zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Kunstsneeuwbasis zal overal voldoende zijn voor kerstvakantie

check ook eens

53 Reacties

 1. Thomas schreef:

  Die koudebel tegen de zuid Alpen hebben we vorig jaar ook meermaals gezien. Is dit een trent die past in de algemene tendens?
  Voor mijn gevoel lijkt het seizoen steeds later te beginnen, maar ook later te eindigen. Vorig jaar half april nog de dalafdaling naar Kitzbuehl gedaan, met meters sneeuw nog bovenop en geweldige omstandigheden. Zou wellicht een interessant onderwerp zijn om te zien of het seizoen de afgelopen 10 jaar aan het verschuiven is.

 2. Ad schreef:

  Voor west oostenrijk , Serfaus-Fiss-Ladis, nog niet zo een slechte start als ik zo kijk. Hoop dat de lager gelegen gebieden ook mooi wit gaan worden. Dank voor je uitvoerig bericht Hajo! Ga zo door!

 3. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Ben blij dat we boven de 1200 m zitten!
  Hopelijk voor iedereen straks ook witte dalen!
  Elk jaar weer spannend……die dalen.

 4. Romain schreef:

  Ik ben een zenuwepees eerste klas wat betreft de sneeuw, maar als ik ons gebied (Zell am see) nu bekijk en zelfde periode 2018 lijkt het al lekker op te schieten.
  2019
  [img]

  [/img]

  2018
  [img]

  [/img]

  Dan mogen we toch niet klagen? Ook het Hajo’s bericht van 6 december 2018 lijkt erg veel op die van vanmorgen. Ik vond het grappig (en kalmerend) om te zien 😉

 5. Johan W schreef:

  Dag Allemaal, zelf volg ik al enkele jaren de berichtjes, reacties op deze site. Al jaren kan ik hier leuke, toffe, relevante , kritische commentaren, reacties vinden op de (weer)(sneeuw) berichten. Wat ik echt niet waardeer is dat op deze site er persoonlijke vete’s, ruzies worden uitgevochten. Niemand heeft daar boodschap aan en ik heb me er vreselijk aan gestoord. Laten we allemaal positief reageren, met negativiteit ben je geen poot verder, het verziekt de sfeer. Kritisch mogen en moeten we blijven, alleen ALTIJD met een opbouwend karakter, met positiviteit. Hopelijk zal er in de toekomst terug geschreven worden over : winterprognoses, op korte of langere termijn (meteofictie), zelfs ook genuanceerd over de klimaatverandering laatste artikel, Klimawandel is goed voorbeeld). ook is het bewonderingswaardig dat Hajo zijn (familiale, persoonlijke) problemen kenbaar maakt, het maakt ons allen duidelijk dat hij niet altijd alle energie hieraan besteed. Laten we van deze’bekentenis’ aub geen misbruik maken en laten we zorgen voor een positieve sfeer en ambiance op deze site. ik blijf onder deze ‘voorwaarden’ de berichten lezen en hoop echt op ‘herstel’.

  groeten uit Tildonk,

  Johan W. fervent berg en skiliefhebber

  • Aart Compagne schreef:

   Helemaal mee eens. Negatieve kritiek of afkraken is een koud kunstje, want niets is perfect. En dat ik dat zeg als perfectionist, heb ik door schade en schande ik moeten leren…. 🙂 .

  • Teus schreef:

   Johan begin er toch niet over en geef het geen extra aandacht, want alles wat aandacht krijgt groeit! Neem een voorbeeld aan Jorne.

 6. Richard schreef:

  Normaal werden de kaarten nog besproken van 12.00 of 13.00 maar ik begrijp dat er weinig verandering is. Nog geen hoop aan de horizon.

