Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Krijgen we wel of niet een mooie glijbaan voor Sinterklaas?

check ook eens

50 Reacties

 1. Robmcg2Saalbach schreef:

  Grappig die glijbaan 🙂 Het duimen is alweer begonnen, terwijl ik me voorgenomen had dit niet meer te doen, daar brandblaren en duimverstuikingen ook al uit het zorgpakket zijn gehaald 🙂 Maar zoals het er nu uitziet is het wel weer nodig.

  Sinterklaas ik vraag dit jaar niet alleen iets voor mijzelf, maar ook voor elke hardwerkende Nederlander die een vakantie verdiend heeft: sneeuw, sneeuw, sneeuw! En een eerlijke verdeling over de gehele Alpen aub, dan heeft iedereen voldoende 😉

 2. Bram schreef:

  Ik ga pas met Carnaval richting de Alpen. Doe nu maar eerst een mooie winterperiode in de LL. De kaarten van vanochtend zijn niet zo gunstig voor de LL, of zie ik dat verkeerd?

  Duimen dat er geen WC komt!!!!

 3. chris schreef:

  Hebben jullie de sneeuwdek kaart voor 4-12-12 00:00 uur gezien.
  Die is toch wel lekker hoor! Zelfs zuid spanje krijgt een dekentje. Nederland enkel aan de oost en zuid grens, maar toch…heerlijke sneeuwdek kaart!

 4. michel schreef:

  Een herhaling van december 2010 mag wel maar als er een goede vervolg komt in februari/maart.

  TIjdens mijn wintersport in Gerlos in de vakantie in februari heeft het op zaterdag toen we aankwamen gesneeuwd en de rest was het rond het vriespunt, gevolg dat het sneeuw in het dorp zo weg was.

  We zullen zien de komende tijd.

 5. leo schreef:

  @Chris, waar kun je de sneeuwdek kaarten vinden? Ook bij Meteociel.fr?

 6. Bram schreef:

  @leo Deze staan bij weerkamer onder het kopje weerkaarten..

 7. Ronaldo schreef:

  GFS 06u is werkelijk een droom voor de Alpen. Met name de noordkant. Straks doe ik wel ff verslag. FF wachten tot de hele run binnen is.

 8. Bram schreef:

  GFS 06u is ook voor de LL goed koud.. brrrrrrr Deze run zal waarschijnlijk niet ondersteund worden door andere ensemble..
  Wel prachtig om te zien dat de kansen voor winterweer in LL mogelijk blijft…

 9. Ronaldo schreef:

  In de loop van deze week krijgt EU te maken met een noordelijk stromingspatroon waardoor het aanmerkelijk kouder zal gaan worden, zoals hier vele malen geschreven. Dit komt door veel hogedruk invloeden op de oceaan. Een echte blokkade is het nauwelijks te noemen. Pas aankomend weekend trekken de hoedrukgebieden zich een beetje terug richting de Azoren en de Noordelijke IJszee waardoor ddeur opengezet wordt voor diverse depressies om W-EU te veroveren. Na volgende weekend (best wel ver weg eigenlijk) komt er een prachtig occlusiefront richting de Alpen. Met voor NL dikke regen en (waarschijnlijk) W – NW storm. Op het moment dat het front bij de aplen aankomt is de “ritssluiting” geheel dichtgetrokken en kwakt het dikke sneeuw neer aan de noordkant.
  Hier de neerslagkaart tm volgende week dinsdag:
  http://www2.wetter3.de/Animation_06_UTC/186_35.gif
  Al met al hele goede vooruitzichten voor de alpen. 🙂

 10. tom schreef:

  @Ronaldo, ik zie toch op de kaarten dat er in de LL ook wat sneeuw kan vallen of ben ik verkeerd?

