Zou het echt gebeuren?

Het ziet ernaar uit dat ik het winterseizoen alsnog met een gelijkspel kan afsluiten. Op 23 maart deed ik mijn zesde boude voorspelling. Die lijkt nu uit te komen, zij het dat de meeste sneeuw net begin april valt en niet eind maart. Ik voelde aan dat de koude-uitbraak niet slechts met een paar centimetertjes sneeuw in de Alpen gepaard zou gaan, maar dat de tegenstellingen op de weerkaarten (het yin&yang) alleen maar zouden toenemen met dito extra veel neerslag.

Wat het hele mooie nu nog eens is, is dat de berekeningen wijzen op een zeer lage sneeuwgrens waarbij de hele Alpen tot in de lagere of zelfs laagste dalen wit worden. En niet alleen de Alpen! Zie bovenstaande kaart! Het is nmu echt elke 6 uur kijken in de Wintersport Weerkamer hieronder een mee smullen van wat het GFS-model uitspuugt. Sneeuw in Nederland? Jazeker! Het wordt nu al een hele serie runs stabiel berekend. Nu toch wel minimaal 60% kans dat het medio volgende week gebeurt.

[fbphotos id=382699051764306]

Vandaag is het al “beroerd” weer in Oostenrijk. De sneeuwgrens is nu nog hoog zoals bovenstaande plaatjes tonen. De cam in St. Anton straat op 1200m in de regen en verder naar bvoven zie je het wit worden. Het middenstation in Hinterglemm heeft bij +1,7°C al droge sneeuw die de bomen mooi wit maakt. Boven in Sölden is het natuurlijke dikke sneeuwval. Net als in Nederland is er in de oostelijke Alpen een stormachtige wind. Reacties over de omstandigheden graag hieronder!

Zondag neemt de wind af terwijl het wel lekker doorsneeuwt. In het westelijk Alpengebied is de wind wel merkbaar en zijn er wolkenvelden maar blijft het tot na het weekeinde droog. Maandag en dinsdag veert het kwik were even op en dan zou woensdag en donderdag de grote klap moeten volgen die ook in Nederland sneeuw mogelijk maakt! Nog een beetje ver weg. Maar we zitten er bovenop!  

Afsluitend de nieuwste uploads van de Bizztravel Sneeuwhoogte App… 

[fbphotos id=382701831764028] 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.