 7. Jorne schreef:

  Vanmiddag was er weinig nieuws aan de horizon, we mogen langzaamaan wel een beetje gaan kijken naar dumpje van de 10e! Maandag en dinsdag zal het vanaf de Maurienne tot aan het einde van Oostenrijk sneeuwen bij een dalende sneeuwgrens. Dinsdagochtend hebben alle dalen dan denk ik wel mooie sneeuw. Het meeste valt rond de Arlberg en westelijk daarvan, de rest van Oostenrijk zoals al vaak gezegd restjes. Waar mogen we op rekenen?
  GFS is enthousiast, zie hieronder, op de toppen zal dit zeker vallen. In de dalen moeten we meer uit gaan van de EC berekening, denk aan een centimeter of 10 met de Arlberg 30+. Ik heb er zin in! Noordkantsneeuw 🙂
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575647998.png[/img]

 8. eri schreef:

  pfff gfs 12 is ruk veel minder neerslag voor n alpen en veel te warm

 9. Wessel schreef:

  Mooi hoe er zich een dikke rijplaag heeft gevormd doordat de laagstaande zon dat gedeelte van het dorp niet meer aanraakt. Mayrhofen, Tirol.[img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575653624.png[/img]

 10. Jeroen schreef:

  Wat betreft de hoofdrun is het niet best, maar gelukkig staat deze vrij eenzaam bovenin het ensemble. Maar het hele ensemble vind ik niet verkeerd!

 11. Aart Compagne schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575667367.jpeg[/img]

  Jorne meldde in een vorig bericht dat op wxcharts.com nu ook grafische kaarten van ECMWF beschikbaar zijn. Eindelijk! Alleen moet er denk ik nog wel wat gesleuteld worden. De sneeuwhoogten van ECMWF zijn niet realistisch. Die van GFS benaderen meer de waarheid (vergeleken met informatie op andere websites). Prikpunt is rond Sankt Anton am Arlberg.

 12. nils schreef:

  Hans, Asten, Roy! We missen jullie input!

 13. Jorne schreef:

  Oei ik word toch niet heel vrolijk van gfs lange termijn hoor… oke het blijft meteofictie maar nu al een paar keer op een rij zuidelijke stroming vanaf half december, voor veel gebieden geen probleem maar als de noordkant het moet doen met de 30cm van komende dagen in het dal wordt het toch spannend voor kerst