  • Ronaldo schreef:

   @ Tom. Daar geloof ik niet zo in. Denk eraan dat de stroming tegen die tijd NW is en dat het water van de Noordzee nog relatief warm is. In het oosten en het zuiden wellicht een klein kansje op wat natte sneeuw. Het is een dubbeltje op zn kant, maar ik geloof niet heel erg in sneeuw voor de LL. Belgische Ardennen en Sauerland overigens wel een mooie laag. Maar dat ligt allemaal wat hoger hè!! 😉

 11. Ronaldo schreef:

  @ Bram. Wellicht heb ik een nieuwe bril nodig, maar op de GFS van 06u komt de echte kou ten oosten van ons terecht. Hooguit in of net na het weekend wat vorst (meest lichte – en in het oosten)
  OK, op hoogte koelt het goed af, maar daar hebben we geen moer aan hier in NL. Op zeeniveau weinig tot geen vorst. Sorry voor alle LL winterliefhebbers. MAAR….we hebben de pluim nog. Zo ff bekijken dus !!

 12. tom schreef:

  lap we kunnen opnieuw beginnen al een geluk dat de winter nog moet beginnen dus kansen genoeg

 13. Joost schreef:

  Is er ooit wel eens onderzoek gedaan naar welk model het beste werkt. Het Europese ECMWF of het Amerikaanse GFS? Of mag je deze modellen in die zin niet met elkaar vergelijken?

 14. Bram schreef:

  @ Ronaldo Haha zie nu wat er fout was. Zat op de dag van gister te kijken op de 06u. Foutje..

 15. tom schreef:

  toch straf dat het zo ineens allemaal kan veranderen op een paar dagen tijd

 16. Ronaldo schreef:

  In de GFS pluim is nog wel wat ruimte om er nog wel een korte LL uit te toveren. Hoofdrun aan de warme kant met redelijke ondersteuning en ook de ctrl eensgezind met de oper. (prikpunt twente) Toch nog wel een aantal leden die voor een beetje kou gaan, met name op het einde. In het westen (waar ik woon) totaal geen vorst van betekenis in deze run. Ik geloof er niet zo in. Om eerlijk te zijn ben ik meer een fan van het alpen weerbericht en laat ik de LL wintervoorspelling graag aan @Ab, @Afkoeling, @Leo, @Erwin etc. over. Laat die koude Russische IJsbeer maar eens ontwaken en zn klauwen richting W-EU uitslaan. 😉

 17. Marco H schreef:

  Ik ben helemaal niet zo pessimistisch over deze run. Hij is alweer wat kouder dan de voorgaande 2 runs en de sneeuwkansen zijn over het algemeen toch iets toegenomen voor de LL vanaf komend weekend…KEEP THE FAITH

 18. Robmcg2Saalbach schreef:

  @Ronaldo, ben het toch ook wel een beeje met je eens. Ik heb het idee dat het gros van de berichten over de LL gaat. Ik gun iedereen zijn portie wintergeluk, maar deze site is er in eerste instantie voor de wintersport? Ja, ik weet schaatsen is ook een wintersport, maar niet in de context zoals ik het bedoel. Is het niet mogelijk om de boel te splitsen? Nu lees je alle reacties door en wordt er veel gediscussieerd over een winter in Nederland. Ik lees in elk geval het liefste over de winter in de Wintersportgebieden.

 19. Marco H schreef:

  En ik vind dat juist zo leuk aan deze site. K ben zelf ook een winterliefhebber voor zowel de Alpen als de LL. Voor velen beperkt de wintersport in de berggebied maar tot 1 of 2 weekjes per jaar. Het grootste deel van de winter brengen gewoon in ons kikkerlandje door. Daarom vind ik het juist zo goed aan deze site dat er aan beide onderwerpen aandacht wordt besteed. Daar komt bij dat er met name in het forum over een LL-winter wordt gesproken. In de berichten van Hajo worden op dit moment vooral de berggebieden behandeld. Pas als een echte winterse periode in de LL van toepassing is (11-stedenfase februari 2012) wordt hier pas dieper op ingegaan. Op die manier kan deze site een veel breder publiek trekken en eventuele niet-skiers/boarders warm maken voor een bezoek aan een van de wintersportgebieden in Europa of daarbuiten.

