Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Koningsdag schitterend zonnig maar koud en daar moeten we mee afkloppen

check ook eens

4 Reacties

 1. CJA Hulskamp schreef:

  Idd heerlijk weer. Net de vrijmarkt in Krommenie afgelopen. Was trouwens gister avond ook al behoorlijk gezellig in de Zuiderhoofdstraat.

 2. Paul A. Club1989 schreef:

  Met recht Kaiserwetter hier in Dordrecht 😉
  Fris windje maar nagenoeg wolkenloos!

 3. Gerdaaa schreef:

  zondag 26 april 2015, 22:47
  ‘Nederlandse klimmers veilig’
  © AFP
  Er bevinden zich nog zes professionele Nederlandse bergbeklimmers op de flanken van de Mount Everest en omliggende bergen in het door zware aardbevingen opgeschudde Nepal.

  Alle klimmers zijn volgens directeur Robin Baks van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in veiligheid.

  Het gaat om vier mannen en twee vrouwen. Eric Arnold, bezig aan zijn vierde poging de hoogste top ter wereld te beklimmen, laat als eerste weten dat hij ontsnapt is aan de dodelijke lawines. Voor Arnold vertoont de ramp, waarbij tenminste twintig klimmers en sherpa’s in het basiskamp zijn omgekomen, grote gelijkenis met vorig jaar. Toen verloren tijdens een lawine zestien sherpa’s het leven. De Nederlandse klimmer behoort tot de eersten die hulp verlenen in het basiskamp.

  Klimmers Katja Staartjes en Henk Wesselius bevonden zich met de Gurla Mandhata Expeditie op een afstand van zestig kilometer van Kathmandu dicht bij het epicentrum toen de ramp zich voltrok. De Gurla Mandhata ligt eveneens in het Himalayagebergte en is 7694 meter hoog. Het dorp waar zij hun voorbereidingen troffen voor de klim is volgens het tweetal volledig verwoest. Onmiddellijk na de aardbeving heeft het duo de expeditie afgebroken om in het dorp te helpen. Daarna reizen ze naar de hoofdstad om daar waar mogelijk andere hulverleners bij te staan.

  Ook de in Oostenrijk woonachtige Nederlander Stephan Wijnkamp en zijn vrouw, die trauma-arts is en regelmatig met reddingshelikopters meevliegt, zijn ongedeerd. Ze bevinden zich op de flanken van de 8027 meter hoge Shishapagma. Het is de eerste Nederlandse poging om deze berg te bedwingen. Op een hoogte van 5000 meter worden ook zij verrast door de aardbeving. Via de satelliettelefoon laat het duo weten dat zij op een haar na geraakt zijn door kolossale rotsblokken en gletsjertorens met een hoogte van tientallen meters. De sherpa die hen vergezelt hoort via de satelliettelefoon dat zijn familie in zijn geboortedorp de aardbeving heeft overleefd maar dat zijn huis volledig is ingestort en er in zijn dorp meerdere doden te betreuren vallen.

  Peter Boogaards, die deel uitmaakt van de Dutch Everest Expeditie, heeft het eveneens overleefd. Hij probeert net als Staartjes en Wesselius de Everest vanuit Tibet te bedwingen en bevond zich op een hoogte van 6000 meter toen de berg plotseling begon te beven en een muur van sneeuw, ijs en rotsblokken van de berg omlaag stortte.

 4. Spyfromthesky schreef:

  Zondag ochtend 16 km hardgelopen. En een deel door de oude binnenstad, de Voorstraat op vlak voor de grote kerk.

  Een lange straat van één kilometer.
  Rustig en nauwelijks mensen zo voeg in de ochtend.

  Vandaag presenteert de oudste stad van Holland zich voor de Koning.
  En echt, het weer valt reuze mee. Uit de wind in de zon zelfs lekker, maar met een open fris windje dan is het met een jasje aan nog redelijk goed toeven.

  Belangrijk is natuurlijk de zon en geen regen.
  Geniet van de beelden van Dordrecht.

  Want als echte ras bewoner van je stad, ben je zelf deels blind voor je eigen stad.

  Spyfromthesky(Arnold).

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.