DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Krijgen we de koudste 1 mei sinds het begin van de metingen?

check ook eens

14 Reacties

 1. peter schreef:

  Dus kans op nachtvorsten in nederland?

  • Hajo schreef:

   Kleine kansjes idd… maar ik vind eerder de lage maxima bijzonder en focus daarop. Wanneer wordt het voor jou bedreigend?

   • peter schreef:

    Dat begrijp ik.Vanaf +1 tot -1 op 1.50 m hoogte dan gaat het spannend worden want dan kan het aan de grond makkelijk 3 graden vriezen of meer.
    Dan is het stadium van de bloemen ook belangrijk als de bloemen vol open staan zijn ze vatbaarder voor vorst.De sterkte van de bloem heeft ook veel invloed en ik zit in de NOP en een polder is laag koude lucht zakt dus polders zijn gevoelig voor nachtvorst.
    Wat heel apart is om s’nachts tijdens beregenen mee te maken is de wisseling van temp. Zo is het -1 en 10 minuten later op dezelfde plek + 2 om vervolgen 30 minuten later naar -2 of lager te duiken.

    • Leo schreef:

     Mooi om dat te constateren! De onderste uitgestraalde koude luchtlaag is soms maar enkele meters dik. Bij maar een zuchtje wind mengt die met de warmere lucht daarboven.
     NB toch opletten de komende weken: het zit er steeds dicht tegen aan hoor. Zeker rond 1 mei is nachtvorst op 1m50 goed denkbaar (de laatste berekeningen zijn vooral in de nachten wat kouder). Daarnaast @Hajo: vergis je net in a. de pluim (die plot alleen de 6-uurs waarden) en b. de temperatuur op 1m50. Zeker in het voorjaar kan de temperatuur aan de grond zo maar 6 of 7 graden lager uitkomen 😉

  • Leo schreef:

   NB Actueel.. Waarbij meteen opgemerkt dat de NOP (Marknesse als meetpunt) bij een (noord)westelijke wind (> 1 bft) door de invloed van het IJsselmeerwater veel minder vorstgevoelig is dan bv. de Achterhoek en de Veluwe. Daarnaast ligt er thans wat bewolking over de NW-helft van NL wat de uitstraling uiteraard tegengaat.

 2. Jochem schreef:

  1 tot 5 mei een paar dagen fietsen in de heuvels rond vichy, zuidelijk genoeg voor nog een beetje aangenaam weer? Ik hoop het!

 3. Snowman schreef:

  Slecht weer aanstaande, maar wat mij betreft wel heel leuke kaarten 😀 Ben erg benieuwd naar komende runs

 4. daniel schreef:

  Mwa, van mij mag het nu wel eens gewoon aangenaam weer worden. Paar mooie voorjaarsbuien en dan normaal weer. Die kou duurt eigenlijk wel lang genoeg zo. En we hebben een flinke pech dat de rotste dagen deze maand hoofdzakelijk in de weekenden lijken te vallen.
  Gelukkig kunnen we er niks aan doen!

 5. Daniel schreef:

  Z-O NL komt er idd goed vanaf. De koude wind is daar (net als elk voorjaar) net ff minder nadrukkelijk aanwezig. Zal blij zijn als we eindelijk eens in een rustigere warmere stroming komen.
  Kouderecord in deze weken zijn leuk voor de statistieken, maar ik heb liever een koude winter ipv dit gedoe (geen winter en dan koud voorkaar).

 6. Leo schreef:


  Vlak de sneeuwkansen niet uit 😉 Al zeker vier runs op rij berekenen beide gezaghebbende modellen die -wat wisselend maar steeds terugkerend tussen 28/4 en 2/5. Voor het Sauerland lijkt dat zelfs zeer kansrijk maar ook voor de Limburgse heuvels sluit ik het zeker niet uit. Bijzonder, na een winter zonder winter zelfs wel extreem te noemen. Maar niet uniek: 17 mei (1935) is de laatste dag waarop in De bilt sneeuw is waargenomen. In dat zelfde jaar (15 mei) de laagste max. voor mei: 6.3 graden. Ook daar is een (klein; meteo-fictie) kansje voor hoor. NB in de GFS-12h run een net-aan ijsdag voor de Schotse hooglanden op 30 april..

 7. Leo schreef:

  NB Nu we het er toch over hebben 😉 Nog steeds sneeuw op de pistes! Winterberg (Poppenberg) vandaag:

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.