Hierboven exact het moment waarop Eelde voor de datum 26 april de laagste waarde ooit bereikte sinds het begin van de metingen in 1906. Ook nog eens het oude record uit 1950 met maar liefst -1,2ºC verbeterd/verslechterd. Hier de webcampagina met timelapse-video.

Hier wel nog een jaar uit deze eeuw: 2017 vloog 1988 voorbij met een verschil van 1,1ºC. Verder allemaal oude mislukte wijnjaren.

In De Bilt vroor het niet vannacht. Maar ook De Bilt is bezig een zeer opmerkelijke aprilmaand neer te zetten. We blijven even bij Eelde.

Wat een grafiek! Even stil van.Absorbeer het plaatje. Zwerf langs de staafjes en trek zelf je conclusies.

In Eelde staat de huidige dag ook in de records voor de derde decade (laatste 10 dagen van de maand).

In Eelde is het maandgemiddelde minimum intussen goed voor een top 3 notering sinds 1906.

Ook deze grafiek spreekt boekdelen dat er iets aan het handje is.

Hier de meest verse beschikbare pluim. Geen 15º in zicht.

Het Europese model heeft wel een 20ºC in petto in de hoofdrun dan op 4 mei. Wat mij/mei betreft krijgt de blauwe controlerun gelijk en vieren we op bevrijdingsdag die doorbraak en de spoedige opheffing van de laatste schijnmaatregelen (schijn is iets moois = als je erin gelooft werkt het) en de terugkeer van het normale leven met lachen versus huilen en met gezondheid versus griep, covid en andere enge ziektes.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!