Courchevel, het woord alleen spreekt al tot de verbeelding, zeker voor iedereen die er nog nooit is geweest. Een dorp gebouwd speciaal voor ons wintersporters. Heel de streek ademt authenticiteit, gemoedelijkheid en het heeft een enorm familiaal karakter. Plus die kerstversiering geeft me het gevoel of we echt in een sprookjesland binnen rijden. Disneyland of Couchevel, onze keuze is alvast gemaakt.

img_4613

Knijp even in mijn arm

Heel de nacht en ochtend hebben de sneeuwlanzen hun werk gedaan. Stiekem word ik al blij van de kunstsneeuw die over men hoofd dwarreld. Eindelijk! Ok, het is niet te real deal, maar in tijden van hitte, zon en groen brengen die heuvels nepsneeuw echt een glimlach op ons gezicht. Vanuit ons hotel kunnen we rechtstreeks richting De Croissette vertrekken. Het middelpunt van de start van Courchevel 1850. Inderdaad, we hebben slechts 1 gebied kunnen bezoeken van dit prachtig deel van de Savoie Mont Blanc. Aangekomen in de Croissette kunnen we kiezen uit 3 gondels om te nemen. WAT EEN DROOM. De combinatie Courchevel/Meribel levert zoveel mogelijkheden op. Volgens mij ontdek je hier nog opties ook al kom je hier al jaren. Ondanks het gebrek aan sneeuw zijn de nachten koud genoeg om te zorgen voor perfecte pistes.

img_4636

Courchevel/Méribel een droomcombinatie

We kiezen voor de gondels richting Verdons, op naar de zon. Boven kunnen we nog hoger met de télécabine die Courchevel met Méribel verbindt. Via een leuke rode piste komen we terug in Courchevel. Daarna is het via leuke blauwe pistes richting de gondels. Zeker het bekijken waard is de luchthaven van Courchevel. Deze ligt vlak naast de pistes, volg gewoon de bordjes Pralong. Deze luchthaven is de enige die héél de winter sneeuwvrij wordt gemaakt. Als je de landingsbaan ziet ga je direct weten waarom ;-). Leukste moment van de dag, vlak voor mijn neus beslissen 2 berggeitjes om over de pistes te lopen. Helaas geen foto van kunnen nemen.

img_4652

Voor ieder wat wils

Het leuke aan de pistes in Courchevel is de afwisseling. Niet alleen het aantal pistes, maar ook de niveau-verschillen zijn een echte aanrader. Dennis is meer fan van off-piste, dat zat er helaas niet in, maar hij heeft zich wel kunnen uitleven op de rode en zwarte pistes in dit gebied. Ikzelf hou ook wel van een flinke afdaling, maar blauwe pistes vind ik ook een verademing nu en dan. Daarnaast is het ook leuk dat je zowel boven een hele dag kan vullen als je wagen aan talloze dalafdalingen.

img_4647

img_4633

Kunst en gastronomie

Mondain, het Saint Tropez van de Alpen, het zijn maar enkele cliché-beelden die we hebben van Courchevel. Dit gebied is echter veel meer dan dat. Ok, je hebt hier wel een Chanel, Prada, Dior,… boutique en dit gebied telt het hoogst aantal sterren-restaurants maar het is veel meer. Her en der kan je prachtige kunstwerken vinden. Dit jaar zijn de gondels prachtig geschilderd en over héél het gebied staan leuke kunstwerken. Daarnaast is Courchevel ook echt enorm gastvrij, ook al draag je geen Prada. Ons hotel Les Ducs De Savoie was ook een parel, iedereen lacht er naar je en de sfeer is er enorm gemoedelijk.

foto via: http://www.chabichou-courchevel.com/home

foto via: www.chabichou-courchevel.com

chabitraiteur1

 

Dit gebied is ook de bakermat van de gastronomie in de bergen. De eigenaar van de Chabichou hebben gastronomie in de bergen geïntroduceerd. Deze familiezaak is ondertussen een echte parel, een 4 sterren hotel gecombineerd met een sterrenrestaurant. Is dit iets te duur voor je budget, je kan altijd heerlijk eten in het restaurant Le Chabotté, dat zich net naast Le Chabichou bevindt. Dit is de budgetvriendelijke, bistro-optie die Le Chabichou gestart heeft. Geniet hier van heerlijke fondue of raclette. En proef zeker de wijn van de streek Savoie! Overheerlijk!

Wil jij eventueel gratis en voor niets een tripje richting Courchevel? Stuur dan alleen je favoriete foto in uit het Savoie Mont Blanc.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.