 20. tom schreef:

  @Robmcg2Saalbach, ik heb veel respect voor de wintersportliefhebbers en oké daar is deze site ervoor maar er zijn mensen die niet naar kunnen waaronder ik wegens privéproblemen dus vind ik het wel goed als er hier ook over de LL i.v.m het winterweer wordt gepraat

 21. sjaco schreef:

  Ik vvind het spijtig dat niemand op mijn reactie reageert. WC volgende week. Stond enkele dagen geleden al in de weerkaarten. Toen, je ziet het verkeerd, het is een uitbijter.
  Ik ga gelijk krijgen, helaas voor de winterliefhebbers.maak elkander maar gek, daar staat deze site volgens vele andere weerblogs bekend om.
  Lees jullie eigen voorspellingen, moet je toch lachen

  • Bram schreef:

   @Sjaco, Je weet het nooit zeker. Een aantal runs geleden was het toch heel anders. Hier is altijd gezegd dat het nog erg ver weg is en onbetrouwbaar. Daarbij maakt het mij wel gelukkig elkaar te enthousiasmeren over de MOGELIJKEN weersveranderingen… Wellicht is een andere site/blog beter voor jou, voor mij iig niet!!!

  • Ab schreef:

   Hey @sjaco, jij snapt het niet. Je moet je realiseren dat lange termijn erg onbetrouwbaar is. Ook als er winterweer op staat voor de LL en WC. circulatie voor de LL. Hoe verder je vooruit kijkt hoe onbetrouwbaarder het wordt. Momenteel gezien de huidige pluimen is koudkwakkelen de enige juiste conclusie voor de komende 5dagen voor de LL. Alles wat daarna komt moet je geen waarde eraan hechten ook als winterweer op staart. Beschouw winterweer op lange termijn als virtuele voorpret en niet anders dan dat.. En zoals @Bram zegt kijk ook naar het gemiddelde van alle berekeningen. En momenteel is van WC circulatie geen sprake en ook van echte winterweer niet op de weerkaarten voor de LL. En elke dag veranderen die weerkaarten en dat vooral na dag 5. Er is een gezegde en die luidt “Niets is zo veranderlijk als het weer”

  • Ab schreef:

   En nog wat @Sjaco, ik meldt elke dag bij zo’n analyse van een hoofdrun die uitkomt dat de lange termijn veelste ver weg is en erg onbetrouwbaar. Dus bij deze realiseer ik me dat de lange termijn niet serieus neem maar als er iets leuks op staat in de vorm van winterweer beschouw ik het gewoon als virtuele voorpret op de kaarten. Alleen als het heel dichtbij komt binnen vijf dagen dan ga ik er wel serieus over nadenken. Maar is er dus geen echte koude winterweer opkomst de komende 5 dagen voor NL maar ook geen WC circulatie. Eerder dus koudkwaakelweer. De echte winter komt wel naar de Alpen toe met bakken sneeuw 🙂

  • Eric schreef:

   @sjaco sluit me volledig aan bij @ab……..en het is waar @ab zet het er altijd bij……dus het gaat om voorpret en berichten lezen van elkaar…gewoon leuk bezig zijn met zijn allen….en de site is top met prima mensen hier dus @hajo ga zo door.

   Splits ook niet weer in LL en Alpen vind het allebei top dat hier informatie over staat en allebei heeft mijn interesse.

 22. Bram schreef:

  Ik sluit me volledig aan @ Marko H. Het winters gevoel wat je krijgt als je de berichten leest over weer in de LL en Alpen, geweldig. Ben zelf een enorme fan van wintersport maar ook zeker het winterweer in de LL. Aangezien ik maar 2 weken na de alpen ga ben ik zeer geïnteresseerd in het weerbericht over de LL. Misschien is splitsing van de weerberichten een optie maar dat laten we @ Hajo over.. In ieder geval een geweldige site…..

  • michel schreef:

   Daar sluit ik me ookhelemaal bij aan, maar dit komt ook door de enthausiasme van Hajo.

   Kaarten lezen en/of willen begrijpen is bij gekomen door de tijd van Hajo bij sneeuwhoogte.nl, kom daar nooit meer maar hier meerdere keren per dag.

