Toen ik voorspelde dat de Russische winter snel zou beginnen, vergat ik te melden dat dit gepaard zou gaan met heftige ijzel. Sorry beste volgers in Wladiwostok.

Wel eens gehoord van sneeuwbloemen? Ook in Rusland. Ik heb er nooit van gehoord. Schitterend!

https://twitter.com/SydesJokes/status/1329676188994899969

Scandinavië is onder de voet gelopen door het front. Helsinki is wit. Toch is daar pas duurvorst (Dauerfrost) over een dag of 10.

Mensen reageren blij. Mooi klimaat ook daar. Wil je echte meetbare klimaatverandering? Verhuis dan naar een andere klimaatzone. Ons was het klimaat van Zuid-Frankrijk beloofd. Het is ergens in de post blijven hangen geloof ik.

Alaska. Noordelijkste dorp van de Verenigde Staten. De zon is er nu onder. Tot eind januari.

https://twitter.com/KyleKielWX/status/1329020577823207427

Over de Verenigde Staten en ijs gesproken. Leuk deze. Leuk ook voor Nederland. Maar wat doen we met de Waddeneilanden? O ja we maken ook ijsblokjes IJsselmeer en Waddenzee.

Afsluitend naar wat ons echt aan het hart gaat: de Alpen. Deze keer de mooiste plaatjes uit de Franse Alpen. Les Arcs om precies te zijn. Yummie. Er komt echt wel een winterseizoen. Deze winter heb je de kans te bewijzen je niet te laten ringeloren en gewoon je passie te volgen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Gesloten voor reacties.