 14. Leo schreef:

  Bijzonder spijtig dat een jaar na dato alsnog alles op tafel moet. Ik had me zó voorgenomen dat niet te doen.. Zo ben ik niet en het is niet chique; daarvoor heb ik te veel te danken aan Hajo. Maar er is toch een grens, ook ik heb mijn waardigheid. Nadat Hajo afgelopen donderdag wéér tot 2x toe moest herhalen dat het ons alleen om het geld te doen was is er opnieuw iets geknapt. Een paar weken geleden gaf ik n.a.v. charmerende vraag in de reacties om terugkomst een ingetogen, nette en genuanceerde toelichting waarom dat vooralsnog niet gaat geburen. Nu kan ik helaas niet anders dan nog wat verder uitweiden.
  Mijn verhaal. Ik kan niet met de hand op het hart stellen dat ik niet was gebleven als de vergoedingen waren gebleven maar zoals het gelopen is was het slechts één van de vele oorzaken en uiteindelijk slechts de druppel. Of misschien zelfs wel een druppel. Daags voor de breuk zijn er door Hajo héle harde woorden gesproken, is er geschreeuwd en gedreigd, werden er mij persoonlijke verwijten gemaakt. Hajo heeft kennelijk geen flauw benul hoe diep me dat geraakt heeft want tot op de dag van vandaag zijn excuses (dáárvoor) uitgebleven. Ik was nog van zinnen dat maar te slikken. Diep in die nacht hebben we nog anderhalf uur met elkaar gebeld met de intentie het uit te praten en verder te gaan. De dag er op (gisteren trouwens exact één jaar geleden) brak ik echter alsnog. Het was toch nóg een druppel. Veel langer daarvoor was ik eigenlijk al gebroken door de door Hajo uitgesproken visie en richting van “de site” zoals die moest wezen en zou gaan zijn. Wat daarvan nog altijd na dreunt is dat het in zijn ogen er niet zo veel toe doet of een verwachting nou wel of niet uitkomt en dat we niet de illusie moesten hebben dat de verwachtingen ooit beter zouden gaan worden (dan ik meen ruwweg een 50% score). Als je het maar leuk opschrijft, dan is het allang goed. Dat gaf een enorme botsing van inzichten en belangen. En past mij niet. Een leuk verhaaltje schrijven is niet mijn sterkste kant. Zo goed, genuanceerd en informatief mogelijk een verwachting uitbrengen en jezelf steeds verder proberen te verbeteren is wat ik hoog in het vaandel heb staan. Niets meer en niets minder. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog een tijd voor lief nam. Ik genoot namelijk met volle teugen van het podium en platform, de leerzame en uitdagende omgeving, de samenwerking en vriendschap met Ronaldo en Frederic (die er overigens nog steeds is) en de interactie met de lezers.
  Waarbij ik terzijde meteen mooi even kan opmerken dat de negatieve reacties nooit zo’n dingetje voor me waren. Hoewel ik me in mijn naïviteit soms te veel liet gaan richting de trollen, kabouters en kwelgeesten was dat nooit dramatisch; dat hoort er nu eenmaal bij in een open internet omgeving. Hier verwijt ik Hajo dus absoluut geen gebrek aan steun (wat wel gesuggereerd werd). Veel meer overheersend waren de vele positieve reacties en de mooie momenten.
  Toen er echter ook nog eens bij kwam dat Hajo uitsprak nóg meer (m.i.) geneuzel over de randverschijnselen voor te staan (klimaat, politiek, paragliden, enz.) werd het eigenlijk te veel. Dat strookte voor geen meter meer met mijn intenties. Bovendien merkte ik in mijn omgeving dat ik me steeds vaker moest gaan verdedigen rondom de conformatie aan die afwijkende klimaatvisie. Hoewel ik het daarin deels eens was en nog steeds ben met Hajo (sterker; het was destijds één van de redenen waarom ik bij Hajo terecht kwam) : geen zin meer in en niet handig. Dat gaat tegenwoordig gewoon niet meer. Ook al in het licht van de plannen die ik had en heb met mijn eigen bedrijfje (meteoleo.nl , maar dat is behalve voor de lokale hockeyclub thans slapend vanwege privé-omstandigheden die ik een jaar geleden helemaal niet zag aankomen) bepaald niet slim. Gewoon daar niet over schrijven was de beste en op zeker moment eigenlijk enige optie wat mij betreft. Over de richting die we op moesten is gesproken tussen Hajo enerzijds en Frederic, Ronaldo en mij anderzijds maar het moest en zou zo worden. Omdat het gehele verhaal ook nog eens pro-deo werd en er al met al dus geen click meer was hield het op.
  NB “Ik heb de weermannen laten weten dat ze zo terug kunnen. Al enkele weken terug. Maar zij zijn verder gegaan in hun leven… zo gaan die dingen.” is wat mij betreft om meerdere redenen (waaronder dat verder gegaan..) ver naast de waarheid en een loze belofte. We weten en begrijpen al sinds 6 december vorig jaar dat de deur nog altijd open staat – op basis van nota bene dezelfde omstandigheden zoals die een jaar geleden waren. Zonder tegemoetkomingen in bovengenoemde visie ging dat natuurlijk nooit werken. En nu uiteraard al helemaal niet meer.

  Mijn excuses aan degenen die dit liever niet lezen maar ik moest het écht even kwijt.

  Iedereen een fijne winter gewenst!

  • Hjs schreef:

   Je hebt alle recht om je mening te geven. Het hele meteofictie verhaal heeft gewoon weinig met weersverwachting te maken.
   Iedere winter staat deze site vol “roze” kaarten ook al is de werkelijkheid lauw water.

