Precies op het eerste adventsweekeind marcheert Koning Winter de hoger gelegen gebieden van Sauerland binnen. In de Vakantiewereld Winterberg zijn al verschillende skigebieden begonnen met het besneeuwen van de pistes. Daarmee tekent zich een start van het winterseizoen tijdens het tweede adventsweekend af.

Alleen op de allerhoogste plekken was het in de nacht van donderdag op vrijdag al koud genoeg om sneeuw te produceren. In de dalen en aan de voet van de hellingen was het doorgaans nog te warm. Daarin komt de komende dagen verandering. Voor het aanstaande weekeind verwachten de weerstations een verdere daling van de temperaturen. Daarvan maken de exploitanten van de skigebieden gebruik om een complete sneeuwlaag aan te leggen. Voor in de nacht van zaterdag op zondag zijn de omstandigheden in de hoger gelegen gebieden daarvoor optimaal, als de temperatuur zakt tot -4 of -5.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.