beer

Gisteravond stelden we het al vast dat het Amerikaanse weermodel neigt te eindigen met een Scandihoog momenteel. Transportkou en al. We praten dan al over de tweede week van maart. Pure meteofiction dus. Maar wel om in de gaten te houden. Ook een goed idee om alweer even terug te lezen hoe het KNMI voorjaar 2013 samenvatte.

koudeuitbijter

Natuurlijk is die hoofdrun vanochtend een koude uitbijter aan het einde. Zeer koude bovenluchten in de Lage Landen. En aan het einde van de berekening een beginnetje van vorst op 2m meethoogte. Kans dat het gebeurt? 10%? 20%? Eerst de ijzige kou in de Verenigde Staten maar eens laten uitwoeden. En wat betekent het voor de Alpen? In 2013 hadden de Alpen juist een vrij warm voorjaar. Er lag een scherpe grens tussen koud en zacht midden door Duitsland. Ook die tendenzen moeten we volgen. Op dit moment zit dat niet in de berekeningen. Eén gebied kan sowieso afkloppen als het zo zou uitkomen en dat is de Wintersport-Arena Sauerland…. daar werd in 2013 in mei nog geskied!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.