Kühtai is net zoals de Nordkette en Axamer Lizum een van 9 skigebieden in Olympia Skiworld. Je kan hier nog tot 15 april genieten van heerlijke pistes vlakbij Innsbruck! Slechts op 38 minuten van deze stad kan je al op de latten staan in Kühtai! De weg naar het gebied zelf kan wel eens een uitdaging zijn in de winter, neem dus zeker sneeuwkettingen mee. Je weet maar nooit. In het dorp logeren is leuk, je zit hier op een hoogte van 2020 meter, dus sneeuw is hier een garantie. Leuk weetje, dit is gewoon het hoogste skidorp van Oostenrijk. Dat moet ik natuurlijk ervaren hebben, vaak hoor je wel eens dat het hier behoorlijk koud kan worden. Wanneer wij hier passeren is het nog aangenaam, met zo’n -4,5. Kühtai is onze eerste halte tijdens ons korte bezoek aan Innsbruck en het was direct een winner!

Vanuit Innsbruck richting Kühtai

Wakker worden in een stad zoals Innbruck is een droom. Zeker wanneer het zonnetje zijn werk doet :-)! Ik ga direct wat wandelen voor plaatjes te maken voor we ontbijten. Daarna nemen we de wagen richting Kühtai. De weg naar Kühtai was adembenemend mooi! Leuke bergpas, niet te stijl, geen scherpe bochten, aangenaam ritje. Ik heb al meer uitdagendere ritjes gekend. Overal richting het skigebied zie je ook mensen die hun touring-ski’s aantrekken. Dat blijkt hier nogal populair te zijn. In het dorp zelf ligt er een dik pak sneeuw. Heerlijk!

Onderstaande foto toont al enkele mensen die naar boven aan het wandelen zijn. Ik had dit plaatjentrouwens genomen voor de indrukwekkende kam hier, maar handig meegenomen die klimmers ;-).

Kuhtai, touring plaats bij uitstek

Kühtai, de hoogste van de reeks

Net zoals Axamer Lizum telt dit gebied 40 kilometer aan geprepareerde piste, met voldoende variatie voor iedereen. Je hebt hier geen treintje, maar een gewone gondel om naar boven te gaan. Boven is natuurlijk relatief, het hoogste punt bevindt zich namelijk op 2520 meter ;-). Dankzij de hoogte liggen de pistes er natuurlijk wel goed bij en kan je hier skiën van december tot begin mei. Je vindt hier een gondel, 5 stoeltjesliften en 5 sleepliften, daarnaast heb je hier ook een freestyle park en voldoende offpiste mogelijkheden.

Vandaag was er trouwens een halfpipe wedstrijd en gisteren vond hier nog een big air competitie plaats. Wanneer je houdt van parken ben je hier aan het juiste adres. Hieronder zie je het kleine park, er is er nog een grotere versie ook.

Kühtai, halfpipe wedstrijd

Kühtai, heerlijk genieten voor iedereen

Hoewel de meeste pistes rood van kleur zijn mag dit je niet tegenhouden om richting dit prachtig gebied te komen. Er is wel eens een stijl stukje, maar het is zeker goed te doen voor iedereen. De gondel neemt je naar boven en van daaruit kan je aansluitend verschillende liftjes nemen. Leuk is dat je hier nergens als snowboarder moet wandelen. Daarnaast zijn de pistes heerlijk breed! Onze favoriete lift is de dreiseenbahn. Van hieruit neem je de rode 6 naar beneden, je passeert het freeride park en eindeloze offpiste mogelijkheden. Want daar is Kühtai wel voor gekend, wanneer de sneeuw net is gevallen moet je er als de kippen bij zijn hier. Maar dit is niet enkel een freeride/touring-gebied, ook als gezin kan je hier perfect terecht. Je komt namelijk altijd in het dorp van de pistes, verdwalen is hier geen optie!

Kühtai, een waar paradijs

Wij hadden enorm geluk met het weer, het zonnetje maakt het super. Toch is het hier niet enorm druk. De wachttijden aan de liften zijn heel miniem en de pistes zijn zelf om 16h00 nog top. Kühtai was voor ons een aangename verrassing. Wil je meer informatie, klik dan hier!

Dennis heeft nog een filmpje gemaakt zodat je een beter beeld krijgt van de heerlijke pistes in dit leuke gebied! Wil je dit nog ervaren ga dan voor 15 april! Of boek gewoon al een vakantie voor volgend jaar, vanaf 1 december worden de liften hier weer aangezet!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

17 reacties

Gesloten voor reacties.