   Re Klimaat, ik vrees dat we pas aan het begin staan van tegenstellingen, en dat zal zich alleen maar verharden. Tis niet anders.

   • Wessel schreef:

    Bedankt voor je verhaal Leo, ouwe eerlijke Rotterdammer 😉 Jij ook een fijne winter en hopelijk treffen we elkaar komende winter op de Rotte!

    • Marcelvdh schreef:

     Oe, ja.. lekker.. poten op het ijs.. hoofd ruim en leeg.. en mensen met dezelfde passie ontmoeten.. Leo bedankt voor je bericht en verduidelijking.. een visie hebben en volgen enbrespectvol blijven naar anderen.. dat is toch ok!.. en we hebben allemaal onze persoonlijke pijnen die wel eens doorwerken in de woorden die we gebruiken en de interpretatie van situaties., het zij zo.. meteofictie op deze site icm uiteenzettingen over het weer houdt mij op de site.. en een goed boek lezen of film kijken is ook fictie met waarde.. zo ook dus voor mij deze site.. wens de mannen een oprechte eerlijke wisselwerking waar alles met respect aan bod kan komen..

   • Leo schreef:

    Dank je wel Hjs. Maar hoewel je ergens wel een puntje hebt én ikzelf zeker de laatste tijd altijd het minste aan meteofictie deed (bang op op m’n bek te gaan) zie ik dat toch anders. Mits bijzonder genuanceerd gebracht is het benoemen of zelfs uitgebreid beschrijven van de kansen -hoe klein ook- prima en pret. Ook dát is juist één van de redenen waarom ik hier ooit terecht kwam.

    • Hjs schreef:

     Leo, ik heb altijd gezegd dat H. natuurlijk mag posten wat hij wil. Tis tenslotte zijn site. Maar een wintersporter gaat niet “fictief” skien schaatsen etc. Dus een duidelijke scheiding in verwachting en fictie zou misschien beter zijn geweest.

     Zie ook het sneeuwverhaal rondom sinterklaas. Was ook redelijk “zeker” op een gegeven moment, en gister? Schreef H dat “die sneeuw” er inderdaad gekomen was alleen dan een stukje oostelijker in Turkije. Met veel kronkels gedacht kan dat zo zijn, maar wat kunnen we ermee hier in de regen met 9c?

     Wil H. niet teveel afvallen, ik heb persoonlijk wel een zwak voor mensen die buiten de lijntjes kleuren.

     Van wat er tussen jullie is samengevallen weet ik niets, als er werkelijk verkeerde dingen zijn gebeurt, dat zou dat mijns inziens uitgepraat moeten worden. H gaf al aan, dat hij grote fouten had gemaakt, achteraf gezien. Misschien moeten er nog wat plooien rechtgestreken worden.

  • Tim schreef:

   Ik vond de verhaaltjes van Hajo in combinatie met het realisme van jou en de andere weermannen juist de sterkte van de site. Daarom kwam ik hier. Nu blijven er alleen onrealistische verwachtingen en gedrag over het klimaat, gezeur over. Doooood jammer.

   • Tim schreef:

    Gedrag = gedram

    • Erik schreef:

     Zoals ik ook al eerder aangaf. Als je per slot van rekening alleen je eigen ik voorop stelt, zal het tegen je keren. Je hebt andere mensen nodig om succesvol te zijn op een internet fora. Zie je niet in dat je deze mensen moet steunen en helpen dan gebeurd dit. Ook de meteo fictie die steeds maar niet uitkomt is geen realistisch beeld van wat er echt verteld kan worden over het weer. De bijdrag’s van Leo waren top en to the point. Hier had je wat aan als wintersporters. Wat Hajo non stop post heeft niks met voorspellen te maken. Zo behandeld hij 1 run met 1 member die toevallig bijvoorbeeldeen mega sneeuwstorm geeft terwijl de andere 19 member inclusief control hier niet voor gaan. Is dit winetrsportweerman waardig? Ik denk het niet. De combinatie die deze site had maakte het een succes. Nu is het een vervallen alleen heerschappij zonder goede onderbouwing .

