De Alpen zouden best al eens op weg kunnen zijn naar matige nachtvorst

Kijk eens aan wat voor moois de 06u GFS produceert voor 30 oktober! Totaal onbetrouwbaar, maar leuk om te zien.

Bovenstaand ensemble voor een punt aan de Oostenrijkse noordkant toont de overgang van de zekere lijnen voor de komende week, naar het onzekere vervolg. De groene uitschieter omlaag is wat je op de kaart bovenaan ziet.

Voor de aankomende dagen is het beeld duidelijk: vannacht gaat het vanuit het noordwesten compleet mis. Het kwik keldert 15 graden en er komt wat sneeuw boven 800m. Daarna schuift het hoog binnen, wordt het droog en zorgt een zuidelijke stroming voor herstel van de temperatuur. Daarna dus spannend!

Wat is jullie inschatting?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.