Gisteren is de moeder aller dumps begonnen in de zuidelijke landstreken van de alpen. Met name het Oostenrijkse Karinthië en het Italiaanse Trentino / Dolomiti hebben ervan langs gekregen. Wauw, wat komen daar een mooi plaatjes vandaan. Het internet, met name Twitter, staan er vol mee. Hajo gaf ons al een voorproefje in zijn bericht van vanochtend. Ik heb er ook een paar. Die 2 meter is vast wel ergens gehaald.

 

Eerst maar een foto van onze trouwe volger Hans VK uit Alta Badia. Geweldig Hans, wat zal jij genieten.

Nog één uit Alta Badia.

Valdifassa

Voldo

Corvara

Livigno

Livigno in 4

Livigno….hard werken aldaar!

nog meer Livigno

Tja, het wordt eentonig, maar ook dit is Livigno.

en waar zou dit dan zijn……juist, Livigno!

Dit is een foto van Jochem Uytdehaage via Twitter.

En de laatste komt uit Cadore.

Nou ok dan. We kunnen dit jongetje toch niet laten staan? Kliene jongetjes worden groot. Maar volgens mij is deze al aardig aan de maat. En al die sneeuw wordt veroorzaakt door Mayla. Door wie??

Het lagedrukgebied boven de Middellandse Zee heeft de naam Mayla meegekregen. Mayla ontstond op de Atlantische Oceaan en is via de Spaanse kust over de MZ getippeld en kwakt nu al het vocht dat zij onderweg heeft opgezogen tegen de zuidkant van de Alpen. En dan met name de zuidoost hoek van de Alpen. Laten we zeggen tussen Livigno en de Sloveense grens, inclusief de Oostenrijkse zuidelijke Alpen. Maar ook de kant van Valle d’aosta heeft zn portie gekregen. Kijk ook nog even naar deze geweldige time lapse die Ingrid in de reacties achterliet.

En Mayla is nog niet helemaal klaar. Er komt nog het e.e.a. bij in diezelfde regio. Niet meer zo heftig als de afgelopen 24 uur, maar 10 cm per drie uur kan nog makkelijk gehaald worden. Dus nog paar een paar decimeter erbij dan? De sneeuwgrens zwabbert wel wat. Eerst stijgt de sneeuwgrens tot 1200-1400 meter, om daarna weer te dalen. en dan komt de volgende laag, en de volgende, en de volgende….

En dat is mooi te zien aan de pluim. Prikpunt Trentino Italië. Tja, need I say more!!

Straks nog een kleine update over de situatie aan de noordkant in een apart bericht. En dan kijken we ook of de kans op sneeuw aan de noordkant inmiddels is toegenomen. En hoe zit het toch met die Laagland winter?? 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

11 reacties

Gesloten voor reacties.