vignet oostenrijk

De tol in Oostenrijk is helaas niet afgeschaft, maar toch kan je dit jaar zonder vignet op jouw raam de snelweg op! Vanaf 1 december 2017 kan je jouw vignet voor op de Oostenrijkse wegen ook online aanschaffen. De aanvraag wordt gekoppeld aan jouw kenteken dus je hoeft helemaal geen sticker meer. Vanaf heden dus geen gevecht meer om die krengen er terug af te krijgen! Lees hier verder als je wil weten waar je rekening moet mee houden.

Een online vignet

Voor zij die met plezier “adieu” zeggen tegen kleven en krassen van het vignet is de online versie de gedroomde oplossing. Ook op drukke wisseldagen kan je een tussenstop in een druk station misschien wel missen als kiespijn. Het lijkt of het online vignetje is de gedroomde oplossing. Echter, je moet wel jouw vertrek netjes plannen, jouw online aankoop moet namelijk 18 dagen op voorhand gebeuren. Dit is door de EU-herroepingsrecht die geld bij elke aankoop. Een online aankoop moet je steeds kunnen annuleren binnen de 14 dagen, vandaar de marge. Indien je last minute vertrekt richting Oostenrijk, zal je helaas nog onderweg een tussenstop moeten maken. De Oostenrijkers zijn wel bezig om dit te proberen wijzigen tegen midden 2018. We houden jullie natuurlijk op de hoogte indien dit wijzigt.

vignet oostenrijk

En de prijs?

Gelukkig kost jouw online aankoop evenveel als in de tankstations. Dit jaar is de prijs lichtjes gestegen, voor 10 dagen betaal je €9, 2 maanden op de snelweg rijden kost je €26,20 en voor een jaar ben je €87,30 kwijt. Deze prijzen zijn voor een personenwagen. Volgens bronnen levert de tol Asfinag ongeveer 472 miljoen euro per jaar op! Koop je de sticker online via ANWB dan betaal je wel extra en je moet hem nog steeds plakken. Trouwens wist je dat als je van de Duitse grens tot in Kufstein-Sud rijdt, je ook een vignet nodig hebt. Doe je dit niet dan kan de boete oplopen tot €120.

vignet oostenrijk

Ga je richting Zwitserland dan heb je nog steeds een jaarvignet nodig, online kopen kan maar je dient het nog steeds te kleven op jouw raam.
Het vignet kopen kan je op de website van Asfinag (klik maar even hier) of op de mobiele app.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.