Zou het echt gebeuren?

Het ziet ernaar uit dat ik het winterseizoen alsnog met een gelijkspel kan afsluiten. Op 23 maart deed ik mijn zesde boude voorspelling. Die lijkt nu uit te komen, zij het dat de meeste sneeuw net begin april valt en niet eind maart. Ik voelde aan dat de koude-uitbraak niet slechts met een paar centimetertjes sneeuw in de Alpen gepaard zou gaan, maar dat de tegenstellingen op de weerkaarten (het yin&yang) alleen maar zouden toenemen met dito extra veel neerslag.

Wat het hele mooie nu nog eens is, is dat de berekeningen wijzen op een zeer lage sneeuwgrens waarbij de hele Alpen tot in de lagere of zelfs laagste dalen wit worden. En niet alleen de Alpen! Zie bovenstaande kaart! Het is nmu echt elke 6 uur kijken in de Wintersport Weerkamer hieronder een mee smullen van wat het GFS-model uitspuugt. Sneeuw in Nederland? Jazeker! Het wordt nu al een hele serie runs stabiel berekend. Nu toch wel minimaal 60% kans dat het medio volgende week gebeurt.

[fbphotos id=382699051764306]

Vandaag is het al “beroerd” weer in Oostenrijk. De sneeuwgrens is nu nog hoog zoals bovenstaande plaatjes tonen. De cam in St. Anton straat op 1200m in de regen en verder naar bvoven zie je het wit worden. Het middenstation in Hinterglemm heeft bij +1,7°C al droge sneeuw die de bomen mooi wit maakt. Boven in Sölden is het natuurlijke dikke sneeuwval. Net als in Nederland is er in de oostelijke Alpen een stormachtige wind. Reacties over de omstandigheden graag hieronder!

Zondag neemt de wind af terwijl het wel lekker doorsneeuwt. In het westelijk Alpengebied is de wind wel merkbaar en zijn er wolkenvelden maar blijft het tot na het weekeinde droog. Maandag en dinsdag veert het kwik were even op en dan zou woensdag en donderdag de grote klap moeten volgen die ook in Nederland sneeuw mogelijk maakt! Nog een beetje ver weg. Maar we zitten er bovenop!  

Afsluitend de nieuwste uploads van de Bizztravel Sneeuwhoogte App… 

[fbphotos id=382701831764028] 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.