Toen ik voorspelde dat de Russische winter snel zou beginnen, vergat ik te melden dat dit gepaard zou gaan met heftige ijzel. Sorry beste volgers in Wladiwostok.

Wel eens gehoord van sneeuwbloemen? Ook in Rusland. Ik heb er nooit van gehoord. Schitterend!

https://twitter.com/SydesJokes/status/1329676188994899969

Scandinavië is onder de voet gelopen door het front. Helsinki is wit. Toch is daar pas duurvorst (Dauerfrost) over een dag of 10.

Mensen reageren blij. Mooi klimaat ook daar. Wil je echte meetbare klimaatverandering? Verhuis dan naar een andere klimaatzone. Ons was het klimaat van Zuid-Frankrijk beloofd. Het is ergens in de post blijven hangen geloof ik.

Alaska. Noordelijkste dorp van de Verenigde Staten. De zon is er nu onder. Tot eind januari.

https://twitter.com/KyleKielWX/status/1329020577823207427

Over de Verenigde Staten en ijs gesproken. Leuk deze. Leuk ook voor Nederland. Maar wat doen we met de Waddeneilanden? O ja we maken ook ijsblokjes IJsselmeer en Waddenzee.

Afsluitend naar wat ons echt aan het hart gaat: de Alpen. Deze keer de mooiste plaatjes uit de Franse Alpen. Les Arcs om precies te zijn. Yummie. Er komt echt wel een winterseizoen. Deze winter heb je de kans te bewijzen je niet te laten ringeloren en gewoon je passie te volgen.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

17 reacties

Hajo · 20 november 2020 op 10:42

https://www.breitbart.com/2020-election/2020/11/19/nolte-top-pollster-finds-47-say-likely-democrats-stole-election/

Ze hebben een probleem daar. Dat is geen democratie meer zo. Het vertrouwen is weg. Wij Europeanen zijn door nog volledig uniforme media dermate gehersenspoeld dat dit soort stembusfraude bij ons nog niet nodig is. Wij blijven te braaf op pro-Atlantische (pro-oorlog, corporatistische, anti-Rusland) partijen stemmen.

Wim · 20 november 2020 op 12:22

Het “Stop the steal” thema werd al in stelling vanaf de republikeinse voorverkiezingen in 2016 om de boodschap te brengen: als Trump niet wint is de verkiezing gestolen.
Als een president jaren aan een stuk ligt te roepen dat verkiezingen frauduleus zijn, mag het dan verwonderen dat mensen dit beginnen te geloven/het vertrouwen verliezen?
Nota bene nog altijd zonder het minste bewijs – geen enkele rechtbank heeft iets te zien gekregen wat ook maar een beetje geloofwaardig was dus zijn de klachten verworpen.
Is dit dan geen hersenspoeling?
En Breitbart, tja…

  Willem · 20 november 2020 op 13:36

  Wat je zegt, ik wacht ook al minstens 20 jaar op dat beloofde weer a la Zuid Frankrijk. Intussen geven we miljarden en miljarden uit in een poging om te voorkomen dat we hier dat klimaat krijgen waar bijna heel Nederland ieder jaar naar toe trekt. Ik heb opgegeven om te proberen het te snappen.

  Paul A Club 1989 · 20 november 2020 op 13:40

  check de voordracht van Giuliani van vannacht Wim!

   Wim · 20 november 2020 op 22:32

   Euh… de rechtszaken zijn helemaal niks geworden dus nu gaan we roepen dat het een internationaal communistisch complot is? Wat een potsierlijk en in-triest schouwspel. Get real, op 20 januari wordt Biden president, verkozen met een verschil van meer dan 6 miljoen stemmen. Intussen past Trump de tactiek van de verschroeide aarde toe. Wie wordt daar beter van, behalve zijn ego?

Robbert · 20 november 2020 op 17:22

wat een fijne, rustgevende nieuwe lay-out van de site!

En wat een heerlijke winterse plaatjes!
De Bilt blijft -na 233 dagen- gelukkig weer eens onder de 10 graden als max. temp!

Nu -hoewel nog niet op de kaarten- op naar de eerste landelijke vorst op neushoogte!

