gldnrtriever

 

Nog een mooi plaatje uit de Alpen. Deze uit Zermatt is natuurlijk niet zo vet als die uit Cervinia van vandaag, maar wel treffend voor de huidige situatie. Een vette südstau.  En het huidige zuidelijke stromingspatroon wordt de komende dagen in stand gehouden. Een zeer krachtig hogedrukgebied boven Rusland geeft heel veel oppositie tegen al die NOM’s (Noord atlantische Monsters) die in de loop van de week west Europa willen veroveren. De avondruns van de vooraanstaande modellen zijn het akelig eens tot en met volgende woensdag. Een termijn die ver weg ligt maar desalniettemin eigenlijk erg betrouwbaar.

ecm1681

Dit is de ECMWF, het Europese model op 168 uur van nu. Volgende week woensdag dus. dikke hogedruk boven Rusland en depressies die Europa proberen te veroveren. Niets van dat. Ze lopen allemaal stuk op die Russische Beer die net niet genoeg westelijk gepositioneerd is voor een kouder weerpartoon in onze omgeving, en de Alpen, en quasi stationair boven Rusland blijft hangen.

gfs1681

Idem voor GFS

gem1681

Idem voor GEM. Continentale hogedruk, oceanische lagedruk. Gevolg: een zuidelijke stroming. Maar we geven de hoop niet op. Frederics theorie klinkt aannemelijk en ik heb goede hoop. En bij het GFS meteofictie loket is namelijk wel een hele vette kaart te verkrijgen.

gaten

 

Yummie, we houden het in de gaten


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

44 reacties

Gesloten voor reacties.