De Alpen zouden best al eens op weg kunnen zijn naar matige nachtvorst

Kijk eens aan wat voor moois de 06u GFS produceert voor 30 oktober! Totaal onbetrouwbaar, maar leuk om te zien.

Bovenstaand ensemble voor een punt aan de Oostenrijkse noordkant toont de overgang van de zekere lijnen voor de komende week, naar het onzekere vervolg. De groene uitschieter omlaag is wat je op de kaart bovenaan ziet.

Voor de aankomende dagen is het beeld duidelijk: vannacht gaat het vanuit het noordwesten compleet mis. Het kwik keldert 15 graden en er komt wat sneeuw boven 800m. Daarna schuift het hoog binnen, wordt het droog en zorgt een zuidelijke stroming voor herstel van de temperatuur. Daarna dus spannend!

Wat is jullie inschatting?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.