De komende dagen spookt het aan de zuidkant. Geen Föhn, maar een soort onbestemde weersoep waarbij pieken gaan optreden tot 4mm regen per uur. Hierboven het ensemble voor een punt in de buurt van Sestrière. Sneeuw valt pas boven 2000 tot 2400m. Maar op de gletsjers van de hoofdkam is de neerslag al veel minder intens. Misschien 20cm sneeuw daar. Daarentegen verwacht ik mogelijk wel overstromingen in de Povlakte met een accumulatie van meer dan 150mm in enkele dagen.

Bekijk het verloop van de ellende van west naar oost op de kaarten van wetter3.de. Die worden bij een volgende update van deze site ook gewoon hier doorklikbaar gemaakt. Hoef je minder rond te surfen. Lekker makkelijk!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.