Nu we weten dat het gaat gebeuren, worden de details belangrijker van hoe het gaat gebeuren. Arjan gaf al terecht aan dat het waarschijnlijk een kwestie wordt van “nowcasting” en dat kunnen wij natuurlijk perfect samen doen op deze website. Op naar de 1000 reacties! Denk dat we wel elke 12 uur wat zinnigs kunnen zeggen over het karakter van de nieuwe runs. Als ik dat vanochtend moet doen dan zeg ik: de kou zet trager door naar de Alpen…. dinsdag en woensdag tergend langzaam. Donderdag is het pas gefixed. Sneeuwgrens kan volgens Oostenrijks weerbericht aan de noordkant ma-di-wo nog schommelen tussen de laagste dalen en 900m. 

nspluim0803_00

In Nederland gaan we nog heel wat sneeuw zien. Veel meer dan elke rechtgeaarde schaatser lief is. Hier de pluim voor Midden-Nederland. Voor Noord-Oost Nederland is de piek komende zondag al meteen een knaller. Rest van het land een beetje afwachten. Hier de link naar de waarschuwingenpagina van het KNMI. Maar dan tussen 13 en 18 maart echt meer sneeuw dan eenieder lief zal zijn. Bestaat de sneeuwplu of “paraneige” al?

pluim0803_00

Hier de temperatuurpluim voor De Bilt! Geen drama voor de fruittelers blijkbaar want het groeiseizoen was toch al niet op gang. Heel spannend nog steeds op we 12 maart 1947 gaan evenaren als ijsdag of dat we een nieuw record zetten op 15 of 16 maart. Fifty/fifty of het vanaf de 18e blijft koudkwakkelen. Ik zeg nog steeds van wel. Terwijl ik toch echt van voorjaar en korte rokjes hou hoor. Hou me ten goede. Voor de Alpen en zeker voor Sauerland is het echt beter als het in Nederland blijft koudkwakkelen. Tenminste voor zolang wij Nederlanders en Belgen toch het echte voorjaarsskiën nog niet omhelsd hebben.[dc_slider slider=”12115″ captions=”true”]Hierboven zien we dat het tamelijk miezerig is wat er in de Alpen nog gebeurt qua sneeuw vandaag. Tussen vanavond en zondagavond toch leuke sneeuw in Livigno en Val Gardena. Aan de noordkant volgende week minder dan in de “Staulagen” van de Utrechtse Heuvelrug, Veluwe en Duitse Middelgebergten. Wel zien we dat Die Tauplitz kanshebber is voor een maximale accumulatie van 25cm. Vooral weer bijzonder die sneeuw in Groot-Brittannië waar de klimatoloog Dr. Viner in 2000 nog de roemruchte woorden sprak dat kinderen binnen enkele jaren niet meer zouden weten wat sneeuw is.  

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=559931040707772]
Hele mooie platen weer! Dank, dank, dank! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

93 reacties

Gesloten voor reacties.