Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

Koude en droge koningsdag maar hoe koel (of hoe koud!) wordt het daarna?

check ook eens

20 Reacties

 1. Frank schreef:

  Leo complimenten, gewoon duidelijk. Ik weet waar ik aan toe ben… Prettig weekend!

 2. Michael schreef:

  Dat wordt weer afkicken na de verwennerij van afgelopen periode. Het is wat het is. Mooi bericht Leo.

 3. Maurice schreef:

  Brrrrrrr…. Goed weer voor kruiden en oranje bitter!

 4. Paul A. Club1989 schreef:

  http://quakes.globalincidentmap.com/

  het blijft rommelen in Nepal. Mijn nicht zat zojuist te appen met haar vriend in Kathmandu, toen iedereen weer naar buiten vluchtte. Weersvoorspelling voor die regio is ook slecht te noemen!

 5. Leo schreef:

  Ondertussen in IJsland:


  Afgelopen nacht op uitgebreide schaal strenge vorst:
  http://en.vedur.is/#tab=athugun
  En thans een aanzwellende sneeuwstorm.

 6. erwin schreef:

  Voor degene die net als ik naar de Dutch week Val Thorens gaan: Onderstaande link gebruik ik altijd en vind ik een goede site. Weeronline voorspellingen negeren want daar heb ik zelden iets nuttigs (en wat ook uit kwam qua voorspellingen) op aangetroffen.

  http://montagne.lachainemeteo.com/meteo-alpes-du-nord/station-montagne/previsions-meteo-val-thorens-140-8.php

 7. Jannes schreef:

  Ondertussen in Ierland vandaag en morgen ook weer sneeuw:

 8. Jannes schreef:

 9. Geert schreef:

  Leuk bericht @Leo. Toch even een kleine kanttekening bij het uitlopen van de natuur. Vorig jaar was ook een extreem warm voorjaar…dus was de kans heel groot dat de natuur dit jaar wat later tot volle ontwikkeling en bloei zou komen. Twee jaar terug was het dan heel wat later dat de natuur ontbolsterde. Laat ons stellen dat we dit jaar op een goed gemiddelde uitkomen. Elk voorjaar is anders en er zitten altijd wel schommelingen die een marge kunnen aannemen van 4-5 weken verschil in uitlooptijd. En wat ik me als kind in de jaren zeventig en ook nog als puber in de jaren tachtig herinner…en ik heb altijd al een hele passionele observatie gehad voor de natuur en het weer…is dat toen de natuur gemiddeld later tot bloei en groei kwam in vergelijking met de laatste decennia. Ik maak hier geen statement…het is louter een reële vaststelling.

  • Leo schreef:

   Dank voor je kanttekening Geert. Vat ik serieus op om niet te diep in de valkuil te stappen de koude periode’s niet geheel in het juiste perspectief te plaatsen / te veel te benadrukken. Anderzijds zijn we het toch wel eens hoor: “Laat ons stellen dat we dit jaar op een goed gemiddelde uitkomen” 😉 Dat komt goed overeen met de door mij genoemde temperatuur over 2015 voor zover: vrijwel op het gemiddelde. Mijn gedachte daarachter is vervolgens: niet ieder jaar warmer (zoals vaak gepretendeerd wordt) maar natuurlijke variatie 🙂

 10. Stefan Kaptein schreef:

  Zo, de winter zit er voor mij en mijn gezin op dit seizoen. We hebben ook werkelijk de afgelopen drie dagen waardig afscheid genomen van een winter die wat moeizaam op gang kwam. Jullie zullen de filmpjes en foto’s van Eric wel voorbij hebben zien komen, het was echt fantastisch de afgelopen drie dagen Kitzsteinhorn. Drie dagen geleden zijn we begonnen in Kaprun met grand beau en 60 cm verse sneeuw. Als we dan toch wat moeten zeuren, het was eigenlijk teveel verse sneeuw 🙂 Als je teveel kracht zette bij het carven zakte je helemaal weg, zo lekker. Maar wat moeten we nog meer zeggen……..je moet thuis blijven, nee dus. Om dit seizoen af te sluiten wil ik iedereen hier bedanken voor alle leuke inputs en hoop jullie allemaal in goede gezondheid zo rond oktober weer te verwelkomen hier (ja dan gaan we alweer beginnen, Kaprun 😉 ). Iedereen een fijne zomer en zomer vakantie, en ik zal zo af en toe wel reageren. En zoals Eric altijd afsluit……de Groeten, maar dat geldt ook voor mij, toedeledokie…….

 11. Martijn sonnenberg schreef:

  Mooi weerbericht Hajo! Maar de temperatuur voor april komt toch onder het langjarige gemiddelde uit of zie ik dat verkeerd? ( in de tekst staat +0,2)

 12. Leo schreef:

  🙂 Bedoeld is het totale gemiddelde over januari tm april.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.