Bob v Oostrom · 20 november 2020 op 17:48

#Er komt echt wel een winterseizoen. Deze winter heb je de kans te bewijzen je niet te laten ringeloren en gewoon je passie te volgen# zegt Hajo; Ik mag het hopen Hajo, als de regierungen ons wil laten vertrekken en die andere ons het land in wil laten komen, vanwege dat enge beestje. Even voor het goede: zonder prik bedoel ik dan ook he!! Verder prachtig begin van deze post en die ijsbloemen zijn zo mooi, dat is niet te verwoorden!!!!!!!!!!! En oja, onze bestemming is dan zoals bijna elk jaar; Hinterglemm!

Joost Amsterdam · 20 november 2020 op 18:26

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Breitbart_News

  Paul A Club1989 · 20 november 2020 op 20:52

  Die wikipedia kan wmb ook afgeschaft worden. In wat een zieke tekst omschrijven zij Breitbart zeg, jakkes. Heel eng, en stemmingmakerij. Er klopt he-le-maal niks van.

   Everlast · 21 november 2020 op 09:03

   Je kunt/kon wiki testen zelf aanpassen als je dat wilt.

Sneeuwfanaat · 20 november 2020 op 18:57

Mooie site geworden Hajo ,top

Hjs · 20 november 2020 op 19:07

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1588056834/voor-het-eerst-in-233-dagen-onder-10-graden
Weer een temperatuurrecord, ditmaal de reeks van 10c 233 dagen.
En sneeuw in Heksinki, hoog tijd, vorige winter helemaal niks. Wat natuurlijk altijd een record is.
En klimaat als Z frankrijk, wees gerust, dat komt eraan, maar natuurlijk niet in een sprong.
En voorzelf een Pr record, de Toverhazelaar is nu al uitgebloeid. Komt natuurlijk door afkoeling die maar niet komt.
En waar blijven nu die bewijzen voor Fraude? 46/47% heeft toch Trump gestemt, is daar nu niemand die iets op de proppen komt. Anders dan het bewijs dat Guliani aandroeg. Uitlopende haarverf 😉

Robbert (Vleuten) · 21 november 2020 op 08:39

Sneeuwkanonnen Westrndorf staan nu toch al volle bak aan… .. gisteren deden ze -naast de echte sneeuw- ook al mee…

Toch al vast een begin van de eerste laag…!?

Matthijs · 21 november 2020 op 23:43

Mooie lay out en leuk bericht. Geniet ook van de bijdragen eronder.

Niels · 22 november 2020 op 13:07

Hallo,

Ik las hier vroeger graag over de winter. En enig klimaatskepticisme, is vast op zijn plek. Maar ik stop met bezoeken. Het lijkt wel alsof mensen hier aan een informatieziekte lijden, en vanuit de gigantische databerg die internet heet allerlei informatie bij elkaar nemen en bizarre verbanden beginnen te leggen. Blijkbaar denken enorme hoeveelheden individuen dat zij van elk onderwerp alles wel kunnen snappen en daar ongezoute meningen over kunnen hebben. Ik mis gematigdheid, en uiteenzettingen van tegenargumenten. Hoe kan ik als bezoeker van deze website genoegen nemen met ongefundeerde uitspraken, die vaak onderbouwt worden – in casu over de VS verkiezingen – met links naar bizarre semi extremistische sites, die overigens hetzelfde doen: tegenargumenten en onderbouwing volledig weglaten in hun artikelen.

Ja, het is in deze tijd fijn om enorm veel te weten te kunnen komen en te leren, maar wanneer iets niet je vak is en je het “erbij” doet, past soms terughoudendheid. Het getuigt van een enorme arrogantie om je conclusies als waarheid maar te spuien, zelfs wanneer je als Hajo een wetenschappelijke achtergrond hebt. Dat maakt nog niet dat je meer intrensieke autoriteit hebt over allerlei andere (wetenschaps)terreinen. En ja, natuurlijk zijn er binnen alle beroepsgroepen grijze gebieden die niet “schön” zijn (De Clintons zijn om in de bekende sferen te blijven, een nogal sterk voorbeeld, Obama heeft bijna níets van zijn beloofde agenda waargemaakt, corporatisme/corpora”cratie” is een bestaand fenomeen etc.). Maar om daar een samenzweringsweb omheen te spinnen getuigt van tunnelvisie, en bovendien een soort agressieve bekeringshouding. Ik mis dus de nuance en de nuchterheid die deze site zo leuk maakte, en stop daarom met bezoeken. Ik hoop van harte dat WSWM succesvol is in de toekomst, en met pijn in het hart neem ik als winterliefhebber en skiër afscheid. PS. zie dit niet als een aanval, maar als een stukje input vanuit een vertrekkend websitebezoeker van het eerste uur. Met vriendelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *