Toen ik voorspelde dat de Russische winter snel zou beginnen, vergat ik te melden dat dit gepaard zou gaan met heftige ijzel. Sorry beste volgers in Wladiwostok.

Wel eens gehoord van sneeuwbloemen? Ook in Rusland. Ik heb er nooit van gehoord. Schitterend!

https://twitter.com/SydesJokes/status/1329676188994899969

Scandinavië is onder de voet gelopen door het front. Helsinki is wit. Toch is daar pas duurvorst (Dauerfrost) over een dag of 10.

Mensen reageren blij. Mooi klimaat ook daar. Wil je echte meetbare klimaatverandering? Verhuis dan naar een andere klimaatzone. Ons was het klimaat van Zuid-Frankrijk beloofd. Het is ergens in de post blijven hangen geloof ik.

Alaska. Noordelijkste dorp van de Verenigde Staten. De zon is er nu onder. Tot eind januari.

https://twitter.com/KyleKielWX/status/1329020577823207427

Over de Verenigde Staten en ijs gesproken. Leuk deze. Leuk ook voor Nederland. Maar wat doen we met de Waddeneilanden? O ja we maken ook ijsblokjes IJsselmeer en Waddenzee.

Afsluitend naar wat ons echt aan het hart gaat: de Alpen. Deze keer de mooiste plaatjes uit de Franse Alpen. Les Arcs om precies te zijn. Yummie. Er komt echt wel een winterseizoen. Deze winter heb je de kans te bewijzen je niet te laten ringeloren en gewoon je passie te volgen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.