Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Krijg ik “helaas” gelijk over tweede horrorwinter Verenigde Staten?

check ook eens

27 Reacties

 1. Jelte schreef:

  Pfff januari naar Rockies(10 dagen wintersport), erg benieuwd wat het gaat worden ha ha

 2. Joost Amsterdam schreef:

  Ik hoop dat we in het komende winterseizoen te maken krijgen met yang en yang. Ying en ying vind ik ook goed. Op ying en yang zit ik niet te wachten. Hadden wij afgelopen jaar al gehad. Wij weten maar al te goed waar ying toen was en waar yang. Ik hou mij dan maar vast aan een hier voorspelde winter als in 2012.

 3. Spyfromthesky schreef:

  Zojuist de laatste run van GFS bekeken. Fantasie of houdbaar? Ach, het ziet er compleet anders uit.
  Nu blijk op termijn juist een gordel van lage drukgebiedjes vanuit iets wat NW hoek zich over Europa.
  Dit doet zich in de run voor vanaf 13-11-2014.

  Maar in het veel te verre fictiegebied lijkt er iets spannends te gebeuren. Een uitloper van een hoog bij Groenland zakt af naar het zuiden boven de Scandinavische landen en rukt zich van het Groenland hoog zich los, terwijl het Groenland hoog zich geweldig opblaast en totaal geen lage druk (ruim?) in de buurt duld. Een laag lijkt richting de Azoren worden geduwd.

  En ja, ach het is de laatste week van november, ook in deze run waarin er iets meer lijkt af te spelen.
  Maar ik kan natuurlijk niet zeggen dat dit een echte trend is.

  Gisterenavond laat, buiten de volste maan (rond 23.00 uur), het was helder in Dordrecht. Wat een plaatje. En de temperaturen. Ach zolang we maar in de buurt van de 10 graden blijven en niet ver daarboven biedt ons meer vertrouwen in de laatste week of 1½ week van november.

  Spyfromthesky

 4. Hajo schreef:

  Laatste kaart GFS06u is onverbiddelijk: kansjes op nachtvorst zijn er de komende periode maar de neiging van terug aanwakkeren van de Föhn is er steeds! Franse Alpen ziet er nog het beste uit momenteel…. maar echte winter is ver te zoeken… laten we maar even gaan genieten van het spektakel in Amerika!

 5. Carl schreef:

  Inderdaad, nieuwe gfs run is wel positief. Laten we samen duimen

 6. Hajo schreef:

  Nou ik vind dat maar een weersoepje in de GFS parallele… Ja winter in Scandinavie… maar dat wisten we al…

 7. Roy schreef:

  Ik teken toch ook voor de (verbeterde) GFS Run in de 06h. Hier geprikt voor de Franse Alpen en zoals Hajo ook schrijft; Hier liggen de beste kansen. http://www.plaatjesdump.nl/upload/66e3e2b8330a991aca11b73e5cc3334d.gif
  Duidelijk is dat er 2 sneeuwmomenten aankomen en ook de derde is in de maak 🙂

 8. Ronaldo schreef:

  Off topic maar wel mooi. Een zeldzame ieniemienie quasi tropisch systeem boven de Middellandse zee. Windstoten tot 135 kmh op Lampedusa. Zoiets wordt ook wel een Medicane genoemd.


  • Jannes schreef:

   Wat maakt dit een “mini tropische storm”? Ik bedoel, zo’n “ding” zie ik wel vaker op de kaarten. Ook boven NL. Of praat ik nu heeeeeel dom?

   • Ronaldo schreef:

    Helemaal niet hoor Jannes. Dit is een hele kleine depressie. Deze is echter niet veel anders in opbouw dan de depressies die op de oceaan (op gematigde breedtes) ontstaan. Het is ook niet echt een tropische storm. Het is een zgn medicane. Een depressie die mega snel ontwikkeld door het zeer warme water van de Middellandse Zee . Alle factoren voor een super snelle ontwikkeling staan dan op groen. Daardoor`ontwikkeld een oog en ook enorme windsnelheden. Tussen 1948 en 2011 zijn er slecht 99 waargenomen. Dus ook vrij zeldzaam. Het is een semi gesloten systeem (een tropisch systeem is gesloten) maar heeft wel de windsnelheden van een cat.1 hurricane. (Lampedusa +135 kmh Malta +130 kmh – windstoten 150 kmh en hoger – windstoten zelfs in de hurricane cat.2 sector) Echter weer niet de warmte en de vochtigheid van een echte TS. De vergelijking met een hele diepe depressie die op de Noordzee is beter. Het is een apart fenomeen.

   • Ronaldo schreef:

    Hier mooi te zien wat het verschil is. Gonzalo (boven de Atlantic) en een ieniemienie depressie (zoals vandaag bij Italië) boven de Kaspische zee. Gesloten en relatief groot (Gonzalo) en semi gesloten en veel kliener (kaspische zee).

 9. Ab schreef:

  Accuweather heeft ook z’n winterverwachting binnen en verwacht een iets koudere winter dan normaal voor de LL. En opvallend vind ik dat ze voor de Alpen een sneeuwrijke winter verwachten maar voor Scandinavie een zeer zachte winter. Zou dat laatste duiden op meer hogedrukinvloed de komende tijd boven Scandinavie?? Anders kan het niet zomaar zacht uitpakken. Ik zie wel wat wordt. Hier de link http://www.accuweather.com/en/weather-news/europe-winter-2014-2015-forecast-snow-cold/36777733

 10. martijn sonnenberg schreef:

  Grappig om te zien dat een wintersportgebied als lech helemaal nog niet bezig is met of er wel sneeuw komt de komende tijd, en de huidige sneeuw gewoon wegveegd van de toekomstige pistes voor bouwwerkzaamheden (onder andere onder het topstation van de gondel naar oberlech en op de kriegerhorn)

 11. snowman schreef:

  GFS komt nu weer met hoge druk in de omgeving van IJsland en Groenland.

 12. Stefan Kaptein schreef:

  Vandaag nog even lekker gesurft, maar wat was het al koud aan de handen en mijn hoofd. Het Markermeer water was nog wel te doen, maar is toch ook al aardig afgekoeld. Ik hoop eigenlijk dat dit toch wel één van de laatste keren windsurfen is, want als dat zo is dan hebben we de winter te pakken.

 13. Wim schreef:

  Ziet er wel heftig uit

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.