Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Krijg ik op 20 maart 2015 de laatste mooie zonsverduistering van mijn leven te zien?

check ook eens

16 Reacties

 1. Leo schreef:

  12 augustus 2026 en vooral 2 augustus 2027 (waarschijnlijk op vakantie naar Gibraltar) staan bij mij al even in de agenda hoor. Bij laatstgenoemde een totale verduistering van 5 minuten, om 9 uur in de ochtend. Ik citeer je even Frederic. ” Want ik herinner me 11 augustus 1999 nog alsof het gisteren was: de totale zonsverduistering boven het zuiden van België en het noorden van Frankrijk. Een once in a lifetime gebeurtenis. ” Daarom dus. Ik was er ook; in Metz. Ondanks dat het zwaarbewolkt was; overweldigend. By far de meest spectaculaire ervaring van een natuurverschijnsel ooit. In 10 seconden tijd werd het voor 2 minuten totaal nacht. God draaide de dimmer even om. Zo enorm bizar! Aanraders!

 2. Ab schreef:

  Ik heb het al in de agenda staan @Frederic voor de 20ste van maart vanwege die zonsverduistering om het vast te leggen 🙂 En ja die andere datums dat zie ik dan weer wel met de nadruk op 12/8/2026 en 2/8/2027.
  Laatste mooie zonsverduistering zoals @Leo al aangeeft was idd 11/8/1999 en mooiiiii dat ie was!!!
  Maar ik hou het in de gaten!!!

 3. Joke, Riederalp schreef:

  Het is vast een fabeltje, maar is in de maand van de verduistering is dan ook altijd de natuur in de war? (storm, aardbevingen enz)

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  He jammer, zit ik net nog in Oostenrijk (Hoch Krimml)… ik vrees dat je met zo’n 70% verduistering toch relatief weinig zal zien.. nah jah,… wie weet wel grotere kans op weinig bewolking… bedankt voor de tip.. Ik heb ergens nog zo’n lasbril liggen dus dat neem ik dan maar mee de piste op…

 5. Dennis schreef:

  Je kunt ook gewoon over 2 jaar naar de USA op zomervakantie gaan. Daar een totale eclips van west naar oost, duur is 2min 40 sec. Genoeg plek om ‘m eens goed te bekijken 🙂
  Zie: http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEmono/TSE2017/TSE2017fig/TSE2017pp2a.jpg

  Of een paar jaar later voor een whopping 5min en 17sec naar Costa Rica, op 14 oktober 2023, midden op de dag 🙂

 6. Ronaldo schreef:

  Hier een mooie animatie

 7. Jeroen Elferink schreef:

  Woehoe zie net op mijn schoolrooster dat ik die vrijdag 20 maart vrij ben. Wordt dus volop genieten bij mits helder weer.

 8. Tijs schreef:

  Een Wintersportweerman die zich laat invriezen……… Bijzonder.

 9. Paul A Club 1989 schreef:

  Zo, Ronaldo, die animatie, heb je een linkje voor me? die is echt super. Zo kan ik het eenvoudig aan mijn kinderen uitleggen. thx!

 10. Gerard schreef:

  Was op 11/8/1999 in Verdun.
  Wij hadden geluk, want vlak voor het moment supreme trokken de wolken weg.
  Heel bijzonder ook was hoe de natuur reageerde, plotseling werden de vogels stil. En toen het afgelopen was begon iedereen spontaan te applaudiseren.

  Heel gaaf was dat

 11. Paul A Club 1989 schreef:

  thx Frederic, ik ga hem zoeken!

 12. deepblue schreef:

  Super – was er in `99 ook bij in noord-frankrijk. Geweldig, zeer de moeite waard inderdaad.
  Nu heb ik een mooie 8“ telescoop met zonnefilter, dus ga er nu nog meer van genieten

 13. Ronaldo schreef:

  Hoi Paul
  hier de link idd via wiki
  http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/0112015/

 14. Mitch schreef:

  Tof artikel @Frederic! Dat er van de zon alleen een smiley overblijft, waar heb ik dat nog gehoord?

 15. Bijzonder interessant en bovendien erg leerzaam @frederic !
  Ik heb alvast onmiddellijk 20 maart met stip aangeduid in mijn agenda’s zodat ik zeker ben niets van dit spektakel te hoeven missen.
  Het zal trouwens de allereerste keer zijn dat ik een zonsverduistering live meemaak.
  Helemaal TOP dit bericht hoor ! 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.