Weer een droomdag in de hele Alpen dankzij hoog Hannelore. Hierboven Zell am See Kaprun met een schitterend spiegelend meer. Ik ga er 31 maart weer eens vliegen. Super leuk trouwens dat via de reacties Michel contact heeft gelegd om morgen in Kleinwalsertal te gaan skiën en/of vliegen. Dat kunnen jullie dus altijd doen als jullie in de buurt zijn. Momenteel zit ik nog te tikken in appartement 304 van Appart Laijola. Lees mijn review van die accommodatie en het dorp Gaschurn hier.

Het weernieuws is dat de koude stuwing in Oostenrijk niet maar één nacht duurt zoals oorspronkelijk berekend maar bijna vier dagen nu! Van zondagavond tot donderdagavond. Kijk maar…

Dat levert dan toch een heel ander weekje weer op. Hoeveel sneeuw daarbij? Laten we eens in Obertauern kijken…

Wat vooral opvalt weer is de wind over de kammen. Morgenmiddag trekt dat al aan. En dan dus 4 dagen sneeuw met een zeer lage sneeuwgrens. Thuis in Hopfgarten verwacht ik al 10cm in het dal en 25cm boven op de Hohe Salve. En in Obertauern is dat dus het dubbele. Bijzonder weekje dus! En thuis in Nederland groezelige dagen met regen en motregen en toch nog geen zicht op 20 of zelfs +25 dagen.

PS In Amerika en Australië zijn bij overstromingen krankzinnige hoeveelheden vee omgekomen. Twee schokkende video’s. Deze uit Nebraska. En deze uit Australië.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.