Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Kunnen de sneeuwkanonnen aan eind oktober?

check ook eens

11 Reacties

 1. Jaco Sillevis schreef:

  De kenners hier hadden mij over 2 weken de winter voorspeld. Dus toch…?

 2. Abdelhamid schreef:

  Zouden die berichten in de kranten en op TV van de afgelopen week dan toch gelijk gaan krijgen voor komende winter????? Ik neem het voorlopig nog met een korreltje zout. Maar ik moet zeggen dat de kaarten steeds meer met hogedruk ontwikkelingen lopen te strooien in het noorden van europa richting eind okt. en begin nov. En ook dat lagedrukgebieden daardoor steeds meer een zuidelijke positie in moet nemen. Zou de straalstroom steeds zuidelijker worden dan straks?? of toch niet?? Wel leuke voorpret zo op de kaarten van nu met een scandi-Rusland hoog en depressies daardoor afkoersen naar de Alpen eind okt. Ik zou zeggen hou in de gaten, maar voor je het weet is het weer foetsie van de kaarten en ben je blij gemaakt met een dooie mus. Niets is zo veranderlijk als het weer (een waarschuwing)

 3. Carl Bosmans schreef:

  Geef mij maar een dik pak sneeuw eind oktober, eind nov en 2de week december. 😉 En de kaarten zien er zeer goed uit. Enkele dagen geleden had ik dit al gezien. Maar dan was het weer weg en nu is het terug. Vorig seizoen ook veel meegemaakt en dan uiteindelijk gene vette voor de franse alpen. dit jaar meer succes???

 4. Abdelhamid schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 12u komt nog steeds met een sneeuwdump voor de alpen op 19/20 okt. Ook ontstaat er nog een genua laagje dat voor wat sneeuw kan zorgen voor de zuidkant op 20 okt. Na 21 okt. komt er weer een hogedrukgebied vanuit het westen van europa. Met dan droger weer en ook nog eens koude nachten voor de alpen dan en ook NL (rond of iets boven nul). Vervolgens ontwikkelt zich een depressie op de GFS kaarten van 12u in het NW van europa vanaf 21/22 okt. Maar tegelijkertijd breidt het euro hoog zich uit naar het noorden van europa. Met dan zuidelijke winden voor zowel de alpen als NL en wat oplopende tempr. Uiteindelijk woedt er een stevige strijd tussen de depressie boven NW europa en hoog boven NO europa, met dan aanhoudende zuidelijke winden op de GFS kaarten van 12u na 22 okt. Geleidelijk beweegt het hoog boven Rusland naar scandinavie vanaf 24 okt. En daar omheen de depressie afzakkend richting NL en de westkant van de alpen. Met dan weer kans op sneeuw voor de alpen (m.n westkant en later ook zuidkant). uiteindelijk ontwikkelt zich een scandi hoog van 1040hpa vanaf 28 okt. op de GFS kaarten van 12u. Met dan voor NL oostenwinden en gestage afkoeling naar zo een 7 a 8gr overdag en 4gr in de nacht. Ook beginnen er laagjes te ontstaan boven Spanje door toedoen van aanhoudende hogedruk activiteiten op de GFS kaarten van 12u richting eind okt. en begin nov. Met dan ook weer kans op sneeuw voor de alpen, dan de zuidkant. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al toenemende hogedruk activiteiten op de GFS kaarten van 12u na 21 okt. Maar ook nog steeds depressie activiteiten in het NW van europa. De sneeuw voor de alpen van 19/20 okt lijkt zeker.

 5. Abdelhamid schreef:

  @afkoeling, je moet op het oranje blokje rechts van het verhaal van Hajo drukken om naar beneden te scrollen en de reacties te lezen en als je wil reageren via het blog moet je op de datum drukken, want dan verschijnt er onder de reactie balk namelijk REACTIE VERZENDEN

 6. A.f. Koeling schreef:

  Jammer dat ik je verhaal nog steeds niet kan lezen:(

 7. Hans VK schreef:

  Ziet er goed uit voor een vroeg begin van het wintersportseizoen.

 8. Abdelhamid schreef:

  Ook bij de nieuwste ECMWF hoofdrun van 12u wordt er een strijd gevoerd tussen enerzijds de ontwikkeling van een depressie boven NW europa en anderzijds het toenemen van hogedruk activiteiten richting Rusland en vervolgens scandinavie na 21/22 okt. op de EC kaarten van 12u. Met uiteindelijk richting het einde (27okt) een scandi hoog van 1035hpa. Met voor NL een gestage afkoeling, maar voor Rusland dan wel een forse kou uitbraak en voor de alpen dan weer toenemende kans op neerslag (m.n westkant) door toedoen van depressies vanuit het westen van europa. Die dan wel een zuidelijke koers gaan nemen door dus die forse hogedruk activiteiten in het noorden van europa op de EC kaarten van 12u richting eind okt. Nog erg onzeker allemaal, maar ook hier toenemende hogedruk op de kaarten en de sneeuwdump voor 19/20 okt is ook hier vrijwel zeker bij ECMWF 12u.

 9. A.f. Koeling schreef:

  @ab. Bedankt voor de uitleg. Maar ik kan nog steeds maar een paar regels lezen, en dan inderdaad scrollen voor het hele verhaal. Ik zie constant maar twee regels, en ik kan het kaartje dat voorbij komt wel aanklikken (zie hier ook maar een klein gedeelte van) en krijg hem dan wel in z’n geheel maar dan heb ik de tekst er natuurlijk niet bij. Kortom, het werkt bij mij nog niet, of ik ben er te dom voor. Maar zo leest het voor geen meter:( Geef mij dan maar een meter sneeuw;) @ Hajo, misschien weet jij een oplossing?

 10. Abdelhamid schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 00u komt nog steeds met een uitbreiding van het euro hoog naar Rusland na 21 okt. Met dan ook weer de depressie boven Ijsland op de GFS kaarten van 00u. En die beide druk systemen voeren een zware strijd op na komend weekend. Met zuidelijke winden tot gevolg en iets oplopende tempr voor zowel de alpen als NL. Uiteindelijk beweegt het Russische beer die dan ontstaan is naar scandinavie toe vanaf 26/27 okt en krijgt hulp van een afzakkend poolhoog uit het hoge noorden. En zo ontstaat er een groot scandi hoog van 1035hpa. Met voor NL dan KOUDE oostenwinden en tempr overdag dalend naar 3 a 4gr en in de nachten lichte vorst 0 tot -3gr richting eind okt. Maar ook ontstaat er genua laag vanaf 26/27 okt. op de GFS kaarten van 00u. Met dan kans op een DIK pak sneeuw voor m.n oost europa gezien de neerslag intensiteit en later ook de oost en zuidkant van de alpen. Wel probeert op het einde van de GFS kaarten van 00u de depressie activiteit weer toe te nemen, maar de scandi-rusland hoog is dan nog sterk genoeg om wat tegengas te bieden. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al nog steeds toenemende hogedruk activiteiten op de GFS kaarten, maar nu die van 00u. Leuk om Het Weer in de gaten te houden de komende tijd. Gr Ab

 11. Bram schreef:

  Ik heb net hetzelfde probleem als Afkoeling. Vanop het werk kan ik alles lezen, van thuis uit echter maar twee regels waardoor ik het hele verhaal mis. Heb reeds de instellingen trachten te wijzigen, andere internetbrowser genomen, maar niks blijkt te helpen. Hajo, kan je hier iets aan veranderen ofwel uitleggen welke instellingen ik eventueel dien te wijzigen? Bedankt!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.