   • Roland Bodegraven schreef:

    De combi inderdaad, dat was de kracht

  • Roy schreef:

   Leo, prettig om te weten wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. Ik had deels al het een en ander achter de schermen meegekregen vorig jaar. Moedig en opluchtend tegelijk om de waarheid te delen. Het plotseling afscheid van de weermannen heeft de hele community bezig gehouden tot op de dag van vandaag. Het is altijd een soort van onopgeloste mysterie gebleven. De gifbeker moet gewoon echt helemaal leeg alvorens er weer sprankelend fris en schoon water in kan worden gegoten. Je hebt hem weer wat leger gemaakt. Dank Leo

  • Ronski schreef:

   Duidelijk en nette info Leo. Succes met alles en helemaal te begrijpen en zie het een en ander nu ook wel terug! Wel erg jammer natuurlijk.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Duidelijk Leo..
   Bedenk je wel dat iemand door omstandigheden in een bepaalde mindset zit waarbij die persoon ook nog eens steeds de verkeerde toon lijkt te raken die bij de direct betrokkene(n) alleen nog maar meer schade veroorzaakt.
   Face to face dit tegen elkaar uitspreken is de enige manier om echt manier om te weten wat er precies speelt maar dat lijkt (destijds) al te zijn gebeurd. Hajo zou tenminste met een bos bloemen en een biertje bij je moeten aanbellen.
   Je lijkt me een gouwe gozer.. ook de nuancering naar Hjs (die er werkelijk niets van wil snappen) is netjes verwoordt.

   Alle goeds iig !

 15. Mark (Breda) schreef:

  Bedankt @Leo voor je eerlijkheid. Schept duidelijkheid. Uit respect voor jou deze reactie omdat ik jou altijd waardeer en met veel plezier je berichten en reacties las en lees. Zou mooi zijn als we met de oude weermannen van weleer weer iets moois en tegelijkertijd realistisch weg kunnen zetten. Hier of elders. En zonder teveel zinloze uitstapjes.

  Deze reactie is even mijn enige. Ook ik ben in winterslaap op deze site tot betere tijden. Kliks en reacties horen ongetwijfeld ook bij het verdienmodel van deze site. Want een verdienmodel…dat is het geworden.
  Hajo mag blij zijn met Jorne want die houd de boel nog wat in de lucht qua realisme.

 16. Jolanda schreef:

  Wellicht dat de weermannen van weleer en de vaste reageerders met de juiste expertise een winterweer forum op kunnen zetten dat wel in lijn is met hun gedachtengoed en normen en waarden? Want volgens mij zitten jullie in dat opzicht allemaal min of meer op 1 lijn. De wil lijkt er wel te zijn, alleen ontbreekt het podium en organisatie. Dat laatste moet niet al te moeilijk te realiseren zijn toch?

 17. Michel schreef:

  Ik blijf het toch jammer vinden dat de andere weermannen en nu ook de vaste reageerders met verstand van zaken zich afkeren van deze eens zo leuke site. Hajo en Jorne proberen hem overeind te houden, heel tof!

  Een goed alternatief heb ik nog niet gevonden.

  De berichten van Hajo en Jorne zijn nog steeds goed, alleen ontbreekt het hun ook aan tijd om dit volledig te doen.

  Dat maakte de site een paar jaar geleden zo geweldig, dat er zo veel weermannen goede genuanceerde berichten schreven ( ook een beetje tegenwicht tegen de controversiële Hajo).

  Ik hoop dat het plezier op deze site weer terug komt, wat mij betreft met trollen en relletjes, maar gewoon een site waar je meerdere keren per dag alle berichten en reacties wil lezen tot je vrouw er gek van wordt.

  Leo, bedankt voor je positieve en fijne bijdrage al die jaren.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.