Precies op het eerste adventsweekeind marcheert Koning Winter de hoger gelegen gebieden van Sauerland binnen. In de Vakantiewereld Winterberg zijn al verschillende skigebieden begonnen met het besneeuwen van de pistes. Daarmee tekent zich een start van het winterseizoen tijdens het tweede adventsweekend af.

Alleen op de allerhoogste plekken was het in de nacht van donderdag op vrijdag al koud genoeg om sneeuw te produceren. In de dalen en aan de voet van de hellingen was het doorgaans nog te warm. Daarin komt de komende dagen verandering. Voor het aanstaande weekeind verwachten de weerstations een verdere daling van de temperaturen. Daarvan maken de exploitanten van de skigebieden gebruik om een complete sneeuwlaag aan te leggen. Voor in de nacht van zaterdag op zondag zijn de omstandigheden in de hoger gelegen gebieden daarvoor optimaal, als de temperatuur zakt tot -4 of -5.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.