopen op die subtropische November na. De natuur begon hier erg vroeg in de herfst/winterstemming te komen. Maarja, zo’n veels te warme november is wel funest helaas. Ik hoop echt dat we normaal tot koude wintermaanden krijgen, is zo veel beter voor de natuur. Zou de vlinderstand ook goed doen.

 7. Jack schreef:

  De GFS 06 run laat volgend weekeinde toch wel 25/30 cm sneeuw vallen bij een dalende sneeuwgrens van 1500 meter vrijdagmiddag naar 500 meter zaterdagavond. Leuke run dus!

  Verder kijken wil ik niet, in verband met de storm van morgen waarna alles weer anders kan zijn in de weermodellen. Op dit moment sneeuwt het trouwens lekker door in Vorarlberg zoals Nils al zei.

  Trouwens @ab: in het vorige bericht had je het over de grote verschillen tussen de oude en nieuwe gfs ensembles. Dit komt omdat je een ensemble van de 00uur run van 27 november had gelinkt (de winterse) en een van de 00 run van 28 november.

 8. Zo, de vooruitzichten zijn goed en nu maar eens kijken in hoeverre ze werkelijkheid worden.
  Een mens wordt zo moe van al dat kijken naar veelbelovende weerkaarten die telkens op het laatst weer worden bijgesteld. Geen fout van onze weermannen hoor, zij doen hun werkt uitstekend en leveren puur vakmanschap. Gewoon jammer dat het winterweer telkens weer naar af springt en zoals ieder jaar wordt opgeschoven naar een later te bepalen tijdstip.
  Maar goed, wie niet weet wat te doen vandaag; op ARD een hele dag mooie wintersportbeelden bekijken via Sportschau Live. Meer info op http://www.sportschau.de. Ik zit al sinds 09u00 aan het scherm gekluisterd maar ga nu een rondje lokaal natuurgebied doen. Tot later ! 🙂

 9. Tim schreef:

  Ik zit over een week in Muhlbach am hochkonig en een kleine dump met sinterklaas zou het helemaal afmaken voor begin december!

  @hajo ik zal je volgende week op de hoogte houden van de condities. Have fun at obertauern. Staat ook nog op mijn lijstje… 🙂

 10. vanDam schreef:

  [img]https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/12248230_10150544573814982_3021695874802649203_o.jpg[/img]

  Saalbach Hinterglemm begon vandaag met een blauwe lucht en volop zon aan de eerste skidag van het seizoen, ondertussen sneeuwt het daar weer.

  Zie hier alle foto’s van vanmorgen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150544573649982.1073741895.13525444981&type=3

 11. Mitchell schreef:

  Geen Europa / Ned analyse vandaag? Het hier aangekondigde Scandihoog laat het afweten. Misschien sinterklaasschoen maar eens zetten haha;-)

  • Frederic schreef:

   Ha die Mitchell. Kvroeg me al af of je ooit nog eens van je zou laten horen.
   Had net een rapport voor je klaar Mitchell:
   begrijpend lezen: 0/10
   sociale vaardigheden: 0/10

  • Jack schreef:

   GFS 12 voor Nederland: wind, wind, wind, wind, regen, regen, regen, wind, wind, regen, regen en wind.

  • Frederic schreef:

   Vakcommentaar: Mitchell heeft het niet makkelijk in deze klas. Zijn eerste correcte voorspelling moeten we nog steeds zien. En dat terwijl hij in de zorgklas zit, met al die computerschermen voor hem en hij het alleen voor maar 1 dag vooruit hoeft af te lezen.
   Zie je Mitchell. Easy he om shitcommentaar te schrijven

  • Leo schreef:

   Hmm. Ik zie in het bericht toch echt een stormkaartje voorbij komen hoor:-)

   De 12h runs (m.n. GFS en HIRLAM) doen er nog een schepje bovenop. Ik zie een code oranje aankomen, wat denk jij? Benieuwd naar het EC, jij ook?
   Daarbij wordt de onzekerheid aangegeven die zo’n systeem met zich meebrengt dus even pas op de plaats; verder idd nu even weinig positiefs te melden voor NL dus niet spannend genoeg voor een winter(sport) site. Maar constructieve en positieve aanvullingen zijn in de reacties natuurlijk altijd welkom 🙂

  • Winterfreak schreef:

   Typisch antwoord van Mitchell

 12. eri schreef:

  alpen bijna kruk droog in de GFS12 tot 240 uur

 13. nils schreef:

  En vreselijk warm na volgend weekend!!
  Wat een rukrun!!

 14. Roy schreef:

  Ensemble er even bij gepakt en gelukkig zit na sinterklaas de oper strak bovenin. Buiten dat is er van de Sinterklaassneeuw in deze run niet veel van over. Eens zien wat EC er van vind..

 15. Patrick schreef:

  Dit weerbericht in Oostenrijk laat ook niet veel goeds verhopen voor volgende dagen . (ORF.at)

  Morgen, Sonntag
  Allmählich milder. In Nordtirol überwiegen die Wolken, im Lauf des Tages beginnt es wieder verbreitet zu regnen oder zu schneien. Die Schneefallgrenze steigt auf 1100 bis 1400m Höhe. In Osttirol bleibt es wieder weitgehend trocken und hier wechseln dichte Wolken und etwas Sonnenschein. Auf den Bergen bläst starker bis stürmischer Westwind und auch in manchen Tälern wird es windig. Die Temperaturen legen zu: Höchstwerte zwischen 2 und 7 Grad, in 2000m um minus 2 Grad.

  Übermorgen, Montag
  Tauwetter. Teils sonnig, teils bewölkt. Da und dort sind Regenschauer möglich, Schneeschauer nur oberhalb von 1700m Höhe. Auf den Bergen weht starker bis stürmischer Westwind. Es wird sehr mild, die Temperaturen steigen auf 5 bis 12 Grad. In 2000m Höhe um 0 Grad.

  Der weitere Trend
  Am Dienstag wechselnd bis stark bewölkt und zeitweise Regen, am meisten in Nordtirol. In den Tälern zum Teil lebhafter, auf den Bergen stürmischer Westwind. Mild bei Höchstwerten zwischen 5 und 12 Grad. Schneefallgrenze zwischen 1600 und 2000m Höhe.

  Am Mittwoch einige Nebel- und Hochnebelfelder, ab Mittag aber fast überall sonnig. Meist nur wenig Wind. Am Nachmittag mild bei 8 bis 15 Grad.

  Am Donnerstag und am Freitag da und dort Frühnebel, überwiegend aber sonnig, nur wenige Wolken. Relativ schwacher Wind. Höchstwerte: 7 bis 13 Grad.

 16. Roy schreef:

  Waar is Kees eigenlijk gebleven? Zit hij nog in het team?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.