105mm sneeuw

Klik voor grotere plaat

De “sneeuwhoogte dal”  in Krommenie is 10,5cm en een echte “berg” hebben we niet. Denk dat we tot de “zwaarst getroffen gebieden van Nederland behoren”. Vanavond kun je me zien in editieNL in een item oven een Zaandijkse schaatstoertocht die nu helaas is afgeblazen. Ik pleit daar wederom voor uitvindersgeest op het gebied van sneeuwvrijmaken van onze “pistes”. Thuis heb ik het ijsbaantje al helemaal ijsvrij zoals je hier kunt zien. Terwijl het zweet over mijn rug druipt, kijk ik natuurlijk meteen weer naar de situatie in het land.

sneeuwduinen gaasterland

Klik voor grotere plaat

In Friesland schijnt helaas toch wat meer sneeuw te zijn gevallen bij een stevige wind met sneeuwduinen in het Gaasterland als gevolg (zie foto van Jelte van der Meer hierboven). Dat betekent mijns inziens ook dat de ijsvlakten ook weer een beetje schoongeblazen zullen zijn. Hierover wacht ik op bericht!

Ondertussen is het echt aan het dumpen in Zeeland zoals ik gisteren al aankondigde. Ik ontdek zo net ook de prachtige webcamsite Zeelandlive.nl waarvan hieronder enkele screenshots…

Klik voor grotere afbeelding

Is ie mooi of is ie mooi? Het gaat om de cam van Dishoek Kaapduin Live. Hoeveel zal daar straks op de tafeltjes liggen? Of blijft Krommenie gewoon koploper qua sneeuwhoogte? Zoals ik gisteren ook schreef zie ik nu ook sneeuw in Zuid-Limburg en tegen de Ardennen aan glijden. Dat gaan we ook volgen natuurlijk.

Hoe is het waar jij zit? En hoe is de situatie in Friesland? Overal waar minder dan 5cm ligt moet de sneeuw gewoon van de schaatsroutes af. ff aanpoten en zo gepiept. ff de troepen terug halen uit Afghanistan of zo?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

23 reacties

Gesloten voor reacties.