105mm sneeuw

Klik voor grotere plaat

De “sneeuwhoogte dal”  in Krommenie is 10,5cm en een echte “berg” hebben we niet. Denk dat we tot de “zwaarst getroffen gebieden van Nederland behoren”. Vanavond kun je me zien in editieNL in een item oven een Zaandijkse schaatstoertocht die nu helaas is afgeblazen. Ik pleit daar wederom voor uitvindersgeest op het gebied van sneeuwvrijmaken van onze “pistes”. Thuis heb ik het ijsbaantje al helemaal ijsvrij zoals je hier kunt zien. Terwijl het zweet over mijn rug druipt, kijk ik natuurlijk meteen weer naar de situatie in het land.

sneeuwduinen gaasterland

Klik voor grotere plaat

In Friesland schijnt helaas toch wat meer sneeuw te zijn gevallen bij een stevige wind met sneeuwduinen in het Gaasterland als gevolg (zie foto van Jelte van der Meer hierboven). Dat betekent mijns inziens ook dat de ijsvlakten ook weer een beetje schoongeblazen zullen zijn. Hierover wacht ik op bericht!

Ondertussen is het echt aan het dumpen in Zeeland zoals ik gisteren al aankondigde. Ik ontdek zo net ook de prachtige webcamsite Zeelandlive.nl waarvan hieronder enkele screenshots…

Klik voor grotere afbeelding

Is ie mooi of is ie mooi? Het gaat om de cam van Dishoek Kaapduin Live. Hoeveel zal daar straks op de tafeltjes liggen? Of blijft Krommenie gewoon koploper qua sneeuwhoogte? Zoals ik gisteren ook schreef zie ik nu ook sneeuw in Zuid-Limburg en tegen de Ardennen aan glijden. Dat gaan we ook volgen natuurlijk.

Hoe is het waar jij zit? En hoe is de situatie in Friesland? Overal waar minder dan 5cm ligt moet de sneeuw gewoon van de schaatsroutes af. ff aanpoten en zo gepiept. ff de troepen terug halen uit Afghanistan of zo?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.