 23. Ronaldo schreef:

  @ Robmcg en @ Marco H.: eigenlijk ben ik het met jullie beide eens. Mijn reactie/update was niet om een discussie op gang te helpen inzake LL winter of Alpen weerbericht. Ik lees graag de berichten van de “collega” reageerders over een eventuele LL winter. Ik meng mij niet in die discussies omdat ik het gewoonweg minder interessant vind. Het hooggebergte vind ik veel interessanter, maar ook alle andere winter weerberichten, zoals laatst in de VS. Als er een echte winterperiode aankomt (lees: schaatsperiode) met sterke kou en dagenlange kou, dan ben ik de eerste die hier roeptoetert dat het los gaat. Dat zit er nu (nog) ff niet in. En ik hoop van harte dat ik in mijn ongelijk gesteld wordt. Eerst maar ff de Alpen en daarna zien we wel weer. (wat mij betreft) 🙂

 24. Marco H schreef:

  @Ronaldo: Dat is dus het mooie aan zo’n forum. Je bepaalt zelf wat je leest en waar je op reageert. Laten we met z’n allen hopen op een fantastische winter voor zowel de LL als de Alpen. @ Sjaco: Van een uitgesproken WC zie ik niets terug in de kaarten..eerder koudkwakkelen met iets toegenomen sneeuwkansen voor met name het zuiden. Ook in de ensembles zie ik geen echte WC…Als een scenario van een warme of koude uitbijter echt uitkomt is hier natuurlijk een flink portie geluk bij komen kijken. Deskundigen gaan niet voor niets uit van het ensemble gemiddelde

 25. carl schreef:

  geef mij maar het weer voor de alpen. Moest het nu echt gaan winteren hier in de LL. Dan mag er iets over geschreven worden.
  Uit de reacties die ik lees spreekt niemand bijna meer over de alpen. Spijtig. Het winterseizoen staat voor de deur en al ga je maar 2 keer op jaar op wintersport. Het is leuk hoe het er aan toegaat daar. Daarvoor is deze site toch. Ik weet ookwel dat er veel sites bestaan waar je het weer kan checken. Maar Hajo heeft me vroeger overtuigd met zijn weerberichten van de alpen en zat er telkens op. Daarom volg ik hem. Dus laat die updates van het weer van de alpen maar komen 🙂

 26. carl schreef:

  zeker en vast. Volgende week zit ik in Frankrijk Val Thorens.
  Ze geven tegen 5-6-7-8-9 nog meer sneeuw 🙂 Hopelijk gaat het ook nog wat opklaren zodat we toch enkele uurtjes kunnen knallen.

 27. Ronaldo schreef:

  Sjeemig @Carl. Vanaf morgen gaat het daar 2 dagen vet sneeuwen en volgende week koud. Je gaat een top week tegemoet kerel. En een echte skiër of boarder knalt ook bij bagger weer….toch?? :-p

 28. Cees3 schreef:

  twee vraagjes om het allemaal beter te snappen:
  1. Ellmau valt dat onder Noord Tirol, of Oost Tirol (ligt nl noordoostelijk. Maakt verschil in hoe je de voorspellingen moet lezen
  2. Valt Ellmau onder het Innsbruck ensemble?

  En eigenlijk nog het belangrijkste, kan ik daar skiën 20 december??

  • Eric schreef:

   @cees3…..Noord kan t van de Alpen en als het meezit ben ik er rond 7 december kan dan precies vertellen wat er ligt en hoe de pistes zijn…….ik ga er helemaal vanuit dat het komende week goed gaat komen met de natuursneeuw en de circa 1100 sneeuwkanonnen die er in het gebied staan.

 29. Ronaldo schreef:

  @ Cees3. Wat belangrijk is, is dat Ellmau aan de noordkant van de Alpen ligt in de zgn “Staulagen”.
  Je kan in het ensemble kiezen voor Innsbruck, maar ook voor Zell am See/Kaprun. Dat ontloopt elkaar niet zo heel erg veel.
  En dan het belangrijkste: het ziet er goed uit voor de alpen hoor. Ik denk dat je op 20-12 de latten (of plank) wel onder kan binden. MAAR…het is nog erg ver weg en tegen die tijd kan het warm water regenen. (Daar gaan we maar niet van uit) 😉

  • Eric schreef:

   @ronaldo maak Cees nog niet zo bang. Ik heb in die 20 jaar altijd kunnen skieen daar….nou ja 1 jaartje was het wel bedroevend maar daar moeten we maar niet aandenken. Komt allemaal goed weet zeker dat je 20 december kan skieen aldaar.

