Nu we weten dat het gaat gebeuren, worden de details belangrijker van hoe het gaat gebeuren. Arjan gaf al terecht aan dat het waarschijnlijk een kwestie wordt van “nowcasting” en dat kunnen wij natuurlijk perfect samen doen op deze website. Op naar de 1000 reacties! Denk dat we wel elke 12 uur wat zinnigs kunnen zeggen over het karakter van de nieuwe runs. Als ik dat vanochtend moet doen dan zeg ik: de kou zet trager door naar de Alpen…. dinsdag en woensdag tergend langzaam. Donderdag is het pas gefixed. Sneeuwgrens kan volgens Oostenrijks weerbericht aan de noordkant ma-di-wo nog schommelen tussen de laagste dalen en 900m. 

nspluim0803_00

In Nederland gaan we nog heel wat sneeuw zien. Veel meer dan elke rechtgeaarde schaatser lief is. Hier de pluim voor Midden-Nederland. Voor Noord-Oost Nederland is de piek komende zondag al meteen een knaller. Rest van het land een beetje afwachten. Hier de link naar de waarschuwingenpagina van het KNMI. Maar dan tussen 13 en 18 maart echt meer sneeuw dan eenieder lief zal zijn. Bestaat de sneeuwplu of “paraneige” al?

pluim0803_00

Hier de temperatuurpluim voor De Bilt! Geen drama voor de fruittelers blijkbaar want het groeiseizoen was toch al niet op gang. Heel spannend nog steeds op we 12 maart 1947 gaan evenaren als ijsdag of dat we een nieuw record zetten op 15 of 16 maart. Fifty/fifty of het vanaf de 18e blijft koudkwakkelen. Ik zeg nog steeds van wel. Terwijl ik toch echt van voorjaar en korte rokjes hou hoor. Hou me ten goede. Voor de Alpen en zeker voor Sauerland is het echt beter als het in Nederland blijft koudkwakkelen. Tenminste voor zolang wij Nederlanders en Belgen toch het echte voorjaarsskiën nog niet omhelsd hebben.[dc_slider slider=”12115″ captions=”true”]Hierboven zien we dat het tamelijk miezerig is wat er in de Alpen nog gebeurt qua sneeuw vandaag. Tussen vanavond en zondagavond toch leuke sneeuw in Livigno en Val Gardena. Aan de noordkant volgende week minder dan in de “Staulagen” van de Utrechtse Heuvelrug, Veluwe en Duitse Middelgebergten. Wel zien we dat Die Tauplitz kanshebber is voor een maximale accumulatie van 25cm. Vooral weer bijzonder die sneeuw in Groot-Brittannië waar de klimatoloog Dr. Viner in 2000 nog de roemruchte woorden sprak dat kinderen binnen enkele jaren niet meer zouden weten wat sneeuw is.  

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=559931040707772]
Hele mooie platen weer! Dank, dank, dank! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

93 reacties

Gesloten voor reacties.