sneeuw-noorwegen

Dit is niet de avondupdate voor de Alpen. Maar met deze tweet op mijn verbaasde netvlies, moest ik gewoon even een apart bericht maken. Hoeveel sneeuw hebben we in Noorwegen momenteel?

sneeuwhoogte-noorwegen

Gigantische sneeuw! Het hele donkerblauwe gebied zit boven de 2 meter sneeuwhoogte. Dat is in de Alpen best normaal maar in Noorwegen zeker niet.

sneeuwhoogtepercentage

De piekgebieden zitten wel normaal of hoogstens op 50% meer dan normaal. Maar er zijn hele zones met meer dan 3x de normale sneeuwhoogte. Zie eens rond de Sognefjord, de dikste en diepste fjord van Noorwegen. Je zou bijna gaan denken dat de gletsjer die die fjord gevormd heeft zijn retour aan het maken is. En de zuidkust! Daar is 20cm al 3x normaal. En zoals dat in Noorwegen gaat: hebben de fjorden te veel heeft de regio rond Oslo te weinig. En omgekeerd. Maar de 50cm rond Lillehammer is genoeg hoor. beetje kunstsneeuw erbij en hopla.

Op dit moment hebben we geen “man in Noorwegen”. Terwijl de hele situatie schreeuwt om live updates van iemand die daar vrij kan rondrijden om dit in beeld te brengen. Als jullie wat interessante facts en pics kunnen opduikelen kunnen we hieronder een mooi draadje maken. Zelf had ik op Facebook al snel wat leuks gevonden! En nu snel verder met de avondupdate voor de Alpen en de Lage Landen. Plus natuurlijk de Wintersport-Arena Sauerland.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

4 reacties

Gesloten voor reacties.