 30. tom schreef:

  @carl, zoals ik daarstraks al aangaf heeft niet iedereen de kans om naar de wintersportgebieden te gaan en oké het is een site vooral voor die omgeving maar de reacties van @ab, @leo en wie ik nog allemaal vergeten ben vind ik geweldig om voor de mensen die hier blijven en het zo allemaal kunnen volgen want hier is het echt duidelijk wat die jongens vertellen en heb er al veel van bijgeleerd dus daarom vind ik deze site geweldig ook voor de LL dat is mijn mening hé

 31. pim schreef:

  ik hoop dat we vanavond aan de hand van nieuwe kaarten weer een update krijgen van Hajo mbt het weer in de Alpen! …

 32. Ab schreef:

  GFS 12u stroomt binnen en ziet er toch weer wat beter uit voor a.s weekend gezien deze kaart op 144h vooruit (2dec http://www.weerwoord.be/uploads/17112012264414.png met daarbij toch een lekkere kou uitbraak vanuit scandinavie op 1500m (850hpa vlak) Met daarbij zelfs -10gr erop en aan de grond gezien de 2m tempr overdag rond het vriespunt voor NO NL en +5 voor de kust. Ook nog kans op sneeuw landinwaarts vanwege een storing van dat laag wat overtrek. Wordt vervolg

  • Ab schreef:

   Inmiddels bekend t/m 168h (3dec) Met dan weer toenemende depressie activiteit vanuit het westen. Wel nog koud 3dec overdag op de GFS kaarten van 12u met dan rond het vriespunt overdag en lichte vorst in de nachten. Daarna weer ff een westenwind en oplopende 2m tempr voor de LL op de kaarten. Voor de Alpen dan begin december opnieuw een bak sneeuw. Nu voor de west en noordkant op 3/4dec door die depressies vanuit het westen. Wel nog ruim onder nul op 1500m voor de Alpen. Wordt vervolg

  • Ab schreef:

   Vervolgens vanaf 5dec opnieuw hogedruk activitieten boven Groenland op de GFS kaarten van 12. Met daarbij ook weer een uitbreiding van het azorenhoog die richting toe. En vindt er ook verbinding mee vanaf 7/8dec. Met dan ook daarna vanaf 10dec een glijbaan van een lagedrukgebied vanuit het NW van europa naar de Franse Alpen en Spanje zelfs. Achter die laag toch weer hogedruk naar scandinivie en Rusland met dan weer NO winden voor de LL en aanvoer van koude lucht op 1500m en ook weer dalende 2m tempr tot iets boven nul. veelste ver weg en erg onbetetrouwbaar. Voorlopig lijkt het bij koudkwakkelweer te blijven voor de LL. Maar het is nog niet beslist. En ja de Alpen daar heb ik alleen maar goed nieuws voor 🙂 Die krijgen een volle bak met sneeuw getuige deze kaart waar ook een beetje oost NL meedoet 😉 www2.wetter3.de/Animation_12_UTC/180_35.gif

 33. sebastiaan schreef:

  mooie kaarten nu voor europa mooi witte ff duimen jongens! http://wetter3.de/animation.html veel ste ver weg maar het zal nog wel op en neer schommelen

 34. Ab schreef:

  En UKMO nu de 12u versie blijft volharden in een echte winterse scenario voor de LL vanaf a.s weekend voor de LL vergeleken met de GFS hoofdrun van 12u. Want opnieuw wordt er een sterkere hogedruk ten westen van NL berekent en wordt ook het laag opnieuw zuidelijker berekent dan de GFS 12u. En dat vanaf 120h vooruit al (1dec) Met dan op 2dec een forse kou uitbraak vanuit scandinavie door een scandi-hoog en NO winden. Zo zie je maar weer er valt niets te zeggen nog over het weer vanaf a.s weekend en erna voor de LL. Hier de link naar UKMO en iedereen kan die kaarten bekijken http://www.meteociel.fr/modeles/ukmo2.php Te spannend nog 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.